-
IT café
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
Hali!
Ki, milyen notebookhátizsákot használ?
Max 15.6"-os gépnek kéne beleférni, meg a cuccaimnak. Némi kaja, literes ásványvíz, ilyesmi. Néha összecsukott mikrofonos füles, szóval jó tágyas legyen...
30k-ig ki, milyen táskát használ/ajánl? Jól kéne bírnia a súlyt.
üdv, adika4444
-
MaxxDamage
félisten
válasz adika4444 #38853 üzenetére
Ezt is tudom ajánlani (nekem ilyen van - bár ez 17.3" géphez való)
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
tserrof77
őstag
válasz 75kokoko75 #38848 üzenetére
Mindenképp a gyári oldalról letöltött drivert javaslom hozzá. Ha ezzel is ugyanez a hiba, akkor erős a gyanú, hogy bga forraszhibás a chip, javításra szorul...
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
adika4444
addikt
válasz Papooo #38854 üzenetére
Igazán kreatív a kukazsákos megoldás
(#38855) Pyttawrx
Egy HP Elitebook 8470P bírja azért a strapát, de most is úgy van, hogy a hátamnál van a laptop kijelzője és az alja néz a tatyó belseje felé. 12 éve hordok így lapit, még nem sérült pedig egy híresen törékeny ASUS X54H-t is hordoztam majd két évig.
(#38856) MaxxDamage
El kell férni, szóval nem baj ha nagy!Köszi mindenkinek az ötleteket és válaszokat. A fenntebb linkelt Samsonite-ról, vagy úgy a gyártó Guardit vonaláról van valakinek tapasztalata?
[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
bacshuni
újonc
Helló mindenki! Szeretnék egy laptopot vásárolni egyetemi éveimre. Egy olyan gépre gondoltam, ami helyt fog állni az elkövetkező 4-5 évben. Ezalatt azt értem, hogy futtatja az új játékokat (mint például a Fifa20), hisz legtöbbet arra használnám, és ha azokat futtatja, akkor egyértelműen jó lesz az Office programok futtatására is, amik az egyetemi feladataimhoz lesznek szükségesek. És fontosnak találom, hogy legyen benne SSD és HDD is. Valami javaslat?
-
bandy13
aktív tag
A probléma még mindig fenn áll a Lenovo Yoga 920 laptoppal, illetve azért is szeretném visszavenni a teljesítményt mivel mikor beterhelem és rá van dugva az usb-c töltőre ami 65w tudja tölteni ebben az esetben nagyobb a fogyasztás mint a töltés így x időn belül lemerül hiába van töltőn. Csodálatos mérnöki munka
-
adika4444
addikt
válasz bacshuni #38860 üzenetére
Itt tedd fel a kérdést az összefoglaló elolvasása után Milyen notebookot vegyek?
üdv, adika4444
-
traktorgumi
aktív tag
holnap végre megkapom gépemet a dell xps 7590 i7 9750 procival.
xtu vs throttle stop ?
igazából a neten talált adatok alapján
-125 cpu+-125 cache+-90 gpu(kezdésnek)
turbo boost?
Biosban kell valamit állítani?
Dell Power Manager mire érdemes állítani?
balance,cool, quite, ultra performance?
Nagyon örülnék ha javasolnátok valamit és nem kéne hetekig fórumoznom hogy legyen stabil a gép mivel egyből munkára bevetném....és ott nincs magyarázkodás...így is mindenki macbook pro-t használ
(Windows 10 pro lesz rajta)
Más érdemes állítani?
(Nem játékra lesz hanem grafikai munkára)
Viszont fontos hogy ha nem kell max teljesítmény pl csak nettezek vagy email akkor ne merüljön gyorsan az akkumulátor.Akinek ilyen gépe van vagy bármit javasol kérem írjon akár privátba vagy ide mert tényleg nincs időm sokat tesztelni mert egyből egy komoly munkát kell rajta csinálnom és nem szeretném 100 fokos gépen csinálni -
Golyobis
aktív tag
Heló.
Vettem egy használt gépet itt az aprón.
ASUS UX305FA win 10 friss telepítés
Eleinte jónak látszott, futtattam egy kicsit az aida64 stabilitás programját, és nem volt gond, pár percet neteztem, néhány apróságot kipróbáltam, majd mivel nem volt több időm foglalkozni vele eltettem.
Most két hét után újra elővettem, és azt látom hogy időnként befagy egy időre, nem teljesíti a kiadott parancsot, nem reagált semmire, de amikor vártam néhány percet akkor újraéledt.
Ezt többször is eljátszotta egy óra alatt, nem jöttem még rá mi okozza.
Mit lehet ilyenkor tenni? Hogy lehetne kideríteni mi a baja?[ Szerkesztve ]
-
Golyobis
aktív tag
Sajnos nem oldódott meg a probléma.
Elkezdtem letöltögetni a legfrissebb drivereket és kb minden telepítésre jutott egy-egy lefagyás. Bár nem volt könnyű előhívni, de úgy láttam hogy 100% cpu használatot jelzett a feladatkezelő ilyenkor.
-
Golyobis
aktív tag
válasz Pyttawrx #38869 üzenetére
Nem derült ki. Annyira be volt fagyva, hogy nem listázta ki a folyamatokat, de a 100% használatot láttam. Amikor meg magához tért, már bottal üthettem a nyomát.
Nem feltétlenül telepítés közben fagyott, inkább amikor a drivereket kicsomagoltam, és nyitogattam a mappákat.
-
AMD A6-7310 procit lehet tuningolni, alulfeszelni? Elvileg a K10stat támogatja nem? Megér egy ilyen laptop kb.40e forintot? A korabeli intel vga-kat biztos veri, tehát netezni, youtube videókat nézni szerintem elég lesz. Nekem A8 3520M-van még mindig a munkás laptopomban, és ez elvileg gyengébb, mint az A6, meg régebbi is.
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
-
Timyyy
őstag
Nem tudom hogy itt kapok-e választ, vagy esetleg a windows topikban, de először itt próbálnék szerencsét...
Szóval az 1-2 hónappal ezelőtti win10 frissítés után vettem észre egy hibajelenséget a laptopomon (lenovo y520)
Mégpedig azt, hogy a hang sokkal szarabb és ami a nagyobb baj - halkabb is lett. A minőségi problémákat meg tudtam oldani a beállítás varázslóval (vagy hibaelhárítóval, nemtudom mi a neve), a dolby térhatású hangot csak úgy bekapcsolta, kilőttem, ez oké.
De amit eddig max 20-as hangerőn hallgattam mert bőven jó volt, most 100-ason, tehát maxon is kevés, fülelni kell. Nem tudok már mit állítgatni, van erre megoldás? Esetleg másnak is előidézte ezt a frissítés?Fülesen nincs ilyen gond, ha bedugom jack-be, 16-os hangerőn is ordít, szóval végképp nem értem mi a baj.
Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
HARDVERAPRÓD
válasz Timyyy #38874 üzenetére
Szia!
Valószínűleg a hangkártya drivere is frissült, agy én azzal kezdeném, hogy megnézem a frissítési előzményeket, ha látsz olyat ami ezzel kapcsolatos, azt eltávolítanám, és a gyártói oldalról leszedett drivert tennék rá. Mondjuk alapból ki kellene kapcsolni a driver frissítést a win10 alatt. Én ezt állítottam be, nekem a regedites mód jött be a legjobban, vagy akomplett frissítést tiltsd szolgáltatás szinten, én ezzel csináltam ez elég pöpec, aol sok galibát okoz a win10 frissítés ott teszem fel azonnal, eddig bevált. Biztos van még msá módszer is, én ezeket használom, eddig jól működnek, ahol kell. -
Asus X55A-ba az Intel B820 helyett melyik proci az amit felismer normálisan? Néztem, hogy elvileg 2.gen i5-i7-et is ajánl a cpu-upgrade.com Igaz, az I7 az már 35w helyett 45. Mondjuk aranyárban vannak, 5000-13000...
Érdemes ezzel egyáltalán foglalkozni, vagy nem? Sima Office, böngészés, YouTube a cél. Azért a Facebook alatt már most is döcög, de egyébként használható a gép. Vagy dobjak bele egy ssd-t, azt meg majd tovább lehet vinni az utódjába? Aksija is elég ramaty, töltőjét is én forrasztgattam már párszor, elég csúnya.B opció: van egy eladó gép, AMD A6-7310-es procival, R4-es gpu-val. Az a bajom vele, hogy szimpla memória vezérlője van, integrált az R4, és 64 bites... Persze újabb vagy 4 évvel, mint az Asus, tudja az 5ghz-es wifit, jobb az aksija, de nem cserélhető. Ssd ebbe is kéne előbb-utóbb.
[ Szerkesztve ]
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
MaxxDamage
félisten
válasz Victoryus #38876 üzenetére
Én a helyedben cserélném az egész lapost.
Szerzel egy másik használt gépet (SSD-vel, vagy külön veszel bele) és jó vagy pár évig (az adott felhasználást tekintve)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
jilian
addikt
Adott egy asus laptop 512 Gb NVMe-s M.2 -es SSd -vel.
Van benne egy 512-es EVO 860 is.Szeretnék két külön win-t telepíteni. Értelem szerűen egyet ide másikat oda.
Van arra mód, hogy a két win ne lássa egymást, tehát ne tudjon semmilyen háttérfolyamat, vírus hozzáférni a másikhoz.Fizikai ki-be szerelés kizárt nyilván.
Javaslat? -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Van egy HP EliteBook 8560P gépem. Tegnap összeomlott a masina. Letöltöttem, egy Windows frissítést és azóta nem tér magához.DE!
1. A laptop nem ad képet, de külső megjelenítőn igen
2. Ma reggel újra telepítettem a Windows-t, de megint azt írja ki, hogy valami nem ok és összegyjti az adatokat.Kérdezem én! Ha VGA lenne, akkor a külsőn se adna képet, nem?
[ Szerkesztve ]
Tigris, tigris, csóvafény...
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok!
Van egy Lenovo Y50-70 laptopom amiben 1366x768 kijelző van.. (így vettem valaki kicserélte belőle a kijelzőt..)
Szerettem volna vásárolni bele egy FHD IPS kijelzőt olyat ami alapból is van benne
Itt aprón találtam is egy hölgyeményt akit kijelzőket add el,
küldött egy touch screen-es változatot amivel nem működött, arra gondoltam hogy azért mert touch screenes
Küldött most egy másikat aminek a pontos típusa ez lenne LP156WF4(SP)(L1)
ez elvileg tuti jó kell legyen a gépemhez, külföldi oldalon is árusítják lenovo y50-70 gépekhez
Na most ugyan az a probléma ezzel is mint a touch screenesel..első bekapcsolásnál úgy 20-30 másodperc elteltével háttér világítás van a kijelzőn de fekete kép, ha nyomogatom az fn+f2-t akkor ki be kapcsolom vele a háttér villágítást és ennyi..
Következő indítástól pedig még a háttér világítás se kapcsol be a kijelzőnNem gondolom hogy 2 kijelzőből 2 rossz lenne főleg hogy mielőtt elküldte nekem tesztelte
Mi lehet a gond?
A gépen jelenleg a legutolsó bios van amit kiadtak 2015-ös 9ECN43WW(V3.03)
Válaszotokat előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
traktorgumi
aktív tag
Sziasztok
Tudnátok ajánlani egy megbízható szervizt vagy boltot ahol újra pasztázák a procit és esetleg segítenek xtu jól betlitani?(budapest)
dell xps 7590 i7 9750h
Köszönöm -
zsolti75
senior tag
-
blue_23
senior tag
válasz traktorgumi #38884 üzenetére
Szia!
Első körben megkérdezném KillHates kollégát.Asus G531 Scar III, 240 Hz, i7-9750H, RTX2060
-
-
dvd_R+
őstag
válasz zsolti75 #38885 üzenetére
Az jó... most csináltam végig egy bios downgrade-t az egész laptopot szét kellett szednem hozzá..
[link] ezt mind végig csinaltam.. Sikerült a bios downgrade de nem oldotta meg a probémát..Akkor az lesz amit te írsz 2 sévos edp kábel.
Lefotóztam hogy milyen van benne jelenleg, betudod azonosítani hogy ez ami benne van 1sávos vagy 2 ?Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
dvd_R+
őstag
válasz zsolti75 #38889 üzenetére
hm.. akkor nem értem
A fent linkelt lépéseket végig csinaltam felkerült egy régebbi bios de akkor is ugyan ez a helyzet
Habár csak a bios version vátozott
az ec version az 3.03 maradt, lehet ez a gond ?[ Szerkesztve ]
Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
dvd_R+
őstag
válasz zsolti75 #38892 üzenetére
a fent linkelt külföldi oldalon a bios updatehez azt kellett tennem elso lépésként hogy
lehuzom az aksit az alaplapról ami 1 kábel volt (ha többet kellett volna lehuzni akkor elrontottam) de lehuztam azt az 1 kablet és utana nem kapcsolt be
aztán pedig 30 masodpercig nyomva tartottam a bekapcsolo gombot
aztán lehuztam az ssd-t
pendrive be fn+b nyomva tartva töltőt ra dugtam, bekapcsoltam fekete kép , sipolás és elkezdte a biost feltenni a 3.03 helyet az 1.03 -ra
ezzel reseteltem ? vagy nem ?Ha üzletről van szó légy korrekt :) http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
zsolti75
senior tag
válasz dvd_R+ #38893 üzenetére
Nem ismerem a gépedet. De ha kijelzőt cserélsz ki kell venni az aksit, vagy legalább is a kábelét lecsatlakoztatni. Amire én gondoltam, hogy plusszban a CMOS elemet is húzd le, várj egy percet, és utána vissza minden. Persze az aksi csatlakoztatása az utolsó a bekapcsolás előtt.
-
dvd_R+
őstag
-
cellpeti
nagyúr
Az hogy lehet, hogy a Windows el se indul, addig az Ubuntu minden gond nélkül fut?
Tigris, tigris, csóvafény...
Új hozzászólás Aktív témák
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
- Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe SSD ujjlolv IR kam gar
- HP 250 G7 15,6" (i3-7020U, 8GB DDR4,256GB SSD, Win11.)
- Dell Latitude 3410 /I5-10310u/8GB/256GB SSD/14" FHD garanciás laptop eladó
- Laptop töltők és akkumulátorok (Dell, Lenovo, HP, Acer, Asus) AAM számlával és garival
- Eladó DELL Latitude 5490 (i5-8350U, 16GB RAM, 256GB M.2 SSD,14" 1920x1080 FHD,) számlával és garival
- HP Probook 430 G6 i5-8265U / 8GB DDR4 / 256GB m.2 SSD 14" laptop jó akkuval
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest