Hirdetés

 • fuwiradis

  tag

  Na csináltam két logot AIDA-val: van egy system stability test a progiban, amivel lehet terhelni a rendszer egyes elemeit, miközben szépen grafikusan rögzíti a mért hőmérsékletet, CPU használatot stb. A log készítésekor ezt a lehetőséget használtam, viszont természetesen semmit sem terheltem, így csak a játék közben előálló hőmérsékletek láthatóak.

  fagyás
  nincs fagyás

  Az egyik egy tegnapi három órás szakaszt mutat, ami közben nem volt fagyás. Nekem nem tűnnek a hőmérsékletek vészesnek, de nem tartom magam hozzáértőnek.

  Ma viszont 15 perc alatt sikerült reprodukálni a fagyást: a hőmérsékletek ugyanolyanok, viszont a CPU használaton az látható, hogy a fagyást megelőző, jellemzően 50 - 70% között ingadozó terheltségről, hirtelen leesik 35%-ra és ott is marad. Itt történt a fagyás, amiből csak a folyamat leállítása a kivezető út, ezt követően szépen vissza is esik a használat 0% körülire.

  Esetleg a proci valamely magjával van valami probléma, ami csak erősen változó valószínűséggel lép fel vagy a táp nem tudja mindig biztosítani a szükséges teljesítményt? Remélem a nálam hozzáértőbbek tudnak valamit tanácsolni, én ugyanis csak találgatni tudok.

  Köszönöm előre is a segítséget, tanácsokat! :)

  [ Szerkesztve ]