- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Adobe Lightroom topic
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Proxmox VE
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
Itt már nem azért kell felmondani, mert 5 nap iroda, hanem azért, mert ha büdös barom a főnök, akkor bármi megtörténhet.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
félisten
Saját, meglepően régi történet: egy cégnél kidolgoztak egy nagyon jól kiegyensúlyozott rendszert az otthoni és az irodai munka párosításával. Baromi jól működött. Az adminisztráció napra kész volt, a kreatív munkatársak (mérnökök, programozók, grafikusok) remek tartalmakat produkáltak.
Aztán jött az új tulajdonos, aki egy tollvonással beparancsolt mindenkit 5×8 (+túlmunka) órában az irodába, súlyosbítva azzal, hogy az értekezleteket a hét közepéről áttették hétfőre. Minden rugalmasságot kivettek a rendszerből. Innentől elszaporodtak a hétfői és pénteki betegnapok, sunnyogások a reggeli-délutáni óvodai, iskolai menetek, ügyintézések miatt.
Az adminisztráció lemaradt és slampos lett, a létrehozott eredmények pedig elkezdek veszíteni a versenyképességükből. Pár hónap elteltével mindegyik megrendelőjük jelezte, hogy elégedetlen minőséggel, ami pedig évekig kifogástalan volt.
A cég erre bekeményített, mire többen, akik addig csak fontolgatták a felmondást, most kiléptek.
És ekkor jött a legszebb megoldás: azt tanácsoltuk a cégnek, hogy állítsa vissza a korábban bevált munkarendet, és hozza vissza a heti 2-3 napos otthoni munkát. És ők mondták, hogy jó! Ezentúl megint lehet otthonról dolgozni. SZOMBATON!!!
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Medocsabi
addikt
És mi köze van a te személyes véleményednek egy bizonyítottan hatékonyabb munkavégzéshez (mármint vezetői szempontból)? Fater autószerelő, ő sem tudja mi fán terem a HO, mekkora baromság, otthonról nem lehet dolgozni stb... Ettől még bizonyítottan hatékonyabb a HO-ban lévő kollégák munkavégzése.Ha nem is feltétlenül a munka, de a munkavállalói elégedettség igen, ami hozza magával az elköteleződést a cég felé, ami növeli a produktivitást stb.... Nagyon nem mindegy, hogy 1 munkahét alatt napi 2 óra utazással számolva több mint 1 teljes munkanap megy el a semmire. Általában azok ágállnak ellene, akik nem tehetik meg ezt, és "dögöljön meg a szomszéd szamara is", vagy azon középvezetők, akik lóf@szt sem csinálnak, és ha nincs bent senki, akkor ezt nem tudják munkának álcázni
Magamból kiindulva én többet dolgozom otthonról, mint amikor az irodában vagyok, otthon simán van, hogy este 6kor is gép előtt vagyok, pörgök, teszek veszek. Irodából 8 óra munka után haza, akkor már nem dolgozom többet.[ Szerkesztve ]
-
instantwater
addikt
Quiet firing.
Recesszióban vagyunk, így spórolnak a cégek a bérköltségen.
Sokkal jobban néz ki a statisztikában, ha magától mond fel, és ezzel egyidőben hiring freeze is van, mintha simán csak rámutatnak emberekre és ekküldik őket.
Ezzel elkerülik a végkielégítéseket és az esetleges munkaügyi pereket.
Üdv a kapitalizmusban, ahol a részvényesek profitja mindenek felett áll.
-
ilor14
tag
válasz instantwater #5 üzenetére
Annyira nem quiet firing:
"Hozzátette: aki ezt nem támogatja, az nyugodtan mondjon fel, és menjen más céghez." -
moleculez
veterán
Nekünk nagyon rugalmasak ezzel. Azt hozzá kell tenni, hogy a managernek nagyobb szerepe van ilyenkor, és tényleg a pályán kell tartani a szemét, mivel nem vagyunk egy helyen. Sőt, mivel bért nem tudnak emelni jelentősen, ezzel (is) próbálják magukhoz kötni a melóst.
Ez a diktatórikus, indoklás nélküli “mert csak” ez nem gyere be… ezt már csak ezért a tényért otthagynám. Ráadásul AWS-experienccel a CV-n azért elég sok ajtó kinyílik
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
andrisbandi
őstag
Home office: a hatalom fényes szimbóluma
hwsw.hu
- A hozzászólásokban sok érdekes tapasztalatról mesélnek.Dell 5580 - i7 - akku 5ó _ https://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_i7/friss.html
-
skoda12
tag
válasz instantwater #5 üzenetére
AWS-nél pont rengeteg nyitott pozi van. Ezen a héten is tettek ki újabb hirdetéseket, szóval hiring freeze biztos nincs.
-
skoda12
tag
válasz instantwater #13 üzenetére
Mindig nyíltan tudni lehetett a leépítésekről, nem keltik ezek semminek sem a látszatát, meg nem baszakodnak quiet firinggel és fantom hirdetésekkel. Ha akarnak, simán kirúgnak embereket. Más nagy cégeknél is beindult már a felvétel év eleje óta. Ment át kollégám a microsofthoz idén.
Sőt, ettől függetlenül a nem jövedelmező projekteken dolgozókat továbbra is simán elküldik. Metánál is nemrég volt kasza a whatsapp + insta részlegen, közben más lokáción más projektre vesznek fel embereket.
[ Szerkesztve ]
-
wouhn
csendes tag
...és mindez hosszútávon lesz mérhető, érezhető, kimutatható. Én 16 éve járok át egyik nagy városból a másikba dolgozni. Nem nagy távolság, fél óra csupán. De minden hétköznap kétszer megtenni rohadt fárasztó és frusztráló. Amikor nagyon nagyon ritkán van lehetőség home office-ra kész felüdülés. Nem a munka része lazább, az teljesen egyénfüggő, hanem sok járulékos hülyeséget levesz az ember válláról.
-
félisten
-
instantwater
addikt
Pont amiatt sírnak sokszor, hogy, jaj, mi lesz az irodába ingázókból élő vállalkozásokkal.
Boltok, éttermek, etc.Mert ez adóbevétel.
Arról nem szól a fáma, hogy a megspórolt légszennyezéssel mennyi tüdőrákot lehetne megspórolni, és a nyugodtabb, kipihentebb életmóddal egy sor másikat.
Sőt, még több ideje marad a delikvensnek mondjuk sportolni, ha nem kell közlekedni.Kész nyereség a TB-nek.
Többet veszít adóban az állam mint amit megspórol a TB-n.Ezért nincs erre központi akarat.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
A sikeres cégvezetés titka. Akinek nem tetszik az húzzon el. Látjuk a hazai cégeken, hogy ez bevált taktika.
-
janeszgol
félisten
válasz instantwater #19 üzenetére
Az biztos. MS, talán Nvidia, stb.
-
félisten
-
tranceplanet
addikt
Felmondani tervezek. Még a covid alatt is bejártunk dolgozni, kettészedtek minket délelőttre és délutánra, hogy kisebb legyen a népsűrűség bent a cégnél, mindezt irodai munkarendben dolgozóknak. Nincs HO, heti öt nap bejárás. 26 éve ingázok srácok, elegem van ebből. Ebből az ingázási időből: 6000 óra ~3,2 év , ez közel egy diploma ideje, de bármi egyéb hasznos dologgal eltölthettem volna ezt az időt. Aki szerint hasznos dolog az ingázás, az rosszul van összerakva!
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Medocsabi
addikt
válasz tranceplanet #23 üzenetére
Személyes véleményem, hogy túl rövid az élet. Én ezt idén éltem meg személyesen. 2024 januárjában kaptam egy LinkedIn megkeresést, váltottam, rohadt nagy hiba volt ( az ajánlat az addigi fizumhoz képest +100 nettó, x2 cafeteria, és adott keretből saját autó választás), extra toxic környezet, retardált , extrántoxic headoff (konkrétan minden meetingen egymásnak ugrasztotta a csapatot, ha ez ennyit csinált, ti miért nem tudtok, stb...)
Közvetlen ezután apumról kiderült hogy daganatos betegsége van, nagymamámat otthonba kellet adni, papám elment, idén nem is voltam náluk, annyira lefoglaltak a saját gondjaim, amiket amúgy maganak generáltam jórészt.
Azóta a harmadik munkahelyemen vagyok, mert eldöntöttem, hogy nem fogok olyan helyen dolgozni, ahol nincs meg a life/work balance.
Sales-esként ügyfeleknek szoktam mondani,miért fontos az idő. Pénzt bármikor kereshetsz. De időt nem tudsz venni. Soha, Semennyit. Mert ha a szar általában csőstül jön, és akkor már késő, nem tudsz változtatni.
Most olyan kiegyensúlyozott vagyok, mint szerintem nem voltam 20 éve,kevesebbet keresek (még, de egy hazai cégnél új irányba kezdünk, ami ha beindul, jó lesz... ), de olyan vezetőséggel, akinél emberségesebb tán nem is létezik. Viszont majdnem minden héten találkozom a tesóimmal,faterékkal, meccsekről, forma1ről messengeren szoktunk "szakérteni", pedig előtte nem is néztem soha.
Ez egy kicsit hosszúra sikerült, de a lényeg, hogy ne várj. Egy mottó, ami nekem segített, ha megengeded:
"EGYEDÜL TE VAGY FELELŐS A SAJÁT BOLDOGSÁGODÉRT"
Új hozzászólás Aktív témák
- PC összeszerelésére keresünk azonnali kezdéssel rész vagy teljes munkaidős tapasztalt munkatársat
- Acer Nitro 5 Gamer laptop eladó (Ryzen 7 4800H, 16 GB RAM, 512 GB SSD, 1650Ti)
- -- NOVEMBER INDÍTÓ -- RETRO PC KÉSZLET -- BOMBA ÁRAK --
- Apple iPhone Xs 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X7b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest