Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz 8nemesis8 #139694 üzenetére
Ez valszeg nem beállítás lesz, hanem valamilyen szoftver hiba. Driver újratelepítés szerencsés esetben megoldja, ha nem, akkor szerintem az egész rendszert újra lehet rakni, vagy rendszer visszaállítás vagy ilyesmi. Windows-os topikok valamelyikében talán már látott valaki ilyesmit, vagy jobban tudja debuggolni. Még azt tudom elképzelni, hogy letörölt valami rendszerfájlt, és annak a hiánya okozza a jelenséget, ha ez mindenképp user error. Elkerülhető az ilyesmi, ha nincsenek rendszergazdai jogosultságai a hozzá nem értőknek.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Egy ismerőnek kellene segíteni, mert az apukája a géphez ülve valahogyan beállította, hogy az egér bal gombja a tálcán és CSAKIS a tálcán nem működik, csak a jobb gomb.
Mindenhol normálisan megy a bal és jobb gomb, de a tálcán egyszerűen nem lehet ballal kattintani!
Próbáltam a beállításokban átállítani az elsődleges mutatót, de ott is bal volt alapértelmezetten.
Én már bő 10 éve OS X-en dolgozok, nem nagyon értek már a windowshoz. Mi lehet a gond? -
Krystal_s
addikt
válasz Kékes525 #139684 üzenetére
A hivatalos oldalon az S5-öt írja. Meg még pár Wines beállítást pl kikapcsolni Gyors indítást....
Ezt nézd át, hátha valamelyik segít. How to terminate USB power when system shutdown
Érdekes amúgy, mert több helyen is téma. Másokat is zavar, Asus is tud róla. Furcsa, hogy így oldották meg és nem elég simán engedélyezni, vagy tiltani ezt a funkciót, ki ahogy szeretné. -
mezis
félisten
válasz King Unique #139690 üzenetére
Köszönöm!
Lefuttattam a Dism.exe-t kétszer is. Másodjára a ResetBase paraméterrel együtt.
Ez utóbbi esetben egyetlen Byteot sem szabadított fel.
Egyébként a 10GB-ból 2GB-t tudott törölni.mezis
-
King Unique
titán
válasz Vicoo #139688 üzenetére
Azért ez nem éppen normális, mivel normál esetben a klónozás után max. a megfelelő bootolási sorrendet kell csak beállítani a BIOS/UEFI boot menüben a célmeghajtóra (SSD) vonatkozóan. Ahol SFC, CHKDSK, BCDEdit, stb. javítás kell utólag, ott eleve gondok lehetnek már a forrásmeghajtón (HDD) lévő rendszernél, vagy esetleg maga a klónozás nem ment végbe megfelelően az adott szoftverrel, vagy a BIOS/MBR és UEFI/GPT szerinti telepítéstől függően nem lett minden szükséges partíció klónozva... + Még az tud gondot okozni az újabb Windowsoknál, ha a klónozás előtt bekapcsolt Fast Startup funkció mellett lett leállítva a rendszer, akkor lehet amiatt inkonzisztens lemezállapot.
Klónozáshoz egyébként alapesetben adott a kifejezetten erre való célszoftverek használata, mint pl. AOMEI Backupper, Clonezilla, Macrium Reflect, Samsung SSD-khez Samsung Data Migration, Crucial és WD SSD-khez Acronis True Image / Acronis True Image, stb.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz mezis #139689 üzenetére
Nyilván nem szükséges a WinSxS mappa "takarításához" a Windows újratelepítése, meg már akinél erre szükség van egyáltalán, mert a túlzott "hízás" sem feltétlen általános... Na meg még ha nagy méretű is a WinSxS mappa, az kb. semmit jelent és önmagában még nem hiba, ha közben megfelelőn működik a Windows, van elég szabad terület a rendszermeghajtón, stb.
Aki egy belakott rendszert, egy sok telepített programot és beállítást tartalmazó Windowst nem akar a 0-ról újratelepíteni és mindent kezdeni elölről csak egy meghajtócsere miatt, ott pont nagyon is indokolt a klónozás, több SSD-hez is nem véletlenül mellékelnek ilyen esetre célprogramot a gyártók.[ Szerkesztve ]
-
Vicoo
senior tag
Sziasztok !
Az utóbbi napokban több szoftvert használva sem képes egyik klónozott Windows sem elindulni.
Hdd a kiindulási pont ,mindegy mivel klonozom, az SSD nem képes bootolni . 0x00000c hibával száll el mind. Windows 10 ,7, 11.
Mi a fene a baj ? -
Kékes525
félisten
válasz Krystal_s #139681 üzenetére
Köszi a választ!
Sajnos nem elég. Mellette próbáltam az ErP-nél az S4 vagy az S4+S5 -öt engedélyezését is, de nem segített. Nálam az RGB is ki van kapcsolva (Aura off). Lehet, hogy ez kavar be?
Nagy valószínűséggel az energiatakarékos mód segítene, de az sajnos egy csomó más korlátozást is ad.
A legújabb BIOS-t (2305) használom.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Csupingo
veterán
válasz spleenszuru #139682 üzenetére
Régebbi alaplapoknál az erp eup 2013 néven szokott lenni. Van olyan alaplap, ahol a deep sleep-et kell bekapcsolni. Talán az usb portok töltési funkciója is kikapcsolt állapotra vonatkozik. Sajnos elég sok megnevezést használnak, emiatt nehéz megtalálni.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
spleenszuru
őstag
válasz Krystal_s #139681 üzenetére
Nálam pl. nem elég.
Egyéb problémáim miatt kikapcsoltam, ennek ellenére, még mindig, ha a kikapcsolt hosszabbítót felkapcsolom, akkor a billentyűzetem LED-e bekapcsol a gép kikapcsolt állapotában, elég idegesítő.Az ErP opciót nem tudtam, szóval +1 köszönöm a válaszra.
ASUS B550 itt, de gondolom a bios felépítése kb. ugyanaz azokon a részeken.
Malaka!
-
Krystal_s
addikt
válasz Kékes525 #139673 üzenetére
Biosban, Advanced - Onboard Devices Configuration - USB power delivery in Soft OFF state. Ezt átállítod Disabledre.
(Speciális, Beépített eszközök konfigurációja. Az USB tápellátás...)Valami miatt ez nem lenne elég, akkor az ErP-t kell Enabledre állítani az Advanced - APM-nél.
-
galervin93
addikt
Na, akkor csak van itt mire figyelni. Köszi mindenkinek!
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Doky586
nagyúr
válasz galervin93 #139676 üzenetére
Minden hardver módosítás előtt ki kell kapcsolni a gyorsindítást vagy kikapcsolásnál nyomni kell a shift-et..!
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz galervin93 #139674 üzenetére
Áramtalanítás, porkifújás és ezek után jöhet a RAM.
Nem lenne egészséges koszt benyomni a RAM foglalatba.mezis
-
HARDVERAPRÓD
válasz galervin93 #139676 üzenetére
Szia.
Ha lehet vedd ki az akksit (ha az áramtalanítás alatt ezt is érted akkor nem szóltam)
Mellesleg nem kell kit, elég egy ugyanolyan ram (PL DDR3L 1600MHz és ugye ugyanakkora). Menni fog az is dualban[ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
válasz Vismajor01 #139675 üzenetére
CMOS-reset meg ilyenek. Meg hogy szoftveresen nem akadhat-e össze bármi au új hardver miatt. Vagy ilyenek csak régen voltak?
Ha igen én csak örülök.[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Vismajor01
addikt
válasz galervin93 #139674 üzenetére
Szerinted mi más lehetne még csinálni
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
galervin93
addikt
Urak, RAM-cserénél egyszerű kikapcs és áramtalanítás elég, fel fogja ismerni, menni fog utána? (Fater gépében a régi KIT egyik fele megdöglött, így gyorsban kap egy új párost tűzoltásként.) Szóval csak kikapom a régit és mehet be az új igaz?
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
ASUS Prime Z690-A s1700 DDR5 alaplapok esetében hogy lehet beállítani azt, hogy az USB lekapcsolódjon a számítógép kikapcsolása után?
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
King Unique
titán
válasz mileston3 #139667 üzenetére
How to Check for and Install Windows Updates in Windows 10
A Windows 10-nél a Windows Update alapértelmezetten telepíti a szükséges eszközillesztő-frissítéseket is a Windows-frissítések mellett.
Ha esetleg valamihez nem találna eszközillesztőt, akkor kell a hardvergyártó weboldaláról manuálisan letölteni és telepíteni a hiányzót, már ha ott vannak Windows 10-hez megfelelő driverek. -
knoxhu
senior tag
válasz AlyrArkhon #139668 üzenetére
Egyikhez sem tartozik driver, mindegyiknek menni kéne bedugás után.
-
mileston3
csendes tag
válasz King Unique #139663 üzenetére
Főleg neked köszönöm, az első linken található információ rengeteget segített, azt elolvasva már lényegében sima ügy volt
-
mileston3
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget mindenkinek, aki hozzászólt a Win7->Win10 upgrade témámhoz, végül 1 óra olvasgatás után úgy indult el a MediaCreationTool, hogy le kellett töltenem az SP1-et a Windows Update-ben meg 1 másik update-et aminek a KB kódját a Microsoft oldalán találtam meg, plusz egy easyfix is kellett, átírtam pár dolgot a registryben, hogy a TTL 1.1 és 1.2-t is engedélyezze a rendszer és most elindult. Tudok image-et csinálni, remélehetőleg már menni fog
Még egy utolsó kérdés: ha fenn lesz a 10, az a rendszerhez minden alaplapi és rendszerillesztőt automatikusan telepít vagy ugyanúgy magamnak kell minden programot és eszközillesztőt feltenni?[ Szerkesztve ]
-
knoxhu
senior tag
válasz AlyrArkhon #139665 üzenetére
Korábban ment minden, újkeletű a probléma.
-
knoxhu
senior tag
Bocs lehet nagyon off, de nem tudok rájönni a megoldásra. Igazából azt se tudom mi a baj, így még rákeresni is nehéz. Nem tudok normális működésre bírni egyetlen jelenleg nálam lévő fülest se a PC-n.
1. Hyperx Cloud - 1 jack csatlakozás, audio mikrofon külön. Mikrofont sehogy se tudom működésre bírni és érzékeltetni.
2. Razer Kraken Chroma - Működik a hang és a mikrofon is, ez USB, de valami irtózatosan fos doboz hangon. Windows hangkeverőben van hogy több párhuzamos profil si létrejön.
Van bármi ötletetek mi lehet a baj? -
King Unique
titán
válasz mileston3 #139656 üzenetére
Lásd a téma topikjában részletezve, hogyan kellene pendrive-ról bootolva Windows 10-et telepíteni, az ott lévő útmutatók alapján remélhetőleg csak menni fog.
A Rufus esetében a 3.22-es az utolsó verzió, amit még támogatja a Windows 7-et, a 4.0-s már csak Windows 8 és attül újabb rendszereket támogat.
"És a Rufus-szal úgy nem lehet megoldani, hogy eleve az SSD legyen a bootolható drive és onnan indítsa? Kicsit egyszerűbb lenne. De nagyon az az érzésem, hogy akkor kéne vennem egy 64 gigás pendrive-ot."
• Windows 10 tiszta telepítése helyi lemezről, DVD vagy Pendrive nélkül
• Clean Install Windows 10 without DVD or USB Flash Drive
• WinToHDDLehet akár telepítési adathordozó nélkül is Windows 10-et telepíteni, de alapesetben nem feltétlen kell ilyen módon bonyolítani a telepítést, meg pláne ha van kéznél egy legalább 8 GB-os - elég 8 GB-os, nem kell 64 GB-os és 16 GB-os sem feltétlen, nem világos az utóbbi honnan jött - pendrive.
"vagy megoldható futó Win7 alól is"
• How to Upgrade to Windows 10 from Windows 7 for Free
Lehet akár közvetlenül upgrade-elni is Windows 7-ről Windows 10-re és nem feltétlen kell újratelepíteni a 0-ról, ahogyan a HDD SSD-re cserélése miatt sem feltétlen, mivel adott a klónozás lehetősége.
[ Szerkesztve ]
-
mileston3
csendes tag
Azt nem ismerem, csak a Poweriso-t, azzal csináltam régen bootolható drive-ot USB-re. Csak az a baj, hogy 16 gigás pendrive-om van csak. 64 gigásban SD-kártyám van, amihez van stickem, gondolom azzal ne is próbálkozzak mert nem fogja bootlhatóra formattálni
[ Szerkesztve ]
-
mileston3
csendes tag
Sziasztok!
Megrögzött Win7 64bit felhasználó vagyok, de kénytelen vagyok váltani, mivel a Steam megszűnik működni pár hónapon belül Win7 alatt.
Korábban vettem egy licence-t a win10-hez és szeretném feltelepíteni, ennek céljára vettem egy 256 gigás Samsung SSD-t is, de fogalmam sincs, mit és hogyan kell.
Hozzáteszem, a Win7-em nem eredeti, még "enkórról" szedtem le, sosem volt az update bekapcsolva, egy regisztrált, legális Avast vigyáz a gépre (korábban ESET SS volt fenn), eddig minden gond nélkül.
Felmentem a microsoft honlapjára, valami eszköz letöltése oldal jött be, rányomtam, lerántott valami media creation tool-t, de azt már nem indítja el.
Tud valaki segíteni? Feltétlenül USB kell vagy megoldható futó Win7 alól is? DVD már rég nincs a gépben...
Köszi előre is! -
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
Nem igazán látok külön kábeles topikot, ezért próbálkozom itt.
Nem adtam ennek túl nagy figyelmet, értékelésak alapján vettem egy Vention DP kábelt a gépemhez már vagy fél éve, aztán utólag láttam itt-ott, hogy ez nem igazán tartozik a jó minőségű termékek közé.
Igazából nem tapasztaltam gondot, vagy csak nem veszem észre. Tud egy gagyibb kábel pl. olyan jellegű problémát okozni, amit lehet, észre sem veszek, pl. válaszidővel kapcsolatban, vagy bármi?A gond, hogy fogalmam nincs, kábelekből mi az, ami nem gagyi.
Tudnátok ebben segíteni? Lehetőleg az országban beszerezhető márkák közül.
Gépem adatai a profilomon.Köszi előre is.
Malaka!
-
inf3rno
nagyúr
válasz 0xmilan #139650 üzenetére
Elvinném egy szerelőhöz, hogy nézze meg. Amit csináltál azt kb. minden alkalommal szoktam, amikor szerelem a gépet, igaz nem egy időben. Először kinyomom a tápot, utána még a felesleges áramot kihajtom a kondenzátorokból, hogy ne rázzon, meg ne csesződjön szét attól, hogy hozzáérek csavarhúzóval. Gondolom így, hogy egy időben sikerült valahogy összehozni a kettőt vagy össze-vissza kapcsolgattad nem tett jót neki.
Buliban hasznos! =]
-
Borisz76
veterán
válasz Vismajor01 #139651 üzenetére
BIOS-ban be van kapcsolva?
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Vismajor01
addikt
Hogy tudok w10en wifit csiholni?
Felraktam a wifi drivert, csatlakoztatva van az antenna de internet beallitasokba nincs wifi beállítás
Alaplap
Gigabyte Aorus B550i Pro axSamsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
0xmilan
addikt
Sziasztok! A "Valami baja van a tápomnak" topik nem tul aktiv, itt valoszinuleg tobben latjatok:
Backstory: Estere le szoktam kapcsolni a tapot, hogy ne vilagitsanak a rakotott USB eszkozok (billzet, eger, mikrofon, stb.). Legutobb, amikor hatranyultam a taphoz, hogy lekapcsoljam, kozben a masik kezemmel sikerult ratamaszkodni a bekapcs. gombra es elinditani a gepet es a mar lekapcsolt tappal elkezdett elindulni, majd a bekapcs hosszan nyomasaval lelottem es azt hittem, hogy minden OK. (Ezt amugy kesobb validaltam, hogy frissen kikapcsolt tappal tenyleg el tud meg indulni a gep, legalabbis a RAM-ok vilagitasa kap aramot egy ideig).
Nem tudom, hogy elobb kapcsoltam-e le a tapot es utana kapcsoltam be a gepet vagy forditva de nagyjabol egy idoben torten a ketto, talan pont "egyszerre". Mindenesetre masnap reggel mar nem indult a gep. Most az RBG-s RAM-ok eloszor villannak egy kicsit feheren aztan elkezdenek 'rendesen', szivarvanyosan vilagitani de semmi mas eletjel nincs. A VGA se vilagit es egyik venti se porog fel a hazban, se a CPU, se a VGA-hoz tartozo. Most megtudtam, hogy a tapomban is van egy RGB ventilator (a haz elrendezese miatt nem is latnam, ha eddig vilagitott volna), de ez is se nem porog, se nem vilagit attol fuggetlenul, hogy a "Smart Zero Fan" kapcsolo milyen allasban van.
Ezen kivul eszrevettem meg, hogy ahol a 230V bemegy a tapba, ott a 3 labbol a felso ketton ilyen zarlatnak kinezo elszinezodes van, mintha jo sok amper atment volna rajta, hogy igy megegjen. KEPEK.
Nem tudom, hogy ez normalis-e, hogy igy nez ki, vagy hogy most keletkezett-e egyaltalan. Ez a teljes PC amugy, a tap egy "Thermaltake 850W RGB PRO". A CLR_CMOS tuket zartam meg rovidre egy csavarhuzoval az alaplapon, de ez nem valtoztatott semmmit. Feltunt viszont, hogy amint felemelem a csavarhuzot, ilyen zarlatos sisterges hang jon a tap kornyekerol.
Szoval a kerdes: jol sejtem, hogy ez a tap teljesen megsult es kuka? Mekkora esely van ra, hogy vitt magaval mas alkatreszt is? Hogy allnatok hozza felmerni, hogy mekkora a kar? Egybol vehetek uj tapot, mert a mostani biztosan halott? -
HARDVERAPRÓD
válasz gordonfreemN #139647 üzenetére
Sentinellel nézzetek rá
-
Cs1csó
félisten
válasz gordonfreemN #139647 üzenetére
Lemaradtam, de akkor ez az egy lemez van és ezen van a rendszer vagy van egy rendszer SSD és mellette az adat?
Amúgy ha az SSD-n van a rendszer akkor le lehetne húzni a HDD-t majd csinálni egy tiszta telepítést az SSD-n és utána csatlakoztatni és tesztelni.
-
gordonfreemN
addikt
válasz Cs1csó #139640 üzenetére
és Pyttawrx
Köszi a választ.
Igen a rendszer betölt.
Lehúzva nincs hiba, nem írja. Lefuttatva többször is az ellenőrzés, de mindig visszajön ez az üzenet. Nem az én laptopom egyébként hanem egy kollégámé.
SATA-n csatlakozik, ugy tudom.[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
De4d
őstag
válasz Marci112233 #139644 üzenetére
Igen, eléggé részletes, majd be kell állítani ami nem fontos azt ne mutassa.
Fpsből az aktuális fpst mutatja.
Egész jól tarotta a vga-t procit 60-65fokosak voltak.racskobalazs: Na erre is ráfogok nézni.
Köszi.
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó!
-
Marci112233
addikt
MSI Afterburner. Utolsó pontra nem tudom jó-e de a többire igen.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
De4d
őstag
Melyik programmal tudok minden fontos adatot kimonitorozni játék alatt?
Vga ram használtat, hőfok, teljesítmény
Proci hőfok, teljesítmény
min,max ,átlag fps.Minden jó, ha a vége jó!
-
HARDVERAPRÓD
válasz Cs1csó #139641 üzenetére
Miért ne töltődbe be! De pl van usb változat is, ha nem töltődne be, de ez az üzenetnél betölt.
….vizsgálat lefutása szükséges.
És? Ezzel semmit nem mondtál, hogy miért ne lehessen megnézni. Azért kösziSzerintem nem jól értelmezted most a hsz-t. Vagy én nem
De tuti, h ettől betölt a rendszer.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
-
Cs1csó
félisten
válasz gordonfreemN #139638 üzenetére
Mivel csatlakozik? Sata vagy usb? Ha nincs rádugva akkor rendesen feláll a rendszer? nincs mese valami hiba van ellenőrizd le a csatlakozót és hagyd lefutni az ellenőrzést és persze közben mormolj el egy imát.
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz gordonfreemN #139638 üzenetére
Szia. Nézd meg hard disk sentinellel az állapotát.
-
De4d
őstag
Köszi mindenkinek megoldódott, én voltam végül a béna.
Hiába a b450m pro4re keresek nem ezt hozta fel elsőre hanem az m nélkülit így persze azé már nem volt jó, manuálisan kerestem ki az m-est és az ott lévő biossal már okés volt.
Azóta össze is lett rakva, friss driverek volt egy kis ram teszt is. Minden megy. Már csak a monitort kell rákötni, de sajna kiderült nem adtak hozzá displayport kábelt, a 4070re pedig vagy az vagy hdmi kell, de hdmi-m nincs, és a gsync miatt amúgy is displayport kell. Így rendeltem.
Köszöntem a segítséget.Minden jó, ha a vége jó!
-
King Unique
titán
Azért nincsen olyan opció, mert a Windowsok beépített eszközei a FAT32-re formázást max. 32 GB-os kötetméretig támogatják, ellenben 3rd party particionáló programokkal megoldható az annál nagyobb méretű kötetek formázása is FAT32-re egészen 2 TB-ig, sőt 4Kn (4Ke) szektorméretnél akár még 16 TB-ig is (példa).
Egyébként nincsen olyan fájlrendszer, hogy "exfat32", az inkább exFAT lesz.[ Szerkesztve ]
-
De4d
őstag
Hiába most előkerestem egy 16gbset, azt engedte fat32re fotmázni de ugyanúgy no image file a biosban.
Minden jó, ha a vége jó!
-
Csupingo
veterán
Az asrock pen-ről való frissítésnél fat32-t, vagy régebbi formázást javasol. Ha nincs kisebb pen kéznél ami fat32-re formázható, akkor esetleg ezt kéne feldarabolni, vagy kipróbálni a biosban az internet flash opciót. Talán az is erre való. Vagy win alól az asrock app shop-ból is frissíthető a bios.
[ Szerkesztve ]
-
De4d
őstag
Üdv.
Szeretnék biost frissíteni, konfig csere miatt, sajnos az ezzel foglalkozó topikok nem túl aktívak már.
Egy asrock b450m pro4 alap biosát szeretném frissíteni 3.90ről de nem sikerül.
Jelenleg egy ryzen 7 2700x proc és rtx 2060 vga van a lapban.
Az új konfig visziont igényelné a frissebb biost.
ryzen 7 5700x és rtx 4070
Leszedtem a gyártó oldaláról ehhez a legutóbbi 2 biost is L8.02, 5.6
Zip fájl kicsomagolva eés egy exfat32-re formázott pendrivre áttetem. De se kikapcs után se restart után a biosban instat flash alatt nem látta, no image file-t írt.
Nem tudom mit kéne tenni? A pendriveon nincs semmi csak a 2 bios fileMinden jó, ha a vége jó!
-
Csupingo
veterán
Nézem ezeket is, köszi! Már nem emlékszem régebben mit használtam, de azzal könnyen be tudtam állítani, hogy elég kis méretű legyen és tűrhető minőségű, de elfelejtettem a nevét és amiket eddig találtam, azokkal nem sikerül nekem tetszőre. Azért keresgélek.
A handbrake eddig egész jónak tűnik.Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Csupingo
veterán
válasz MasterMark #139625 üzenetére
Kipróbálom, köszi!
-
MasterMark
titán
-
nagyúr
válasz mefistofeles #139612 üzenetére
Videopad
Fontos, hogy a hozzászólásban linkelt fájlt telepítsd, mert az később is ingyenes lesz, szemben a Windows áruházból letölthető verzióval, ami egy idő után macerálni fog. -
Krystal_s
addikt
Szia, ezek ingyenesek, ami ismertebb.
OpenShot Video Editor
VSDC Free Video Editor
Shotcut
Kdenlive
Megszokás miatt én leragadtam az Avidemuxnál, talán mert portable (volt) és kéznél van, meg nagyon ritkán van rá szükség.[ Szerkesztve ]
-
atom18
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok e, de olyan gondom van hogy elmegy az internetem csak úgy miközben netezek vagy ha játszok (eléggé idegesítő) a wifi nem megy el, csak kábelesen a pc-n, és ha visszajön a kapcsolat sebessége fogadás/küldés a 2500Mbps-ről leesik 100Mbps-re. Oprendszer Win11. Van rá valami tipp esetleg hogy mit csináljak? Illetve nem tudom számít e de az eszközkezelőnél van valami acpi 28-as és 51-es hibakódom amit nem tudok eltüntetni.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
Van valami offline módszer, hogy telepítsek .appx kiterjesztésű fájlt W10-re? Leradíroztam minden Microsoft beépített alkalmazást, és elvileg ehhez kellene az alkalmazáskezelő.
Maga az alkalmazáskezelő letölthető valahol külön?
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Csupingo
veterán
válasz mefistofeles #139614 üzenetére
Mire kéne? Csak vagdalni pl. príma az avidemux. Kódolni esetleg a mediacoder vagy a bigasoft. Azt nem tudom, hogy mind ingyenes e.
[ Szerkesztve ]
-
AlyrArkhon
senior tag
portableapps.com programjai? biztos van fent 3-4 video editor
Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
Borisz76
veterán
Nem mostanában volt ...amikor a VirtualDub nevü progit használtam videók vágására , összefűzésére , újrakódolásra.
Ingyenes csak nem éppen next-next klikk a kezelőfelülete.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Marci112233
addikt
Nem tudok ajánlani sajnos semmit, ugyanis és ilyen programot nem használok, de gyanítom hogy ingyenes változatot nehéz lesz beszerezni, bár warez oldalakon talán találsz valamit.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
mefistofeles
addikt
válasz Marci112233 #139613 üzenetére
Eddig csak a kdenlive-ot használtam anno, de mára az is valami fizetős borzalom lett.
Szóval nem hiszem, hogy a win 11 a lényeg. Apróságokra kell, ezért nem akarok fizetni. Ha tudsz ajánlani ne tarstd magadban. Ne legyen fizetős meg ne legyen vízjel. Ha korlátozott a működése az biztos belefér.[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Marci112233
addikt
Nem ismerem a 11-et és nem is tervezem feltenni, pedig az asztali gépemre és a laptopomra is felmenne, mert már az update jelezte, de én elutasítottam. Viszont kérdezném, hogy 10-re készült és futó videószerkesztőből valamelyiket próbáltad már feltenni? Elméletileg mennie kéne annak is a 11-el, de mint írtam nem ismerem a 11-et, így ha nem jól gondolom a dolgot akkor elnézést.
[ Szerkesztve ]
-
mefistofeles
addikt
Bocsánat, hogy itt teszem fel a kérdést de csak egy halott topicot találtam a témában.
Szóval tudna valaki ajánlani windowsra (11) egy valóban ingyenes videoszerkesztőt? Semmi csilivili nem kell csak az alapok de ne kelljen érte fizetni. Eddig weben kettőt ajánlottak, az egyik azonnal a fizetési oldalra ment, a másik pedig csak vízjellel mentette volna a cuccot.Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
kekigyu
aktív tag
Sziasztok! Egy HP EliteBook 840 G2-n szeretném bekapcsolni a billentyűzet világítást. Addig megvan, hogy fn+f11 bill. kombó, de nem kapcsol be. Milyen driver vagy program kell hozzá?
-
Vismajor01
addikt
válasz AlyrArkhon #139607 üzenetére
Ezt megneztem azt írta az én serial számom nem alkalmas a cserére
-
racskobalazs
senior tag
válasz King Unique #139604 üzenetére
Megnéztem, cpu ~4% drive-ok 0-k, ram ~25%, víruskergető nem talált semmit és sima windows defender van fent mind a két gépen.
Win11-nél érdekes egy dolog ez akkor remélhetőleg csak az.Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
Doky586
nagyúr
válasz racskobalazs #139603 üzenetére
Javaslom ne az smr 5400-as hdd-ről bootoljon a windows.
Az nvme ssd nemcsak háttértárnak való.. -
AlyrArkhon
senior tag
válasz Vismajor01 #139606 üzenetére
[link] esetleg?
[ Szerkesztve ]
Redmi Note8,11/Band4,8/watch3a/Xiaomi S10
-
Vismajor01
addikt
válasz AlyrArkhon #139598 üzenetére
Azért annyira nem lötyög, meg nem is a prociba van a legbuborek. Pumpat nem hallok de mind a 4 venti megy ezerrel a 99fokos proci miatt
-
ggg666
őstag
Nálam is íráskor fogja meg az smr, azt nem tudom miért.
Linux alatt nem fogja meg, az okát nem tudom, de 1,5 óra múlva is a másolás után 100%-on pörög az smr-es winyó a feladatkezelőben, minimális másolási sebesség mellett és fogja a gépet! Csak ha rámásolok, olvasáskor nem.
Linux alatt pendrive live debianon keresztüli másolás 3TB adatnál se volt gond.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Ha eleve SSD-ről fut az OS, akkor a rendszer működésének gyorsaságához mégis mi köze lenne egy különálló HDD-nek, legyen az akár CMR, akár SMR?
Tehát Windows 11. Aminél volt nemrég olyan probléma egy havi kumulatív frissítés (CU) miatt, ami bizonyos hardverkörnyezet és SSD-k esetén okozhat lassulást. Na meg az AMD hardverkonfiguráció rendszerint amúgy is problémásabb szokott lenni a modern Windowsoknál, mint az Intel.
+ Ilyenkor logikusan adott a lehetőség megnyitni a feladatkezelőt és megnézni, hogy nem-e terheli valamely folyamat / program a szokásosnál jobban a CPU-t / SSD-t, foglal le sok RAM-ot, stb.
+ Lehet nem ártana egy víruskeresést is futtatni, mert ha esetleg "benyelt" valamit a rendszer, akkor nyilván is okozhat magas rendszerterhelést és lassulást.
+ Ha már vírusok, akkor az antivírus szoftver sem mindegy, egyes 3rd party antivírus szoftverek okozhatnak érdekes problémákat. Példák: [link], [link].[ Szerkesztve ]
-
racskobalazs
senior tag
válasz Cs1csó #139600 üzenetére
Elsőre én is a vinyókra gondoltam, hétvégén kipróbálom amit mondasz Max kiköltöztetem őket valami NAS szerűbe.
Laptop FHD 144hz IPS, mobile GTX 1650Ti
Asztali: 1440p 144hz IPS, RTX 3070.@king Unique: Mindkettő Win11 és kb ugyanazok a programok is vannak fent a rendszerlemezen.
@ggg666 de, smr de igazából a böngészős letöltések vannak csak vinyóra irányítva, ezeken kívül kb nem fut onnan. Minden program amit használok az NVMe-n van.
[ Szerkesztve ]
Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
ggg666
őstag
válasz racskobalazs #139599 üzenetére
Nekem a ryzen 5900x-et is fogja néha ha az smr-es hddre másolok, utána is még sokáig windows 10 alatt. Linuxon nem.
A 2 hdd nem smr-es? -
King Unique
titán
válasz racskobalazs #139599 üzenetére
A leírtakból csak pont az a lényeges dolog nem derült ki, hogy melyiken pontosan milyen operációs rendszer fut.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bestbuy játékok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen TV-t vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest