Új hozzászólás Aktív témák

  • formasu

    tag

    válasz Sk8erPeter #2707 üzenetére

    Ez az általad ajánlott WayteQ 950 nagyon tetszetős, de akkor azt mondod, ez egyáltalán nem alkalmas vízi használatra? Igazából vízen biztos, hogy egyelőre csak belföldön használnánk - konkrétan Balatonon, tuti nem fogunk más vízre menni hajóval (legalábbis azzal, ami ott van ). Autózni meg csak Európában fogunk (térkép jár hozzá?).
    Szia!
    Nem véletlenül van kettő GPS-em! Mindkettő más célra van. A Wayteq, gondolom egyértelmű, azon látod, és hallod!! merre menj, elég nagy képernyőn. Próbáld meg a Wayteq-et nézni mondjuk napsütésben! Nem látsz semmit.
    A Garmin már nem ez a kategória. Ami nekem van, a Vista HCX, az tényleg kicsi, a felbontása is, de ezt a gyakorlatban nem veszed hibának. / A felbontásra gondolok / A napokban vettem ismerősömnek egy Wayteq 950HD-t én nem láttam a nagy különbséget ez, és az enyém között, ami még 480x272-es, de szerintem a HD-hez már elkelne egy nagyobb proci is!
    A Wayteq-et használom teljes háttérfénnyel, és ez is kevés!!!!!, míg a Garmint 1/10-es háttérfénnyel, vagy anélkül, és a Garrmin a tűző napsütésben is tisztán látható, de akkor már egy kicsit több háttérfényt kell adni neki! A Garmint ha beleejted a vízbe, ha megázik, utána is működik! Hiányolom, hogy csak jelez, és nem beszél. Van barátom, aki autóban, még a repülőn is ezt használja, megszokta. / A teljes repülési utat kirajzolja, elmenti / Egy jó aksival a Vista HCX elmegy közel egy napot, folyamatosan, míg egy olcsóbb autós GPS talán 1-2 órát! Ezzel kevés készülék versenyezhet! Mit csinálsz a Balatonon, ha mondjuk 3 órát vagy a vízen, addigra az autós készülék már régen lemerült. A Garmin oldalán megnézheted, hogy melyik mit tud.

    Szerintem mindegyik készülék meg tudja mondani a koordinátákat bárhol.
    Az árról: A Garmin az "márka!", a Wayteq ehhez képest egy jól használható "bovli". A Garminhoz jár térkép, míg az olcsóbb Wayteq-hez nem, de térképpel már drágább az ára, és az sem mindegy, hogy milyen térképet vásárolsz hozzá!!!!!. A két készülék más rendszerű térképet használ. A Garmin kis kijelzőjén is szépen látszik, hogy mikor merre kell menni, mint már jeleztem, gonggal felhívja a figyelmet a fordulásra, meg mindenre, és látod is, és MINDIG, minden időben látod. Sétáló készüléknek, amikor akár reggeltől estig a szabadban vagy, ideális! Nem tudsz eltévedni, mert vissza vezet a kiindulási helyre, vagy ahová akarod.

    formasu

    A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

Új hozzászólás Aktív témák