Új hozzászólás Aktív témák
-
Meg ne sajnáljalak, nem tudtatok felvásárolni valamit, és esetleg konkurrencia lesz?
Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty
-
Youri
veterán
Az elmúlt 40 év legsötétebb napját emlegeti a Microsoft
Van baj
RTX ON
-
xsjado93
aktív tag
Nehogy véletlenül saját IP-t kelljen kitalálni, vagy a meglévőket helyrepofozni
Bejáratott címekkel könnyebb királykodni. Szerintem helyes, hogy nem hagyják, hogy visszaéljenek a monetáris helyzetükkel.Your life is a lie.
-
AxBattler
félisten
Up-to-date-e vagy?
Console Operating System Market Share United Kingdom
ERA UK Gaming Market Report for 2022 + pdf
(Utóbbi doksinak a 23-26. oldalait ajánlom különösképpen!)Ezek a tények, de ez érdekli a kommentelőket a legkevésbé, szokás szerint nulla reakcióval... a felvásárlós-monopóliumos-csúnyabillgétszes agymosás megy tovább.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Dragon's Crown Pro - Battle Hardened Edition
-
ergoGnomik
tag
Hadd ajánljak a Microsoft rajongók figyelmébe egy másik nézőpontot! Képzeld el, hogy mégy pókerezni a kaszinóba (vagy tudom is én hol szoktad játszani). Te is egy átlagos képességű pókeres vagy. Beváltod a pénzedet a zsetonokra és beülsz játszani. Utána látod a másik csávót megérkezni egy r*hadt nagy rakás zsetonnal és beülni a te asztalodhoz. Játszotok, van amikor nyersz, van amikor veszítesz, de közben figyeled, hogy a koma amikor egy kicsit is megszorulna mindig érkezik egy újabb rahedli zseton. Mondjuk ő nem játszik még a te szinteden sem, de izomból leblöfföl mindenkit ha úgy hozza kedve. Ilyenkor ugye roppantul élvezed a kártyacsatát, igaz?
Ránéztem egy pillanatra a gazdasági tényekre: pillanatnyilag a SONY értéke kb. 121 mrd dollár, a Microsofté 2271 mrd. Ez utóbbi szeretne egy az előbbi teljes értékének kb. 57%-át érő (és tavaly szerintem még durvább volt az arány) felvásárlást nyélbe ütni. Tudod, az érkező újabb raklap zseton. Hadd érezze már magát a SONY egy kicsit fenyegetve és ugyan hadd próbáljon meg kicsit védekezni a Microsoft végtelen pénze ellen!
-
Micsurin
nagyúr
válasz
ergoGnomik #6 üzenetére
Ha egy cég nem képes önerőből megnőni azt nem hivatott egy társaság sem megvédeni... az, hogy a Sony ide jutott csak magának köszönheti évekkel ezelőtt mind a telefonjaik mint a hifi cuccaik értek valamit az, hogy mára túlárazott középszer lettek csak rajtuk állt a fogyasztok meg eszerint árazták őket.
Amíg játék piacon a Sony az aki durván visszaél és zárol (pókember DLC-k a jogok miatt Avengers, COD ex tartalmak, crossplay gáncsolása ahol csak lehet és lehetne napestig sorolni) addig nincs itt szó semmilyen csúnya MS-ről... saját tartalom? Miben más ha megveszik a kiadót a jogokkal mintha felveszik új néven ezeket az alkalmazottakat és Destiny helyett lesz Ynitsed3? Semmiben. A Sony vergődése nevetséges ahogy van marhára érzik, hogy semmi alapjuk ettől csak az szánalmasabb amit az UK CMA leművelt.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
shaddam
aktív tag
A redfall metacriticjét meg az értékeléseket nézve ez a legjobb mindenkinek. A mostani stúdióikat sem képesek kezelni
RájzenHét 1700|GTX 1060 #TeamZsarnokgyík #Internetesvérpistike Retro multis mókák---> http://szondi.ninja
-
-
nonsen5e
addikt
A Sony építette a teljes támadást a CoD exkluzivitásra. A CMA-nak viszont nem azzal volt baja. Most vagy hazudnak, vagy hatalmas fegyvert raktak a Sony kezébe ami nagyon durva visszaélésekhez vezethet.
Nekik a problémájuk, hogy ez a felvásárlás indokolatlanul nagy versenyelőnyhöz juttatja az MS-t a felhős játék piacon.
Azon a felhős játék piacon, ahol:
- Több cég, köztük a Sony többször is bepróbálkozott vagy 10 évvel azelőtt mielőtt az MS-nek az ötlet kipattant volna a fejéből (Gaikai, Sony megvette tizen éve), de fail lett a vége.
- A Google is bepróbálkozott, fail lett a vége.
- Jelen van az Nvidia, talán a legjobb overall szolgáltatással.
- Jelen van az Amazon is.
- És a Microsoft is.A döntésnek az a zseniális következménye, hogy a Sony ha nem csinál semmit az a legjobb amit tehetnek. Mert e döntés alapján amíg nem lesz épkézláb, elterjedt és népszerű game streaming platformjuk, addig minden MS vásárlást megakadályozhatnak ilyen mondvacsinált indokokkal.
D4 klán: HunPH
-
Micsurin
nagyúr
Engedd el ha a Sony diktál konzol fronton az mindenkinek jó ha lenne tényleges verseny az nem jó
végülis a 360/ps3 éra is annyira ergya volt oh wait…
CMA-t se értem az Xcloud soha nem volt Nvidia szinten és feltehetőleg évekig nem is lesz
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
AxBattler
félisten
+1
FF XVI említésre került másik topikban, mint érkező PS5 ex, nyilván a Square Enix kizárólag saját ötlettől vezérelve hozza ki kizárólag a Sony nextgen platformjára.#10 nonsen5e
Érdemi választ ne remélj, a tényekre sosincs érdemleges reakció, csak a csúnyaMSezés jön mindig.#6 ergoGnomik
A cégek piaci értékét megfizetik a vételárban, a piaci ugyanis beáraz.
Ha ez nem tetszik, nem kell a piacra menni.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Dragon's Crown Pro - Battle Hardened Edition
-
Micsurin
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #14 üzenetére
Verseny szempontjából.... visszafogta? Érdekes addig 1-2 kivétellel nem féltél megvenni release-kor a játékokat tényleg visszafogta.
Sokkal sokkal jobb játékok születtek még exkluzív szintjén is mert volt verseny...
AxBattler for the payers, ez senkit sem zavar éppenséggel.
-
Hüpp hüpp.
Ja nem.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
joysefke
veterán
válasz
ergoGnomik #6 üzenetére
Ránéztem egy pillanatra a gazdasági tényekre: pillanatnyilag a SONY értéke kb. 121 mrd dollár, a Microsofté 2271 mrd.
A MS géming részlege csak jelentéktelen módon járul hozzá a MS teljes piaci kapitalizációjához. A példádban pedig "az átlagos képességű pókeres" lenne a Sony aki csak "beváltotta a pénzét zsetonra és beült játszani" ? lol.. -
Gave
őstag
Így van, plusz felnőtt fejjel látni kellene, hogy itt egy csoport ember jutalékán megy a sírás, akiknek ez lenne a "get rich quick", amiből aztán lehet playboyozni.
Semmilyen valódi cél vagy eszme nincs a háttérben, csak a szokásos röfögés és nyűglődés a nyerészkedés körül.
Lenne igazából fairgame verzió, de ott aztán menne az igazi sírás (legalábbis ilyen érték rendszerrel ahol egy akvi ekkora drámát indukált).
-
la_cc
addikt
-
-
janeszgol
félisten
Hányingerem van a Sony-tól. Az MS legalább dolgozik a felhőszolgáltatásán, a Sony meg még sehol nincs, csak próbálkozik. Már amikor próbálkozik.
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Akkor Kotick és a jelenlegi üzletpolitika marad az actiblizznél a gamer közösség nagy megkönnyebbülésére, a sony pedig tovább nyomhatja a 3rd/1st party exkluzív bizniszt, miután nekik jóváhagynak minden felvásárlást.
-
NumberGuy
tag
válasz
TESCO-Zsömle #14 üzenetére
Switch is visszafogja?
-
xsjado93
aktív tag
-
nonsen5e
addikt
De most ez esetben mi lenne a különbség a végeredményt illetően ha az ActiBlizz nem lenne kiadó, vagy ha a kiadó részleget nem venné meg az MS?
Ahogy nézem az Activision mint kiadó ad ki talán fél tucat nem-ActiBlizz játékot egy évtized alattt, a feléről már hallott is az átlag gamer. Talán. Nem ez a core business, nagyságrendileg nem.
Random fejlesztő cégek is nem egyszer cseréltek már kiadót.
Nem hiszem, hogy bármit változtatna a felvásárlás végeredményén, ha kitalálnák, hogy mától az ActiBlizz játékoknak az MS / Bivalyb@sznádsoft lesz a kiadója, innentől ők már nem kiadó, hanem csak random játékfejlesztő cég, és akkor mennek is és adják el magukat.
Gondolom ez utóbbi esetben lesz megint új kifogás, mondjuk, hogy dehát a Sony csak Bungie nevű céget vett meg, az meg félig más betűkből áll mint az ActiBlizz, ezért tökre nem ugyanaz.
D4 klán: HunPH
-
floatr
veterán
ms ijen: rósz
szoni ien: lyóAzt kéne megérteni, hogy a ms befektetésként venné meg, ami igazán ráférne arra a retekre. Azt is szeretném már megérni, hogy a sonynak leállítják a 3rd party exkluzív bizniszeit, éppen elég amit a saját felvásárolt stúdióival és a "szándékosan rossz minőségű portjaival" művel
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
AxBattler #26 üzenetére
+1
Nem vagyok márkanáci mert van itthon mindkettő és mindkettőt szeretem is, de amit a Sony művel mostanság azt felháborítónak tartom.
Mindig csak hisztiznek ha valami nem úgy sül el ahogyan azt ők megálmodták de tenni nem tesznek ellene semmit pedig a lehetőség adott.
A termékeik minősége is problémás és sajnos nem csak a konzol ágat tekintve. -
Candy
tag
Szerintem a legtöbb ember nem ebből a perspektívából gondol erre az akvizícióra, hanem a standard kapitalista nézőpontból, mely szerint úgy a legkönnyebb növekedni, ha felvásároljuk a konkurenciát/függetleneket, majd mindent saját exkluzívvá teszünk. Mondjuk, ha a kapitalizmusnál tartunk, akkor remélem a blizzardot fogja először falhoz állítani a forradalom.
wunderbike.postr.hu
-
xsjado93
aktív tag
Mondjuk a 3rd party bizniszeket én is ellenzem, de a square esetében pl érthető valamennyire. Régebb óta tart a partnerség mint maga az xbox brand létezése. A pc portok meg sajnos mindig is problémásabbak voltak, mint a konzolos verziók.
Plusz a microsoft (windows) sem a kiválóságának köszönheti a piaci pozícióját. De elismerem vannak jó termékeik (Flight Simulator, Age of Empires, Forza), viszont amit az egykor szebb napokat megélt Haloval művelnek, az siralmas. Meg ahogy indították az egész One érátazóta meg csak kapálózás (amiből sültek ki jó dolgok is, mint a visszafelé kompatibilitás, game pass), meg a monetáris f@szméregetés megy.
Your life is a lie.
-
Micsurin
nagyúr
Faja Sony mosdatás mind portok mind extartalom terén, Jupiter és kisökör effektust vélek felfedezni itt sokak fejében… és fel vannak háborodva ha a kisökör is ráállna a szerre.
-
AxBattler
félisten
Kiadó = több stúdió. Tucatjával olcsóbb, és megfizette a piaci árukat.
Multiplatform? Fall Guys, valaki?#29 nonsen5e
Sőt, az Activision-ös vállalati kultúráért meg nem kár, ha beszántja a MS, még jól is kijöhetnek belőle a kis stúdiók.
Szerintem magára az Activision-re sem lesz szükség, fölösleges még egy szint.#31 HELLAFLUSH
Jah, kihozzák az exeket PC-re, de így inkább ne tennék.[ Szerkesztve ]
-
xsjado93
aktív tag
Lol, a Microsoft mint kisökör
(értem a szólásra való utalást, csak olyan szerencsétlenül hangzik ebben a konnotációban). Az a helyzet, hogy az Xbox valószínűleg már nem is létezne, ha nem a Microsoft állna mögötte, nem sok cég engedhette volna meg magának a 360 rrd fiaskóját. Nem mindenki tud ám zsebből kiadókat venni, de a micro megfizette, mert van miből (ellenben mondjuk a Sony-val, aki nem tud annyit a tejbe aprítani). Persze annyi pénzt lehetett volna új IP-be is önteni, csak ahhoz több kreativitás kéne ugye.
A Fall Guys nem tudom miért lett felhozva, hiszen multiplatformként indult az is (pc+ps4).
Szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban is, hogy nagyon pozitív változások történnének az akvizíció után (a játékosok szemszögéből). Persze érhetnek meglepetések
szvsz
[ Szerkesztve ]
Your life is a lie.
-
ttt
senior tag
Pont nem érdekel a sunyi, amit gondolok róluk benne van a gúnynévben.
De.
És szerintem ez van inkább az angolok fejében is: Túl nagy erő összpontosulna az ms kezében, ami torzíthatná a piacot. Persze az ms mindent is megígér, de ismerik már, hogy az mennyit ér. Amikor a kezükben van a biznisz egy kis idő múlva már el is felejtik, kimossák magukat az ígéreteik alól - ha még nem is lenne így, a pakliban. -
Necroman_Mk2
senior tag
Feltételezem, hogy ha a Google nem dobta volna be a törölközőt, és lőtte le volna a Stadia-t, úgy a CMA véleménye/aggályai is a felhőjátékos monopóliumról kicsit mások lennének. De mert ez megtörtént, így a G akarva-akaratlanul is borsot tört a MS orra alá.
#32 Candy Van egy elméletem, hogy a Blizzard szeretné magát kivásároltatni magát, és független stúdióként működnének tovább.
#20 Synthwave Bambo
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
ergoGnomik
tag
Nem gondoltam, hogy ennyire kevéssé értelmezhető lesz a mondókám. Akkor megpróbálom máshogyan.
Vegyük észre, hogy a SONY nem csak a konzolos üzletágából áll, mint ahogyan a Microsoft sem! Azt is megfigyelhetjük, hogy előbbinek a teljes gazdasági teljesítmény sokszorosan alulmúlja utóbbiét. Ennek folyományaként az XBOX anyacége előállt egy olyan üzleti ajánlattal, ami a PS anyacégének jövőbeli gazdasági tevékenységére valószínűleg negatív hatással lesz és amivel gazdasági eszközökkel nem áll módjában versenyezni. Értsd: a Microsoft kápében kib.szott az asztalra egy akkora összeget, amit a SONY a büdös életben nem látott egyben és nem sok kilátása van arra, hogy valaha is fog. A SONY a látottak alapján talán úgy vélheti, hogy a Microsoft a rendelkezésére álló sokszorosan nagyobb pénzügyi erőforrásokra támaszkodva igyekszik a környezetet úgy megváltoztatni, hogy a piaci versenyben hosszú távon ellehetetlenüljenek.
És akkor itt jön egy kérdés. Egy gazdasági társaságnak jogában áll-e minden elérhető törvényes módon megvédeni a gazdasági érdekeit egy másik gazdasági társasággal szemben? Nekem úgy tűnik, hogy a hozzászólók jelentős része szerint nem, vagy legalábbis akkor biztosan nem, ha az adott gazdasági szereplőnek (esetünkben a SONY-nak) "nem tetszik a pofája". Kicsit furcsának tűnik, de sebaj.
Viszont ami tényleg értelmezhetetlen számomra, az a sokak óriási pozitív érzelmi invesztíciója például a Microsoftba (de lehetne jelen példa szerint fordítva a SONY-ba is). Hogy erős érzelmekkel viseltetsz a környezetedben élő, veled kapcsolatban álló emberekkel, az teljesen világos. Valamennyire még az olyan érzelmi kötődés is természetes, amit mondjuk sport klubok, előadók stb. iránt viseltet az ember. De gazdasági társaságokhoz így viszonyulni, amiknek az egyetlen célja elszedni a pénzedet, hát az elég meredeknek tűnik. Azokkal teljesen ellenérdekelt felek vagytok még akkor is, ha a leginkább kedvetek szerint való rózsaszín felhőkkel is pingálják tele az eget.
-
Nekem is itt az a bajom, hogy az a gyakorlat nagy cégeknél, hogy mindenkit megvesznek, aki konkurranciát jelenthet. Nem csak a MS-al, hanem a gúglival, stb-vel is.
És világgazdasági szinten probléma, hogy csökken a verseny, és nagy cégek irgalmatlan pénzeken ülnek, ami nem forog a gzadaságban.[ Szerkesztve ]
Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty
-
BiTye
csendes tag
Én itt az MS pártján állok, a Sony lefizette CMA-t...
Itt semmi konkurencia felvásárlás téma nem volt, majd szépen meghal a Blizzard hála a hülye angol angol hülyéknek..
Ellenben a patkány Sony nyomja a PS exclusive szarokat folyamatosan... Undorító kettős mérce, mint úgy általában a világban..
-
TommyGun
őstag
válasz
ergoGnomik #39 üzenetére
Magam sem írhattam volna le szebben. maximális agree
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
kutor
csendes tag
"Ugye tudjátok, hogy ha nem engeditek, hogy a végtelen pénz utáni ambícióink maradéktalanul és korlátok nélkül érvényesüljön, akkor ezt majd érti ám a "globális tech szektor" és majd nem viszi hozzátok a vágyott munkahelyeiteket és befektetéseiteket? Rendkívül kellemetlen lenne, ha nem lenne elég munkahely és befektetés, igaz? Na, akkor szépen fogjátok be a pici szátokat, engedjétek amit akarunk, és bocsánatkérésként még légyszi oszlassátok is fel az összes ilyen okoskodó szervezetet, amik az utunkban állnak, köszi"
Új hozzászólás Aktív témák
it Brad Smith, a Microsoft elnöke kemény szavakkal bírálta a briteket, miután azok megállították az Activision Blizzard 69 milliárd dolláros felvásárlását.
- Üzletből, HP garanciával, HP 255 G8 Laptop 8GB RAM 512GBSSD 15,6" FULL HD kijelző
- Új HP Pavilion Prémium Laptop 1 év garanciával
- Új ASUS VivoBook 15 X1502Z 12 generácios / 8GB /256SSD /WIN11 / GARANCIA
- Bomba áron, HP ZBook 17 G6 Workstation, i7-9850H/32GBRAM/512SSD/Quadro RTX3000/FULLHD IPS
- Újszerü HP Pavilion X360 14.0"FHD IPS-Touch-2in1 I5 10GEN / 512SSD / 8GB / garancia 6 hónap
Állásajánlatok
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs