Új hozzászólás Aktív témák

  • Brian_GT

    őstag

    válasz peti_s #7572 üzenetére

    Noh... gondolom a vgadra úgy van kötve, hogy elsődleges porton megy dvi-on vagy d-subon vagy hdmi-n a monitorod és a 2. csatlakozón ami nem tudom milyen van még rajta mert pontos márkát nem írtál...hdmi-dvi a tv-d.
    Nah alap esetben kiterjesztett képet tudsz adni illetve így is kapcsolja rá ha összekötöd alapból úgy emlékszem... én is így használom alapból, mert leginkább a film megy rajta.
    + ebben az esetben a vga-d erőforrásából csak annyit vesz el amivel ugye te is látod a géped hátterét rakja ki...ez max 1-2% vagy annyi sem.
    Viszont ebben a megoldásban csak olyan dolgokat tudsz megjeleníteni a tv-n amit át tudsz rá húzni...tudod megfogod és átrántod oda... lejátszó program képe ha filmet nézel... weboldal stb.

    Ha olyan alkalmazást indítasz mint játék, az mindenképp az elsődleges kijelzőn fog megjelenni, mint ahogy te is írtad...itt hiába rakod le kis képernyőre a játékot, az áthúzás nem működik.

    Itt 2 lehetőséged van...ha elegendő az, hogy a tv adja a képet, akkor át kell rakni a fő megjelenítőnek a tv-t...ekkor pont fordítva fogod látni...a tv-n lesznek az ikonok minden és a monitorod fogja csak a hátteret mutatni.
    Innentől úgymond úgy dolgozol a tv képernyőjén, mintha előtted lenne az íróasztalon.
    Sportjátékhoz stb bőven jó, oda tudtok ülni a tv elé.

    Azonban ha a monitor képére is szükséged lenne, mert mondjuk te csak a monitor elől bill+egérrel tudsz játszani xy játékkal akkor is van megoldás, klónozni kell a képet, ezt ugyan ott teszed ahol a kiterjesztett mód van, csak átváltod róla klóbozásra.
    Viszont ebben az esetben van 1 íratlan szabály... csak olyan képernyőfelbontást tudsz klónozni, mint a leggyengébb megjelenítő tudása illetve aktuálisan beállított képe.
    Példázom... nekem egy régebbi 4:3-as LG LCD-m van ami 1280x1024 75Hz-et tud csak... leklónozom és ekkor átvált a tv 1920x1080p full hd-ról 1280x1024 60Hz-re.

    Magyarázat: A tv lebutul arra a szintre amit a monitorom tud és a Hz is azért változik meg mert ugye ott meg a tv nem tudja a monitor 75Hz-ét.
    Ettől nem kell félni, ha a tv olyan jelet kap ami nem alkalmas számára megoldja és b**szik képet adni :) Így védi magát...szóval ha bejön a kép nyugodtan lehet használni, viszont nyilván nem fogsz olyan szép és tűéles képet kapni, mint a tv natív felbontása vagyis 1920x1080p 60Hz Full HD.
    Ugye az csak akkor játszik ha nem klónozod, hanem a felső megoldást választod és elsődlegesnek rakod a tv-t.
    Viszont ebben az esetben rendesen beállított felbontáson fog menni a monitorod is meg a tv-d is. Annyi aki a tv-t nézi nem lesz kitöltve a képernyő, mivel kisebb felbontáson fut...de kb nálam is ez nem zavaró annyira, hisz egy 102-es tv-n az 1280-as felbontás is már elég nagy képet ad... lehet játszani.

    Remélem érthető voltam, ha gondolod privátban keress meg ha vmi még nem tiszta.

    + amit láttam írtak neked...semmilyen kábelt nem kell megcserélni sehova, bőven jó ahogy írtam... ha mégis akarsz vmit a kábellel vacakolni, gép kikapcs és tv is. Ez nem USB kábel, levághatod a vga-d vagy a tv-d.

    [ Szerkesztve ]

    - Csak a Puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot! -

Új hozzászólás Aktív témák