Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • fenyo

  csendes tag

  válasz Schaf #807 üzenetére

  "Látom nagyon értesz a témához..."
  Ezeket bárki maga is megnézheti/kikeresheti, és könnyen összehasonlíthatja az adatlapját (más PNA-kéval), jóformán csak ide-paste-eltem.

  "Elmondanád a kedvemért, hogy milyen is a SiRFAtlasIV GPS chip?"
  A milyen alatt nem tudom mit értesz, de nagyjából így jellemezném:
  A legtöbb (sőt, talán az összes) GPS vezérlő-chip-hez képest jelentősen nagyobb a jelérzékenysége, ezáltal azonos jelerősség mellett pontosabban tudja bemérni a koordinátákat, illetve megfordítva: ugyan azt a pontosságot kevesebb jelerősségből is képes hozni. Valamint az elődhöz (és másokhoz képest is) az Atlas IV -ben van egy anti-jamming technológia, amely azt teszi lehetővé, hogy az épületekről meg egyebekről visszatükröződő GPS jeleket, meg sok más zavart szépen kiszűr, ezáltal a nagyvárosi részben jelentősen javítja a mért pontosságot.

  "ha ezzel meg vagyunk, akkor mi az, hogy a "világon a legpontosabb"?"
  Közismerten / Elismerten eleddig a legjobbnak és legpontossabbnak tartott GPS vezérlő-chip a Sirf Star III -as volt, és az Atlas IV pedig az utódja, egészen friss fejlesztés. Ezért merem mondani, hogy a legpontosabb.
  ...Jó, nyilván az ipari (pld mezőgazdasági) GPS-ek jóval jobbak, pontosabbak, de hát azok nem is ekkora méretben készülnek. (meg én amúgyis a PNA-kra gondoltam)

Hozzászólok Aktív témák