Új hozzászólás Aktív témák
-
3L1T3
addikt
Nem kell regisztrálni, se bejelentkezni.
ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI ֎ Intel® Core™ i9-14900K ֎ G.SKILL Trident Z5 RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 ֎ Arctic Liquid Freezer III 420 A-RGB Black ֎ ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 OC Edition 24GB GDDR6X ֎ SAMSUNG 1TB 980 PRO M.2 PCIe ֎ Lian Li O11 Dynamic EVO XL
-
wwenigma
Jómunkásember
Pont tegnap frissült az nVidia App 10.0.3.152-re. changelog
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A béta ideje alatt nem kötelező a regisztráció, de bizonyos funkciók már most regisztrációhoz kötöttek. Tehát maga a program jelenleg működik regisztráció nélkül, csak regisztrációval többet tud. Ez valószínűleg így is marad.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
3L1T3
addikt
Szeretne a GPU fronton az AMD egyáltalán felmutatni bármit is.
ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI ֎ Intel® Core™ i9-14900K ֎ G.SKILL Trident Z5 RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 ֎ Arctic Liquid Freezer III 420 A-RGB Black ֎ ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 OC Edition 24GB GDDR6X ֎ SAMSUNG 1TB 980 PRO M.2 PCIe ֎ Lian Li O11 Dynamic EVO XL
-
podtibi
senior tag
Tudom én vagyok az öreg vagy minek is nevezik az ilyen embereket, de minek háborgatni azt ami müködik? Legalábbis nekem most teljesen jó ez a rendszer nvidia téren. Ez is olyan lesz mint a win11 esete? Kevésbé átláthatóbb?
[ Szerkesztve ]
Ezt inkább rád bízom.
-
Tyrel
őstag
Hála a magasságos egeknek... A Control Panel és az Experience mindketten borzasztóak, évek óta csak szenvedtem velük... Kipróbáltam már az App-ot, sokkal jobb ezzel... Mondjuk annyira még nem részletes/okos mint a Radeon Software, de egyértelműen arra hajaz design-ben is és kezelhetőségben is.
Kukába az RTX-szel, EZ az elmúlt évtized legnagyobb fejlesztése az nVidia háza táján.
Turenkarn
-
3L1T3
addikt
Ugyan úgy működik most is csak egy felületen ami kevébsé idejemúlt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert szarul működött. Évek óta nehézzé tette a fejlesztéseket. A GeForce Experience felépítése nem volt optimális, a vezérlőpult pedig lassú volt, mint a csiga. Ezért futott ez már egy ideje kritikus projektként az NV-nél.
Lehet, hogy eleinte szokni kell, de nagyon sok új funkciót tud az NVIDIA ezáltal bevetni. Például alvó telepítés, ha egy driver modul nem települ megfelelően, vagy kipucolja valami segédprogram, és arra a szerver rájön, amikor ellenőrzi a géped a bejelentkezéskor. Ezt az NV az új programmal on-the-fly korrigálni tudja, észre sem fogod venni. Ez masszívan javítja majd a felhasználói élményt, nem kell neked manuálisan újratelepíteni.
#11 podtibi : De a régi felület nagyon elavult volt technikailag. Annak az alapjait még a 2000-es években tervezték. Azóta 20 év telt el. Ma már sokkal modernebb módszerek vannak, és fontossá vált az is, hogy gyorsan frissülhessenek a szoftverek, akár egy távoli szerverről az NV bele tudjon nyúlni az ügyfelek gépébe, hogy a szoftvermodulok tényleg jól működjenek, stb.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Úgy is lesz... Olyanra gondol itt, hogy az NV App tényleg nagyon-nagyon fejlett. Egészen konzolszerűvé tudja majd az élményt alakítani. Maga a program még csak a szárnyait csapdossa, de képes például arra, hogy a háttérben letöltse az új meghajtót, és azt telepítse, majd a következő indításnál már az töltődik be. Te nem csináltál semmit, és máris új meghajtód van. Ezt ugyan még nem engedélyezték, de van egy ilyen funkció, amit nagyon régóta igényelnek a VGA-gyártók, mert a befutó panaszok zöme abból ered, hogy nem elég friss a driver. Tehát a support válasza a kérdések kb. kétharmadára ma az, hogy telepítsd az új meghajtót. És meg is oldja a gondot. Csak a userek nem tudják hogyan kell.
-
Fotelman
csendes tag
Eddig nem használtam sem az appot, sem az experiencet... Mondom adok az appnak egy esélyt. Feltettem, regisztráltam stb. A játékokban konkrétan olyan színeket kaptam hogy pislogtam...minden kivilágosodott, színesedett, a sárgák neonzöldek lettek stb....Mondom ezt nem hiszem el... Be állítási lehetőséget pedig nem találtam (lehet az én bénaságom)
Fel ajánlotta, hogy frissítsek drivert, mondom ok...(Lehet ez a hibám oka) Eddig csak, és kizárólag DDU-val cseréltem drivert. Elindítom az appban a frissítést, mondom elszívok egy cigit, visszamentem kb 15 perc múlva... Nézem csak teker nem csinál semmit... Az egész windows kifagyott... Töröltem az egészet a pcsába....
Dolgozzanak még rajta, mert ebbű baj lesz more.... -
HantekDSO
junior tag
"akár egy távoli szerverről az NV bele tudjon nyúlni az ügyfelek gépébe" - Na ez az, ami nekem nagyon, de nagyon nem hiányzik... Ha ez tényleg így lesz, akkor ezentúl nvidia-t használni csak hálózati eléréssel nem rendelkező gépeken szabad.
[ Szerkesztve ]
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
hapakj
senior tag
Lassú volt a vezérlőpult? Meg szenvedtek vele az emberek? Mit kell abba napi szinten túrkálni?
Amúgy ez az új meghajtó mániát se értem. Szerintem teljesen felesleges új drivert telepíteni ha minden működik.
[ Szerkesztve ]
-
3L1T3
addikt
válasz HantekDSO #16 üzenetére
Vannak emberek akik még itt tartanak? Nem az adataidra kíváncsiak ám.
-
3L1T3
addikt
Talán így megérted a "meghajtó mániát" !
A videókártya driverének frissítése több okból is fontos:
Teljesítményjavítás: Az új driverek gyakran tartalmaznak optimalizációkat, amelyek javítják a grafikus kártya teljesítményét, különösen új játékok és alkalmazások esetében.
Hibajavítások: A frissítések gyakran tartalmaznak hibajavításokat, amelyek megoldják a korábbi verziókban előforduló problémákat, például összeomlásokat vagy grafikai hibákat.
Új funkciók és támogatás: Az új driverek gyakran új funkciókat és technológiákat támogatnak, amelyek javítják a felhasználói élményt3.
Biztonsági frissítések: A driverek frissítései gyakran tartalmaznak biztonsági javításokat, amelyek védelmet nyújtanak a potenciális fenyegetésekkel szemben.
A havi frissítések kiadásának oka, hogy a grafikus kártya gyártók folyamatosan dolgoznak a teljesítmény és a kompatibilitás javításán, valamint az új játékok és alkalmazások támogatásán5. Ezek a frissítések gyakran egybeesnek új játékok megjelenésével, hogy optimalizálják a teljesítményt és biztosítsák a legjobb élményt a felhasználók számára.
[ Szerkesztve ]
-
hapakj
senior tag
Ezt chat gpt-vel generáltad? A fele bullshit.
Egy videókártya teljesítményét nem igazán lehet hónapról hónapra javítani. Már ha nem egy rakás vacak alapból a driver. Dehát nvidiáról beszélünk nem amd-ről, ahol mindig az ment majd 2 év után rendberakják a drivert.
Új funkciók ez jogos. De amivel játszol és működik, nem nagyon fog új funkciót kérni.
Biztonsági frissítések is lehet egy érv, de nem igazán hallottam, hogy bármikor egy vga driver kritikus biztonsági rés lett volna. Másrészt egy aktívan fejlesztett meghajtó vagy nvidia app, ugyanúgy nyithat biztonsági réseket, mint lezár.
-
3L1T3
addikt
Azzal persze, hiszen nem gondolod, hogy feleslegesen gépelnék ennyi szöveget, hogy meggyőzzek valakit arról, hogy a driver frissítésékre szükség van.
Hogy a viharba ne lenne képes a videókártya teljesítményét javítani egy adott játékszoftver alatt?!
[ Szerkesztve ]
-
hapakj
senior tag
Miért gondolod, hogy meg kell győznöd?
Igen. Egy adott szoftver alatt amikor megjelenik, mondjuk tudnak valamit optimalizálni. De valaki aki félévente játszik valami újjal annak alapvetően nem szükséges frissíteni a drivert, s minden szoftver ami a rendszerben turkál felesleges hibalehetőség.
Az ilyen chatgpt-s generált szövegek meg elég gáz
-
3L1T3
addikt
-
gejala
őstag
Folyamatosan jönnek új játékok, amikhez gyakran kell valami javítgatás. Néha kritikus problémák is vannak (pl. Alan Wake 2 vagy Forbidden West). Háttérben is megy a fejlesztés folyamatosan.
Nyilván nem kell hetente frissítgetni, de félévente simán indokolt. Vagy ha pont olyan friss megjelenéssel játszol, aminek kell GR driver. -
hapakj
senior tag
Hja hát részemről is ez a normális. Az teljesen jogos, ha egy friss játék miatt új driver kell, meg még 2-3 havonta is ok egy driver update, de attól jóval sűrűbben jönnek ki
Csak pár kommentből úgy jön le, hogy egyesek napi szinten használják a nvidia control panelt vagy geforce experiencet Én csak elindítom a játékot s játszok, néha több hónapos driverrel is
-
aktív tag
Anyja p@icsájába nyúlkáljon bele az én gépembe,(RTX 4090 laptop GPU),TOPSOLID+CNC programok-be van állítva a rendszer-így is marad(azonkívül nem regisztrálok szirre-szarra be)!
Majd én eldöntöm hogy jó nekem,a SAJÁT PÉNZEMBŐL VETT,SAJÁT GÉPEM,ami ez:egypár millába kerűlt!
Munkaeszköz-rendelerés-futattás CNC gépekhez!
Ebből élek,munkaeszköz![ Szerkesztve ]
Nagy János
-
hapakj
senior tag
válasz Janika--1982 #29 üzenetére
Kellett neked nem Quadros gépet venni
Amúgy remélem, s azért nvidiaból kinézem, hogy gondolnak a power userekre, s ki kapcsolható lesz az automatikus funkciók. Igazából a Geforce Experience sem csinál semmit, ha nem állítod be, nem böksz rá te magad.
-
devast
addikt
Power userek már nagggyon régóta nvcleaninstall-t használnak. Az összes spyware-t, meg haszontalan sallangot ki lehet gyomlálni vele egyszerűen már telepítéskor. Meg ez is szól automatikusan ha van új driver...
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Valószínű. Ez leginkább azért fontos funkció, hogy olyan legyen az élmény, mint a konzolon, ahol jön egy firmware, és már reggel az új firmware-rel tölt be a gép. Ugyanez a cél. Jön egy driver, és másnak reggel már azzal induljon a gép.
#31 devast : Azt mondjuk kétlem, hogy az nvcleaninstall-t nagyon sokáig elnéznék. Az NV-nek iszonyatos költségeket okoz a telemetria hiánya. Amit le tudnának olvasni a userek gépéről, azt laborban kell ellenőrizni. Emiatt is lehetett fontos az egyes nem található modulok alvó javítása, vagyis a szerver képes lesz ellenőrizni, hogy van-e telemetria, és ha nincs, akkor korrigálják távolról.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az a gond, hogy nem volt meg a technika, hogy tegyenek ellene. Az NV App-ban meglesz. Ezek a távolról javítós dolgok pont azt szolgálják, hogy ha lecsupaszítod a drivert, akkor is tudják korrigálni a telepítésed. Nem is akarnak küzdeni azzal, hogy meggyőzzenek, majd megjavítják programfuttatás során.
Egyébként nem kevés user használja, és ez az NV-nek nagyon nem tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
gV
őstag
amíg az nv inspector működik részemről azt végez ki az nV amit akar.
-
Predatorr
őstag
Nem akarok nagyon-nagyon fejlett "drivert", ez nem is az, hanem szoftvercsomag.
Nem akarok mindenféle erőforrás-foglaló szarságot.
Nem akarok kémprogramokat a PC-mre (reg és társai).
Nem akarom, hogy háttérben, tudtom nélkül bármi tevékenykedjen a gépemben.
Nem akarom, hogy háttérben, tudtom nélkül bárki tevékenykedjen a gépemben.
Nem akarom saját erőforrásaimat az nVidia és más cégek rendelkezésére bocsátani, főképp nem úgy, hogy még én fizessek érte, nagyon sokat.
Nem akarok a fentiek okozta bugokkal és magukkal a fentiekkel küzdeni (letiltás, eltávolítás, stb.).
Csak egy rendesen működő meghajtóprogramot akarok, nekem még UI sem kell hozzá. Mint régen.
A gyp-seknek csináljanak önvezető appot, de ne kényszerítsenek már rá mindenkit!3L1T3: Te még hiszel a mesékben? Mondjuk a marketing mantra megy, azt látom.
hapakj: Mert a windowsnál is nagyon bejöttek ezek az auto frissítések (meg a kémkedés). Egyik jobban borítja a rendszert, mint a másik. Remélem, az nVslimmer is követi a III/3-as "fejlesztéseket".
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
3L1T3
addikt
válasz Predatorr #41 üzenetére
Megy a marketing persze.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Srácok, a konzolos élmény fontos, mert nagyon-nagy piacról van szó. És nem véletlen hoz már két egymás utáni generációban ekkora eladásokat a PS. Egyszerűen a userek elkezdték azt keresni, hogy bekapcs és játszik. Ezt a PC nem tudja.
#45 Nimda : Fejlődhet, de ez picit azért bonyolultabb.
[ Szerkesztve ]
-
hapakj
senior tag
Egyszerűen a userek elkezdték azt keresni, hogy bekapcs és játszik. Ezt a PC nem tudja.
Már hogy a viharba ne tudná. Ezt csinálom rajta 7 éve. Már én szégyellem, hogy sose foglalkozok vele egy kicsit
Aki meg erre vágyik, az az esetek kis százalékában vesz PC-t, vagy ha igen okkal tette és annyira ért hozzá, hogy felrakjon egy vga driver. Már ha előtte a Windows vagy Geforce Experience nem tette volna meg.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Senki sem telepíti a meghajtókat a user helyett, senki sem állítja be a grafikát a user helyett, és hasonlók. Itt nem power userekről van szó. Az NVIDIA saját felmérése szerint az ügyfeleik 96%-a nem tudja átállítani a kijelzőfelbontást sem a játékokban. Egyszerűen nem tudják, hogy mit kell csinálni.
Jó, de a cégek nem gondolkodhatnak így, hogy aki nem ért hozzá vegyen konzolt, mert lassan már csak a nem ért hozzá réteg marad. Az AMD-nek, az NV-nek és az Intelnek a nem power userek problémának számítanak, és az a dolguk, hogy megoldást találjanak rá.
[ Szerkesztve ]
-
hapakj
senior tag
Senki sem telepíti a meghajtókat a user helyett
Nah de most tényleg. Ez biztos false, mert Windows 10 évek óta lazán feldobja közel a legfrissebb nvidia drivert.
Az NVIDIA saját felmérése szerint az ügyfeleik 96%-a nem tudja átállítani a kijelzőfelbontást sem a játékokban. Egyszerűen nem tudják, hogy mit kell csinálni.
Ezt mondjuk erősen kétlem, de nem tudom mikor láttam utoljára olyan játékot, a retrokon kívül, ami ne automatikusan a natív felbontásban futott volna. S igazából a default beállításaikkal se volt nagyon gond. Aki ennyire igénytelen, annak aztán tök mindegy hogyan játszik.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Windows Update nem tipikusan azonnali. Szokott lenni késés, így a játékhoz a megfelelő driver a kiadás után érkezik. A konzoloknál már a megjelenés pillanatában azt az élményt kapja a user, amit a fejlesztők elgondoltak.
Sajnos ez nem ilyen egyszerű. A nyáron erről beszélgettem velük, és mondták, hogy sok probléma van, amire nehéz válaszolni PC-n. És itt a felhasználóbázis képzettsége kritikus. Évek óta szembesülnek vele, hogy ami van a szakmai fórumokon az messze nem reprezentálja a valóságot. Az csak a valóságnak egy kb. 3-4%-nyi szeletje. A legtöbb ügyfelük képzetlen, tényleg nem tudnak felbontást sem váltani. És ami a legnagyobb baj, hogy vannak erről felméréseik, amelyek képzetség szerint sorolják be a usereket. Az átlag vásárlók 73%-ban mondták azt a felméréseikre, hogy azért vásároltak konzolt, mert jobb grafikát kínál. Pedig nem, csak a default beállítás PC-n jellemzően rosszabb grafikát ad. És itt high-end VGA-s userekről van szó. Ez az, ami az NV oldaláról rémisztő lehet.
Az világos, hogy nem tudják a usereket oktatni, tehát meg kell oldani, hogy a meghajtó mindent elvégezzen a user tudta nélkül, hogy konzolszerű legyen a PC-s élmény. Ez amúgy lehet, hogy nem fog tetszeni a 4%-nyi power usernek, de ők a masszív kisebbség.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest