Új hozzászólás Aktív témák

  • _Smooth

    senior tag

    válasz Lézerparaszt #10694 üzenetére

    Na hát ez az! Ismerem én is a jelenséget, épp ezért pont ez a 3 opció ugrott be nekem is kapásból. De azért furcsa nekem ez az egész, mert először MK:X és Doom esetén is jelentkezett, majd egy win reinstall után már csak SC2 és Diablo. És direkt a fenti okok miatt teszteltem és engedtem hevülni a gépet... de nem dobja el egyszer se. És az újratelepítés óta más játékokkal simán fut a dolog. Paladins, Doom, meg mittommén még mikkel játszik, egyik se csinál ilyet. Most néztem Paladins alatt is, 60C-nál ott se ment feljebb a cpu. SC2 alatt még a 60at se érte el.
    De ez, amit írsz, hogy a menü csűrhet neki oda, már ad némi értelmet az egésznek, és így akár lehet tényleg megint hardveres problémára is gyanakodni (csak akkor prime alatt miért nem vágta le? vagy 3Dmark alatt). Most nV GeF Exp-ben a játékra optimalizáltattam... erre belőtt FHD monitor esetén UHD felbontást neki és mindent feltolt ultrára meg extreme-re. Levettem FHD-ra és kicsit visszább vettem a többi beállításból is. Így menüben 1-2p helyett 5-7percre nőtt az idő, majd azután vágta le.
    1.5éves gép esetén a cpu újrapasztázása már amúgy és érett lenne, meg egy rendszeresebb (egyáltalán bármikor elvégzett) takarítás - de szerencsére a burkolaton lévő szűrőknek köszönhetően bent gyak. semmi por nincs. Teljesen tiszta a gép (és a táp is). De amennyiben tényleg overheating a gond, akkor játék alatti 55-60... talán nagyon max 65C esetén miért vágja le, míg prime 95C alatt meg nem?
    Illetve táp és vga esetén is ugyanez a kérdés. Tesztek alatt ugyanúgy terhelve volt VGA is, tápnak is ugyanúgy kellett teljesíteni (vagy még jobban), mint játékok alatt. De sehol máshol nem csinálja, csak blizzard játékoknál.
    Sajna tápot itt nem egyszerű kölcsönbe szerezni, de megpróbáltatom vele azt is. Illetve megkapja a friss pasztát. De ettől még baromira idegesít a gondolat, hogy csak ezeknél a játékoknál csinálja.
    Nincs ezekben a játékokban valami alacsonyabb limittel beállított overheating védelem? Nem lehet azt valahol módosítani vagy kikapcsolni? BIOS úgyis védi a szokásos módon.

    Szerk:
    Közben megnéztem dxdiag-ot is, 12-es dx van fent.
    Megnéztem a játék log file-ját és az alábbit találtam:
    GFX 15:34:05.618 DirectX call m_device->TestCooperativeLevel() failed with error code -2005530519
    GFX 15:34:05.618 DirectX call failed with error code -2005530519
    GFX 15:34:05.618 Lost D3D9 device
    GFX 15:34:05.880
    GFX 15:34:05.880 D3D9 Device Reset from ::OnRender returned e_errorKindGfx(0)

    Bár mondana ez nekem egy kicsivel is többet :(

    [ Szerkesztve ]

    # I got bored one day and put everything on a bagel...

Új hozzászólás Aktív témák