Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
Szerintem ezeket eddig csak DSC-n keresztül lehetett kihajtani, mivel a 4K/240 az 54.84 Gbps, a HDMI 2.1 pedig 48 Gbps elméleti. De amúgy rohadtul mindegy, mert ennyi képkockánál azt a minimális tömörítést észre sem veszi az ember, állóképnél pedig nincs is. Ennek inkább a nagyobb felbontásoknál van jelentősége, de az tény, hogy az új monitor elmondhatja magáról, hogy tömörítetlenül képes megjeleníteni a kiküldött képet. Arról az 1-2 db vadiúj VGA-ról, ami most megjelenik, és kell még majd pár év, mire széles körben 2.1-es DP csatlakozóval jönnek a gépek. Rohan a technológia, és ki akar early adopter lenni. Mondjuk én most ezzel az OLED monitorral épp valami hasonló lettem
-
Tin
veterán
válasz Busterftw #27 üzenetére
Jaja és amúgy király monitor nagyon, pont ezért lenne szájgörbítő közel 2x annyiért szemlátomást tök ugyanazt kapni.
Nekem ma jött meg a rendes HDMI kábel, mert eddig egy DP kábellel használtam (csak abból volt rendes), az olcsó HDMI kábellel folyton eldobta a 240 Hz-es módot meg a HDR-t, de most már HDMI-n is jól megy. Jobb is így használni, mert ennek elvileg annak nagyobb a sávszélessége, mint a DP 1.4-nek.
-
Tin
veterán
válasz Busterftw #22 üzenetére
Durva, 870€-ért vettem a MAG 321UPX-et, ehhez hasonlítva még durvább a felár azért, hogy nagyobb sávszélességet kapsz, miközben ugyanaz a panel, és ugyanaz a képfrissítés.
Jó, tudom, hogy az MPG 321URX-hez van belőve az ára, és abban ugye a MAG-hoz képest van még USB HUB meg 90W PD, de ha csak a monitort magát nézem, akkor jó borsos felára van ezeknek, főleg úgy, hogy 1-2 éven belül már a DP2.1 lesz az alap minndegyikben.
#25 Laraxior: nekem USB-C-ről, DP-ről és HDMI-ről is megy a 240Hz, persze a rendes kábel nem árt. Amúgy 4K/144Hz-et pont nem is lehet beállítani Windowsban, csak 120Hz, 180Hz és 240Hz van.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Itt 1 helyen latom 1399eur, de meg nem elerheto, lehet csak placeholder az ar, remeljuk nem ennyire felaras a Dp2.1.
-
PTM
aktív tag
Még jóval korábban RGB OLED-del jött elő a Samsung, de az rövid úton megbukott, gyenge volt a kék komponens. Mezei OLED alatt ezt szokták érteni, akkor az a koncepció nem működött.
-
Feri1984
tag
Megmosolyogtató ez a dolog,mert én először a woled kifejezéssel valamikor 2023 eljén találkoztam.Miszerint sokkal jobb mint a mezei oled.
Nem gondoltam,hogy a 2022ben piacra dobott tv ilyen panellal rendelkezik.
Ma is tanultam valamit. -
Feri1984
tag
Ebben igazat adok,tv-ém van nem monitor de nem is woled.
Távolság meg tudom hogy első sorban asztal méret kérdés,utána meg szokás kérdése.
Nekem 80cm mély asztalom van.Székemben kényelmesen,kissé hátra dőlve ülök (nem hajlok rá az asztalra mint sokan ).Így kb. 90cm van a szemem a képernyőtől.
Magasságom 183 cm.Nekem a 27inc nagyon kicsi.Ebből a távolságból főleg. -
bmakszim
senior tag
Itt monitorról megy a diszkurzus, neked meg TV-d van, Feri.
Nem vagyunk egyformák, én pl nem akarok egy böszme 42 incses kijelzőt bámulni 60 centiről. A monitorok fényereje pedig még nem tart ott, ahol a TV-ké.
A kékes színt pedig már megmagyarázták előttem. Az marha zavaró, gyakorlatilag az OLED lényegét nyírja ki teljesen. Ebben a youtube videóban jól látszik a jobb oldalon lévő Zephyrus G14 laptop esetén. De neked WOLED-ed van, nyilván nem érint.[ Szerkesztve ]
-
PTM
aktív tag
A lila árnyalat QD-OLED-eknél van, tudtommal a tükröződésgátló bevonat miatt. Egy thread róla fényképpel, több hasonlót lehet taláni a Redditen.
[ Szerkesztve ]
-
Feri1984
tag
Mindig érdekes olvasni az oled kijelző hírek alatt a hozzászólásokat.
Én közel 2 éve használok egy lg 42inc-es oledet tévét monitorként.
Max fényerő,max kontraszt,napi 4-5 óra használat.Néha kevesebb,néha több.Ellenérvek amiket látni szoktam:
-Szinte olvashatalan szöveg megjelenítés.
Semmit ilyesmit nem tapasztalok.
-Pixeleltolást csinál x időközönként,zavaró.
Ki lehet kapcsolni.Nálam ki van.
-Kevés nappali fényerő.
Soha nem volt tapasztalatam ennél nagyobb fényerőt/kontrasztot.Fantasztikus.
-Ez új.Este lilás árnyalatú fekete.
Hogy mi csoda?Jól be van állítva a settings?Mert én ilyet nem tapasztalok.
-Beégés.
Na most nálam napi átlag 5 óra üzem,közel 2 éve folyamat.Max fényerő,max kontraszt,minden oled care settings kikapcsolva.Eddig 2 szólt a tv,hogy kellene pixel tisztitás.Magamtól nem csináltam még.
Nincs beégés semmilyen formában.Persze lehet mondani,hogy csak oltári nagy szerencsém van eddig.Én nem hiszem. -
Tin
veterán
Így van, de igazából észre sem veszed. Vagy megszokod. OLED-et szerintem amúgy sem célszerű nappali fényben használni, egyrészt a fényereje sem olyan erős, másrészt sok monitornál tükröződik a fényes felület, harmadrészt nagy fényerőnél csak hamarabb beég.
Normális, esti körülmények között meg ez a lilás árnyalat abszolút nem is látszik. Mondjuk nappal sem, ha nem fekete képernyőt nézel.
-
Ixion77
addikt
Miért?
Én épp ma olvasgattam az LG 32GS95UE WOLED monitor tesztjét, valamint néztem egy összehasonlítást a Samsung S8-cal, és arra jutottam hogy a Samsung a jobb választás ha nem túl világos helyen akarja használni az ember.
Sajnos igazán használható beégési tesztet nem találtam róluk, holott talán az lehetne a legnyomósabb érv egyik vagy másik mellett, feltéve hogy jelentős különbség van.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Hegyirabló
veterán
Ugyanerre gondoltam én is. Nagyon sok tesztet írást elolvastam, amik alapján azt szűrtem le, hogy a WOLED egy hajszállal jobb, mint a kvantum.
Vén épület már a világ, | Le, alacsonyra sűlyedett. | Ha egyenest jársz: beütöd | A gerendában fejedet. | Hajolj meg, ha a fejtörő | Gerenda ellenedre van... | Én inkább betöröm fejem, | Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
PTM
aktív tag
Pár éve még mutatóban volt csak (J)OLED monitor, az is meh.
A mostani helyzet pedig a ló túloldala, legalábbis olyan, mintha párhavonta jönne valami, ami majdnem ugyanolyan mint a korábbi. Eléggé néznem kéne egy vételkor a modellszámokat, hogy most melyik monitor melyik.
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
Nem rossz, woled-del jobb lenne, de majd lesz azzal is remélem.
-
Tin
veterán
Most ez akkor tök ugyanaz a monitor, mint az MPG/MAG 321U[R|P]X, csak 2.1-es DP-vel, vagyis még nagyobb sávszélességgel?
Amúgy jó monitor, csak kérdés, hogy én mit érzékelek abból, hogy DP2.1. Szebb lesz a képe nagyítóval, azt értem.
-
Laraxior
titán
Remélhetőleg az RTX5090-re már ráteszik a dp2.1 csatlakozót...
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG LH55WMHPTWC Flip Pro digital monitor + WM55R Flip stand állvány
- GIGABYTE AORUS CO49DQ OLED monitor 49"
- Samsung monitor
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- ASUS ROG Swift PG42UQ , 41,5", OLED, 3840x2160, 0,1ms GTG, USB3.2HUb,24 hó gyári gari,OLEDCare
- LG 34" 34GN850-B UWQHD IPS 160Hz HDMI/DP/USB ívelt gamer monitor
- Új, Lenovo 24" IPS, 2K, QHD, 4ms, 2xHDMI, DP, miniDP, DP aut, USB 3.0, Kecskemét
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G telefont cserélnék monitorra!
- Benq Zowie 24" gamer, 3D, LED, Full HD, 1ms, 144 Hz, VGA, DVI, HDMI, Kecskemét
- Lg 21,5 col monitor