Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • Sinesol

  veterán

  válasz endrúdí #10 üzenetére

  Ez mégis hogy jön a támához? Ha politizálási kényszered van, ott a 444, lehet ventillálni, ne itt szemeteld tele a topikot az agymenéseddel.

  [ Szerkesztve ]

 • Sinesol

  veterán

  válasz Baskiria #24 üzenetére

  Konkrétan nyugat-EU tényleg hanyatlik, a világgazdaságban, geopolitikában betöltött szerepét nézve. A helyzet pedig egyre rosszabb, mivel úgy néz ki, hogy az USA megb.ssza az eu-s autoipart, ami kb. az egyetlen megmaradt húzóágazatunk, mivel csak ültek a németek is a sok pénzen, annyi eszük nem volt, hogy befektessék technológiai fejelsztésekbe, így hát lof.sz sincs errefelé és nem is lesz mostanában. Kína pedig húz el mellettünk, nem véletlen, hogy az USA már elsősorban Ázsiára koncentrál, az EU már csak a futottak még kategória sajnos.

  Itt még azon is évekig vitáznak majd, hogy kell-e nekünk chipgyártás, fejlesztés, meg hogy mi lesz a szegény vadgalambokkal amik rárepülnek a napelemre.....Biden meg 2 év alatt összehozott egy olyan gördülékenyen működő zöld átállást, ami kb forradalmasitja az elkövetkező pár évben az amerikai gazdaságot, na és persze még az EU-nak is betesz, szal ez a gond is letudva, rég bökte már a csőrüket a német exporttöbblet..

  Na persze ez már erősen OFF. :D

  [ Szerkesztve ]

 • Sinesol

  veterán

  válasz arty #56 üzenetére

  7500 dolcsi támogatás adnak elektromos autókra, de csak kizárólag azokra amiket az USA-ban, Mexikoban, vagy Kanadaban gyartanak. Japánok és Eu-s politikusok máris könyörögnek a kivetelért, de Biden mereven elzárkózik tőle, azt mondta nem lesz semmiféle kivétel, az amerikai ipart akarja támogatni. Szóval amit innen odavisznek, az 7500 dolcsi hátrányból indul, így nehéz lesz eladni kocsikat. Persze biztos lesz pár cég, aki majd odaépit gyárat, viszont az ott is fog adózni.

  Plusz ugye átfogó állami támogatás az amerikai cégeknek, emiatt megint csak mindenki más versenyhátrányban lesz. Végül pedig átlátható zöld átállás, nincs felesleges bürokracia mint eu-ban, hogy mondjuk napelemre ennyi, hőszivattyura annyi, új technologiakra semmi, mert még nincs rá jogszabálystb. Az USA-ban bármi ami zöld, arra gyakorlatilag azonnal megy a lóvé..

  [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák