Új hozzászólás Aktív témák
-
roli543
őstag
Érdekes, hogy nem Snapi procival érkeztek… Illetve szerintem bazi vastagon fogott a ceruza…
[ Szerkesztve ]
Apple iPhone 13 mini + Watch SE 44 mm / iPad 2017 & Airpods Pro
-
Predatorr
őstag
Ha hangos, akkor nem kell.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
ace05
senior tag
Maradok az s9+ tabom-nál, de kíváncsi lennék aksiidőben mennyit tud a tab s10+. Az enyém az én használatommal, kibír kb 3 napot.
-
janeszgol
félisten
Szerintem nem drágák. Ez az SoC felér az SD8 Gen3-hoz. Csúcs kijelző, hardver, ip rating stb. Jók lettek.
Én vasárnap vettem át az iPad Air 2024-et 128 GB verzióban. Ez kereken 300k volt. Szar kamera, közepes kijelző, az SD8 Gen3-nál lényegesen erősebb hardver. Utóbbi miatt választottam. Hiánycikk volt az iStyle-ban és amikor lett az egyik színből 1 db, lecsaptam rá. Most sincs készleten a 11" sem 128, sem 256GB-os kiszerelésben (wifi only). A 13" meg már nagy lenne.
De tetszenek ezek a Tab S10-ek. Csak túl nagyok. 12.4"... talán ez még bevállalható. -
Lajmund
őstag
Ez az èv a lehuzàs éve a samsung részéről. Reméljük a következő évben lesz valami érdemi változàs mert ez az ai egyre kinosabb.
Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
jack982
aktív tag
vegyetek inkább olcsó ipadet
-
konyi79
addikt
Érdekes, hogy kimaradt a legkisebb. A kijelző új bevonata nagyon jó, S24-nél is fantasztikus.
Érdekes a mediatekre váltás, korábbi teszten energiatakarékosságból nem vizsgázott jelesre. Bár pont táblagépnél ez kisebb baj, ott az őrült nagy akku és ekkora felületen hűteni is könnyebb talán, mint egy telefon esetében. -
janeszgol
félisten
válasz peugeotmate #10 üzenetére
Ne aggód, a droidosok is elavultak abban az árkategóriában.
-
AS
félisten
Hát igen, kemény lett azt ára... 500 Euro lesz a Sanipi SD8 Gen3 Red Magic Nova gamer táblagép, annyi hogy nem amoled kijelzőt kap... Csak érdekeség, mekkora haszonnal dolgozhat a Samsung
Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
bostone
addikt
Nem egészen világos számomra, hogy a “gyötrelmes felhasználói élményen” mit kell érteni.
Másképp futnak az alkalmazások robotos tabon, mint az iPad-en?Az árat tényleg elég “jól” sikerült belőni, bár én simán vissza mernék nyúlni két generációval ezelőttre használtan, de a kuponzsonglőrök biztos jelentős engedményeket találnak a megfelelő helyeken.
Biztos születik majd picit herélt FE modell valamivel kevesebbért.
-
nozs23
addikt
A fejlesztok nagyreszt leszarjak az android tablet piacot, mert annak jelentos reszet a budget-tabok teszik ki, amiken a bongeszon es facebookon kivul nincs aktivitas.
Ezert rengeteg iPad app egyszeruen nem letezik androidon, es rengeteg, ami letezik egy egyszeruen a szethuzott mobil app, aminek a hasznalata "gyotrelmes" es szarul is nez ki.Amugy sok potencial van a droidos tabletekben, pl. ez: [link]
De a high tablet piacot nem sikerult behuzni, rohadt kevesen vesznek ennyiert tabletet a droidos vonalon, amig ott nincs mozgas, addig a fejlesztok sem fogjak megeroltetni magukat.
A Google sem kulonosebben eroltette meg magat, hogy elorebb lenditse a dolgokat.
Mindezek ellenere szerintem ezek remek hardverek es amennyiben megtalalod azokat az appokat, amiket hasznalnal, akkor nem rossz cucc (nem ezen az aron). Resell value borzalmas.
-
bostone
addikt
A Google konkrétan kukázta a tablet vonalat, pedig milyen jó Nexus cuccaik voltak.
A Samsung Note bevezetését követően teljesen behalt a kis táblagépek piaca érthető okokból.
A Foldable készülékek megjelenésével mozdulnia kellett a Google-nek. Szerintem az alkalmazások támogatása is változhat, ha elterjed ez a típus.
Apple vonalon sem minden fenékig tejfel. Rengeteg alkalmazás ott sem támogatja a táblagép formátumot. Párszor belefutottam, hogy csak a mobilos verzió érhető el vagy nincs fekvő mód.
Az M procik hiába húznának el egy traktort, nagyon kevés alkalmazás használja ki ezt az erőt és az Apple sem tolja jó irányba iPad OS-t. (Még?)
Az utóbbi években valóban drasztikusan emelkedett a tabletek ára, hiába élte másodvirágzását COVID alatt, eleve érzékeny piac egy gyötrődő gazdasági helyzetben, meggondolják a vásárlók, mire van szükségük. (A legtöbb esetben 20-30 ezret szánnának rá, “gyerekeknek mesézni”.)
És igen, az S10 alap verziót ki sem adta a Samsung, ez sem jó jel.
Az egészről úgy beszélek, hogy számomra jóval komfortosabb a tablet használata, mint a PC vagy noti, legyen az robotos vagy almás oldalhoz kötött. -
Rigormortiis
veterán
Ugyanolyan felnagyított mobilok, mint az androidosok. Semmivel nem tudnak többet egy s szériás Samsungnál leszámítva 1-2 ipad only alkalmazást.
A pro variánsok pedig értelmezhetetlenek számomra ipad os-el (hiszen elvileg bármi elmenne rajtuk, mint macbookokon).
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
nozs23
addikt
válasz Rigormortiis #16 üzenetére
Nem vitatom, hogy "felnagyitott mobilok". Viszont azokban desktop szinvonalu hardver van. Az appok pedig tobbnyire nem szethuzott mobil appok. Ez utobbi eleg sokat hozzatesz a felhasznaloi elmenyhez.
Tamogatasban hol vannak ezek? Ha kicsit visszanezunk egy tab S7 mar ejtve, talan ket foverziot kapott? 2020-as keszulek.
iPad Probol a ket evvel oregebb 2018-as modellek is megjelenes napjan megkapjak iden is az uj OS-t. -
Rigormortiis
veterán
Mármint a 6-7-8 százezerbe kerülő pro variánsban van desktop szintű hardver, aminél viszont az Apple elvágja a tulajdonost a desktop szintű szoftverektől. Vagy nincs igazam?
Valóban van 1-2 szoftver, ami specifikus felhasználás esetén csak ott elérhető, bár ez meg nem az alma érdeme, és "napi" felhasználásra rajz esetében a Skechbook is elég az esetek 99 százalékában.
És az ios/ipad os mint fegyvertény. Nem. Ez a vallás része a dolognak. Az a szerencséje az almás cégnek, hogy a kezdeti időben valóban stabilabb és megbízhatóbb rendszer volt, mint az android, és a mai napig ezekből az userekből és divatból élnek, hiszen rendszerszinten már nem egy liga a kettő.
Visszatérve: alapvetően a tablet kategória is nehéz kenyér, nehéz összehasonlítani őket.
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
nozs23
addikt
válasz Rigormortiis #19 üzenetére
M2-eseket 400 alatt is kapni. M4 is 500 alatt lehet konfiguracitol fuggoen, tulzol.
Nem 1-2 exluziv approl van szo, a tabletre optimalizalt appok listaja pedig meg sokkal hosszabb.
Szoftveresen sajnos igen, tul korlatolt az iPad. Ez a legnagyobb hibaja.[ Szerkesztve ]
-
Rigormortiis
veterán
Értem, amit mondasz, de a tabletra optimalizáltság csak a jéghegy csúcsa, ugyanaz a felnagyított telefon kijelző mindkettő funkcionalitás terén.
Vagyis nem, mert a Samsungoknál ott a dex mód, akár vezeték nélkül is, amit gyakran használok.
De szerintem az ipad prók legnagyobb hiányossága, hogy nem macOS fut rajtuk, mert ipad os-el semmit nem ér az erejük, ezáltal a vételár is...almás.
Az Air-ig bezárólag pedig megint kár hasonlítgatni, mert a nem oled kijelzőket csúnyán elveri a Samsung, ami szerintem fontos egy többségében tartalomfogyasztásra szánt eszköznél. Sokkal szebb a tab s8 plus-om kijelzője, még oled viszonylatban is, mint a telefonunké, tévéinké, pedig azok sem szarok.
Na...tényleg nem akarok ezen senkivel sem vitázni, de annál a tabletnél, ami ennek az ellenfele (ipad pro), nagyon elgurult a gyógyszer.
-
nozs23
addikt
válasz Rigormortiis #21 üzenetére
Szerintem a tabletre optimalizalt appok tok fontosak. Nekem fontosabb mint egy oled kijelzo adott esetben.
A dex tenyleg franko, mondjuk az M chipes iPadek is eleg turhetoen viselkednek mar monitorra kotve. Eleg sokmindent meg lehet veluk oldani, ha raerzel a stage managerre a multitasking jol mukodik. Nem teljesen free, de jol.
Amugy a chipek ereje jol jon foto vagy videoszerkeszteskor, exportalaskor, stb. Es akkor itt megint az appok. Kreativ iparban nagyon nepszeruek a tabletek. Procreate, Photoshop, Capture One, Davinci Resolve, Final Cut es meg lehetne sorolni. Gyakorlatilag nincs kompetitiv parjuk Androidon.
Persze ha tenyleg a tartalomfogyasztas a cel meg szep Oled kijelzo, akkor egy android tablet is ki tud szolgalni. Meg nyilvan Office appok ott is megtalalhatoak, bar ugy tudom ott is sokkal feature gazdagabb az iPad verzio. Tehat talan a Google sajat office-szeru appjai lehetnek kozel teljes verziosak, de meg a Google-nel sem ritka, hogy adott esetben az iOS/iPadOS appokat priorizálja.[ Szerkesztve ]
-
Rigormortiis
veterán
A Ipadeket azért vegyük 2 részre az általad leírt, teljesen valid érvek miatt: ott vannak a pro padek m procival. És a többi a-val. Ez utóbbiakat verik teljesítményben a snapdragonok.
A családi/privát, egyszerűen szerkesztett videókat a tab/telefon is gyorsan leszámolja. A céges vágások pedig amúgy is pc-n történnek.
Mondjuk amíg nincs egy rendszerszintű "back" gesztus, addig nincs miről beszélnem egyetlen apple termékkel sem
-
nozs23
addikt
válasz Rigormortiis #24 üzenetére
Az Air modellek is M-es procival vannak felszerelve, nem csak a Pro-k.
Jelenlegi lineup: belépőmodell + mini A-val, Air 11, 13, Pro 11, 13 M-el.Az FCP-ban és Resolve-ban megkezdett projekteket amúgy desktopon is tudod folytatni. Photoshop esetében ugyanez a helyzet. Elég sok fotót retusáltam iPad-en tollal, remekül működik, bár az összes "pro" appra ráfér a folyamatos fejlesztés/feature bővítés. Kivétel ez alól az Affinity, ami konkrétan az összes desktop tool-al rendelkezik és 100%-ban implementálva van az iPad verzióban.
Felesleges ezt ilyen hosszan ecsetelni, ha valaki a munkájába próbálja implementálni a tabletet, akkor úgyis utánanéz, hogy mik a lehetőségek.
Amúgy én is sucker vagyok egy jó Oled kijelzőre, de azt meg kell hagyni, hogy egy jó LCD-nek megvan az az előnye, hogy döngetheted light módban (ami amúgy elég gyakori tablet esetében) és ez nem fog 20-25%-os akksi büntetéssel járni, míg egy Oled panelnél igen.
[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
Sajnos valóban az a baj az androidos Office csomaggal, közel sem teljes a funkcinalitás, makrókkal pl nagy bajban van. De ez az Ai dolog is... Egy mai NPU-nak a Moore törvény szerint még kell 15 év, hogy offline azt tudja, amit a ChatGPT most felhőből. Felhőből meg a leghitványabb processzor is tud bármit, csak elérje a szervert. Mert ez a gagyi képgenerálás stb, ezek csak marketingnek jók, nem gyakorlati fejlődés.
És valóban tartalomgyártóknak közel halott az android vonal, nyers képekhez pl ott a Lightroom, de azon kívül a nagyobban teljesen elhanyagolják.
Pont emiatt próbálkoztam a Surface vonallal is, ami elméletileg tökéletes, gyakorlatilag meg a windows alatt annyira erőforrásigényes minden program, hogy gyakorlatilag használhatatlan még az erősebb verziókon is. A Surface Pen-t meg ne is említsem, ami olyan szinten támaszkodik a hardverre használat alatt, max 2-3 óra alatt ha jegyzetelek lemeríti. És akkor még nem beszéltünk erről, hogy némi túlzással egy Surface kijelzőjén azt se látod kültéren, hogy be van-e kapcsolva, nemhogy azt, hogy mi van rajta...
Szóval táblagép vonalon saját magukat nyírták ki a gyártók, nem véletlenül fordultak el a vásárlók szerintem a kategóriától.
-
Chrys_
addikt
Mehet az összehasonlítás a Tab S8 Ultra 5G 256GB-tal:
Új hozzászólás Aktív témák
- MS Surface Pro 7 eladó mindenféle tartozékával
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2021 2022 2024 M1 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 DEÁK TÉRNÉL AZONNAL ÁTVEHETŐ
- TÖRÖTT Surface Pro 7+ - i5-1135G7 16GB RAM 512GB SSD
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple iPad 9 2021 10.2 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest