Új hozzászólás Aktív témák

  • Brian_GT

    őstag

    válasz #81999360 #9478 üzenetére

    Előző generációnál ez egy könnyebb kérdés lett volna, itt eléggé elmosottak lettek már a határok. Inkább azt nézzük mit tudunk:

    - ingyenes játékok havonta ( PS Plus vs. Live ) ... fizetősségét ne nézzük, mert mindkét konzol kb. használhatatlan előfizetés nélkül
    - blu-ray olvasó
    - 500GB tárhely
    - kényelmes, jó joy-ok

    Amit különbségnek lehet felvetni, de baromira nem érzem a vásárlóknál ezt, az a felbontás...ugye full hd vagy 900p-720p one esetén. Elvileg egy nagyon jó tv-n észre lehet ezt venni...azonban van nagyon sok olyan cím ahol ezt egyáltalán nem érezni, a konzol hardverének színmegjelenítése és egyéb képességei végett. Értem ez alatt, hogy másképp hat kicsit az élesség, színkeverés stb és így látható max némi különbség, ami valakinek egyiken, valakinek másikon jön be jobban, de ez nem a felbontásból származó különbség.

    Ami még különbség lehet nyilván a mozgásérzékelő szenzor, ami messze jobb a one-nak, kérdés te egyáltalán érdekelt vagy-e ebben a témában. Ha nem, felesleges is róla beszélni. Ami egyedül kérdés lehet az a jövőbeni tárhelybővítési igényed, mert köztudott, hogy ps-en úgy cserélsz ahogy te akarsz...sima 2,5-es laptop hdd megy bele. Box meg játszik az egyedi hülye hdd-ivel, bár ha jól tudom a One már támogatja a külső hdd-ket, kérdés milyen szinten...mint mentés vagy mint játéktárolás is. Ebben nem vagyok biztos, ha érdekel ennek nézz utána, de ha teljes értékűként kezeli, akkor már megint egy különbség, ami elhanyagolható.

    Gyakorlatilag szerintem nagyon egyszerű a képlet. Mivel árban baromira egy árban vannak, csakis az exkluzív címek azok, amik dönthetnek. Szereted a Gran Turismo-t...vegyél ps-t...Forza sorozatot szereted...vegyél one-t. Élsz halsz a Halo sorozatért...One... Last of Us miatt nem tudsz aludni annyira bejön...PS4... A többi eléggé azonos címek...Gears of War jó ideje nincs új, ezért arra nem mondok One-t.... az összes többi cím általában megjelenik mindkettőre. Vannak olyan kickstarter és egyéb kisebb platform játékok amik előszeretettel jönnek úgy, hogy pc-one és majd valamikor talán ps4....de ez megint kérdés téged mennyire érdekel. Mondok példát...Ori and The Blind Forest...marha jó kis game...eddig pc és One...PS4 bejelentésről nem tudok, elvileg lesz, mikor? Passz... Szóval ha sima normál gamer vagy, aki rendes AAA játékokkal akar játszani...akkor nézd meg az egyedi címeket és az alapján dönts. Melyik mennyibe kerül? Nem kérdés, elhanyagolható különbség. Kell-e fizetni multiért és egyébért? Nem kérdés, kell mindkettőnél. Melyik joy jobb? Most már ugyan olyan kényelmes mindkettő. Tárhely? Elvileg azonos és bővítésileg sincs gond.
    Játék exkluzivitás és kész + talán némi előmúlt ha van valamelyik előző generációval és ott megfogott valami... dashboard kinézet álá kezelőfelület stb. Meghibásodás ilyesmit kár is felhozni, ha elromlik akkor elromlik... ugyan úgy hibásodhat meg One, mint Ps4...ez ugyan olyan, mint veszel egy tv-t és pont a tied a rossz...csere és kész.

    Remélem tudtam segíteni.

    Egy ps1-2-3, PC és leendő PS4&One tulaj ;)

    - Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot! -

Új hozzászólás Aktív témák