-
IT café
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
válasz joocek #31048 üzenetére
Most kikell nézni hogy mit akkar az ember venni.
Majd most jönnek a nagy akciók, pl fekette péntek, és egy nevesebb boltból ahol akciós lesz meg lehet venni.[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
-
joocek
aktív tag
70Mai A510 hol érdemes beszerezni ?
előre is kösziXBOX Live Gamertag: joocekszbatta
-
bul07
nagyúr
válasz INGJOKE #31044 üzenetére
Néz rá a A510 kamerára, ehez utólag is tudsz venni hátsó kamerát ha később mégis szükségét éreznéd.
Amúgy kamerán meg kit-en kívül még kell egy 128GB kártya is az se olcsó, kisebb lehet de esetleges hátsó kamera üzembehejezés uttán nem sok óra fér majd rá.
Amióta ez az új felülett van telefonon egy szenvedés egy hozzászólásba többre válaszolni, eldöntöttem hogy nem fogok ezzel szenvedni hanem külön
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz Dzsolo #31043 üzenetére
A810 jobb de többe is kerül, néz videókat és neked kell dönteni hogy amennyival jobb neked megéri a felárat.
Amíg kap feszültséget addig folyamatosan rögzítenek.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni a témában. Nem rég a ház előtt beletolattak az autóm jobb első ajtajába és 650k-s kár lett benne. (Szerencsére van cascom) A tettes nyilván elhajtott és a háznak van kamerája, amit le adtunk a rendőrségen, de még mindig csak ülnek rajta. (Lehet nem látszik semmi, én nem nézhetem meg a felvételt)
Felvezetésnek ennyi.
Olyan kamerát keresnék ami nappali és esti fényviszonyok között is tud parkoló módban rögzíteni nagy látószögű jó felvételt. A 70mai cuccokat már régen is néztem és látom az az ajánlott itt is. Olyan 50k-t szánnék rá(csak első kamera kell, mindig úgy tolatok be a kocsival) és ebbe jó lenne ha beleférne a hozzá kellő hardwire kit is. Kínából is jöhet, bár most fos a dollár árfolyama, a 11.11-es akciót már meg tudom várni, de ha most itthonról olcsóbb az se baj. Útközben nyilván csináljon jó képet, de az másodlagos funkció nekem.
Meg ha megjött 15 ker környékén jó szerelőt is ajánlhatok, aki szépen és jól be tudja kötni.
Előre is köszi. -
bul07
nagyúr
válasz Dzsolo #31041 üzenetére
Akku dolgott a kondis kamerákat arulók vagy azokat tolók állítják be nem biztonságosnak. Itt még nem volt linkelve akku miatti kár eset.(Netten se találtam rá ilyenre)
Az visszont tény hogy idővel az akku megadhatja magát, és akkor esetleg cserélni kell, már ha lehet, de ez sokmindentől függ és akkár elő se jön még 5-6év elteltével se.Itt inkább 70Mai és Viofo kamárakkal vannak tapasztalatok.
70Mai A510-re néz rá.
Én mindenkép olyat vennék amihez lehet hátsó kamerát csatlakoztattni, hogy ha mégis igény lenne a hátsó kamerára ne keljen újatt vanni. És van hogy szetbe csak kicsivel drágább.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsolo
senior tag
Sziasztok,
Egy rendes menetrögzítő kamerát szeretnék ami állandóan rögzít, a keret max 50-100e között lenne rá. Próbáltam egy független oldalt keresni ami nem részrehajló, viszon nem nagyon találtam ilyet. a 70mai kamerák állítólag az akkutechnologia miatt nem biztonságosak, nem tudom mi az igazság, de egy biztos, az összes oldal részrehajló amiket találtam, jelenleg egy kínai Dascamom van, nem sokat ér, pont a problémás helyzet nincs rajta, random rögzít. Hátsó kamerát nem szeretnék, nem káblezek, parkolás funkciót is el tudom engedni az van a régiben ez az egy funkció ami tökéletesen működik rajta, legfeljebb ott hagyom azt is. majd rögzíti ha történik valami.
-
bul07
nagyúr
válasz axlfsi #31038 üzenetére
Én úgy tapasztaltam hogy ha egy ideig nem mozog a kamera akkor átmegy timelapse és úgy rögzít(ha már jár a motor ér remeg kicsit akkor nem vált át)
Bedugtam a kábelét a PC-be letettem az asztalra és ment a rögzítés majd egy idő után nem rendes rögzítés folyamatos felvétel volt hanem átváltott timelapse-reVan nekem a kocsiba guminyomás szenzor ami a szelepre kellet rátekerni és van kocsiba egy kijelzője, na az is olyan ha parkol a kocsi kikapcsolja a kijelzőjét és elég ha kinyitom a kocsi ajtót életre kel a kijelzője és akkor frissít is egyet a nyomás értékeknek
2019 decembere óta üzemel, itt [link] a Type: B type External verzió[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
Köszi a válaszokat!
3, Parkoló módot egyenlőre nem kötöttem be, de a elején mikkor szobában teszteltem a timelapse jól működött
Ezt pontosan, hogy érted? Nem kell külön bekötni ehhez semmit, ez csak egy opció a beállításokban, amit be- vagy ki tudsz kapcsolni, illetve ha be van kapcsolva, akkor van 2 (vagy 3?) beállítási lehetőség, mint pl. hogy timelapse legyen a felvétel vagy normal ... (és talán van még egy?)˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
bul07
nagyúr
válasz axlfsi #31036 üzenetére
1, Azóta se néztem hogy hogy tudtam lementeni úgy, amúgy a számok szerintem hogy milyen messzi vannak méterben
2, hátsó kamera tükrözése állítható, nálam egy időbe így majd úgy volt állítva, és az ide felrakott videók is van hogy fordítva vannak
3, Parkoló módot egyenlőre nem kötöttem be, de a elején mikkor szobában teszteltem a timelapse jól működött
4, Nem néztem még ezt hogy lehetne
5, Eddig én kivettem a memóriakártyát ha sok felvételt akartam kimenteni, de nem szívesen csinálom mert félek hogy érintkező hibás lesz ha sokszor ki be rakom
6, Nálam automatikus csatlakozás ki van kapcsolva, és mivel ritkán mentek videókat(engem kerülnek az események, ritka hogy történik valami) nem fáradság kézzel csatlakozni
-
axlfsi
veterán
Köszi! Azóta már én is beszereltem, egy hete használom (habár sokat nem nézegettem vissza még a felvételeket, csak úgy megy, aztán annyi, ... ha ne adj isten lenne valami hepening, majd gondolom lockolja a felvételt, hogy ne írja felül, az érzékenyégét a maximumra tettem. Apropó, kézzel nem lehet odanyúlni egy gombhoz, hogy az adott (elmúlt?) percet lockolja?).
Pár észrevétel, kérdésem lenne:
1. hogy sikerült azokkal a különböző, a járművekre realtime számokkal ellátott felvételt kinyerni, azóta már rájöttél? és egyáltalán; mik azok a számok? Furcsa és elsőre nem is értem mit akar jelenteni, de jópofa, mint egy Terminator belső nézetéből kivágott felvétel
2. a hátsó kamera tükrözése gyárilag ilyen? (szóval, hogy ne legyen zavaró, ha szükség van a felvételre, akkor utólag egy videószerkesztőben egy horizontális tükrözést kell alkalmazni, igaz?)
3. a parkoló mód, hogy működik? sokat nem teszteltem, de ugye elvileg kondenzátoros; próbáltam a normal módot és a timelapse-t is, de egyikkel sem készültek felvételek, úgy láttam...
4. hogy lehet praktikusan úgy visszanézni utólag a felvételeket, hogy a videó mellé párosuljon automatikusan a GPS koordináta is (esetleg térkép megjelenítéssel is egy másik ablakban)? Talán NEXTBASE kameráknál láthattam hasonlót, ahol saját videófelvétel nézegető Windows-os alkalmazással ez tökéletesen működik(?) Itt nincs ilyen?
5. a telefonos app elég macerás dolog, mert egyrészt szerintem lassú a felvételek letöltése (még az az 1-1 perces felvétel is sokáig jön le (4k a felvétel természetesen)), rendszeresen ki-be rakosgatni az SD kártyát nem szeretném, manapság az már nem túl élhető és macerás, ennél azért már vannak kényelmesebb megoldások is(?)
6. továbbra is a telefonos app: roppant idegesítő, hogy elindulok reggel az autóval és persze kapcsolódik automatikusan a telefonom Wifije. Természetesen tudom, hogy kikapcsolható az automatikus csatlakozás, ezt meg is tettem, de akkor meg ugyebár nem éred el az alkalmazást, a felvételeket, a beáállításokat, hanem mindig kézzel fel kell csatlakozni (miközen ilyenkor megszakad minden egyéb mobil adatfogralmad, netkapcsolatod). Nem tudom, lehet én várok el csak túl sokat ennyi pénzért, de egyelőre nem a legkényelmesebb környezetű dashcam megoldás ez a DDPAI , ... sok egyéb tapasztalatom nincs, de itt figyel az asztalon még egy NEXTBASE 322GW és egy 70mai A810 dupla szett, amiket saját kocsiba szerelek majd és azt gondoltam, hogy a vélhetően arany középút, - a DDPAI Z40 - jó lesz a céges autómban, ... most úgy tippelem, hogy az említett 3 készülék közül, az utolsó a rangsorban a DDPAI Z40 ... Neked még megvan? Még használod?
...a felvétel minőségével, kamerák minőségével egyébként nincs probléma (=igényeimnek bőven megfelel).
Használ még innen valaki DDPAI Z40-et nagy megelégedettséggel? (Vagy akárhogy?)˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
-
z0ty4
csendes tag
én most ezzel szemezgetek
nézek még róla videókat de jónak tűnik
a mérete ami nem tetszik, elég nagy
[link][ Szerkesztve ]
http://www.youtube.com/channel/UCiqthHJ4G65Wn-Qaz7d0JJQ
-
joci86
senior tag
Talán egyszerűbb volna, de most vettem az A200-ast, talán 2 hete van bent. Nem akarok másikat venni, gilegu, az 500-as modellek sem tudják, ha jól láttam. Árban feljebb nem akarok menni.
Aliról teszek hátra egy Azdome M200-at, és meg van oldva a probléma kb 10 ezerből.Igenu, vehettem volna eleve olyafz, ami tudja, de amikor keresgéltem, még nem nyomták meg a motorháztetőt parkolás közben, másrészt nem tudtam a parkolási timelapse lehetőségről. Akkor még csak sima parkolási módot szerettem volna használni. Szóval utólag találtam ki, hogy szeretnék ilyet.
Heti 2-3x azért megyünk az autóval, talán bírja majd akkuval.
-
Clay
senior tag
válasz joci86 #31030 üzenetére
Nem lenne egyszerűbb olyan kamerát venni, amelyik tudja a hátsón is a time lapse-t?
Nem tudom mennyit áll az autód, de azért azzal számolni kell, hogy ez a fajta felhasználás jóval energia igényesebb, mint a sima készenléti mód.A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!
-
joci86
senior tag
válasz joci86 #31029 üzenetére
Mivel nem jött válasz, megpróbáltam a ChatGPT-nél érdeklődni.
A konklúzió:
Nekem úgy tűnik, hogy ha még a hátsó kamerát (ami jóval egyszerűbb, mint az első) is bevonjuk képletbe, akkor is elég egy plusz hasonló kamerához a bent lévő HW kit.Ehhez esetleg egy elektronikához tőlem jobban értő személytől vélemény?
A kamera modelltípusa most mindegy, valamit meg kellett adni neki, hogy konkrét adatokkal számoljon. -
joci86
senior tag
Próbált már valaki 1 HW kittel 2 menetrögzítőt működtetni?
Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy az A200 (meg ahogy láttam az 500-asok ugyanígy) nem tud parkolásfelügyeleti módban timelapse felvételt rögzíteni mindkét kamerán, kizárólag az elsőn.
Ezzel nem megyek sokra, ha csak megkarolják az autót hátul, nem fog beindulni a rögzítés, és még timelapse sincs róla.
Gondoltam, hogy beteszek hátra még egy menetrögzítőt, kizárólag a parkolási mód miatt. Viszont nem szeretnék újra a bekötögetéssel bajlódni, egy micro USB elosztóval oldanám meg.
Működhet? -
petir
senior tag
Sziasztok,
A500-s-en az alábbi fw van
Fedélzeti kamera firmware verziója v1.5.27ww.2023.11 22Közel 1 éves aztán most láttam ajánlott újat. Szabad ezt telepíteni avagy maradjon a bevált régi?
-
Bela56
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hátha valaki tud segíteni abban, hogy a 70mai A510 kamerához jó e az 500s vagy 800/810 tappancsos tartója, vagy ha nem, melyik jó hozzá.
Előre is köszönöm.
-
joci86
senior tag
A 70mai kamerák timelapse parkolófelügyeleti módban nem rögzítenik a hátsó kamera képét?
Nem találom a beállítást...
A200 -
cikasz
őstag
Sziasztok.
Használ valaki Kodiaq-ban A500s-t? Csak, hogy hova rakjam előre a kamerát!?
Ha van valakinek tudna képet csinálni, hogy neki hol van?
köszihttps://www.facebook.com/groups/775784742804666
-
bul07
nagyúr
válasz Majom19 #31020 üzenetére
A510 Sokkal frissebb
A500s SONY IMX335
A510 Sony STARVIS 2 IMX6752e Ft van közte, annyit bőven megér a A510
[ Szerkesztve ]
-
-
bul07
nagyúr
válasz Majom19 #31017 üzenetére
MM nézve márkák alapján igazán választék csak 70Mai kameráiból van
70MAI Dash Cam A510 menetrögzítő kamera + RC11 hátsó kamera szett
Ák link [link]Aztán drágábban
70mai MiDrive A810 + RC12
ÁK link [link]Ha parkoló módot is akarsz akkor vadászni kell hozzá kit-et is, na meg még nagy tétel a memória kártya, mert két kamerásokhoz már min 128GB az ajánlott, hogy egy napi anyag biztos ráférjen(pl Samsung Pro Endurance, SanDisk Max Endurance,)
[ Szerkesztve ]
-
Majom19
tag
Sziasztok!
Media marktból, milyen menetrögzítő kamerákból melyiket érdemes venni? +Hátsó kamera előny.
(Ajándékkártya)Igen
-
hod256
csendes tag
Sziasztok!
A 70mai a500s-t fejjel lefelé szeretném felrakni. Ezt valahogy be lehet rajta állítani? Az appban nem találtam. -
mghltm
addikt
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
Ma le akartam menteni telefonra, de egy bizonyos ponton mindig leállt a letöltés. Lehetséges, h a kártyám kezd meghalni?
A810 az alany, Samsung 256 kártyával, legalább másfél éve bent van.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
joci86
senior tag
Van esetleg tapasztalat, hogy egy első+hátsó kamerás 70mai A200 parkolásfelügyeleti módban (timelapse - 1 kép/sec) óránként mekkora tárhelyet igényel?
Mivel valami "kedves" ember behorpasztotta a motorháztető egy kisebb részét, mostantól 0-24-ben szeretném rögzíteni a történéseket. 128 GB-os kártyát tettem bele, csak érdekelne, hogy kb. mire számítsak. Nem volna baj, ha pár nap elférne rajta, ha csak később veszem észre a nyomokat...
-
bul07
nagyúr
válasz axlfsi #31009 üzenetére
Ezekben a hozzászólásaimba van felvétel igaz youtube-ra felrakott
Nyerset nem igazán tudok megosztani mert hang be van kapcsolva, és ha kivágom a hangot akkor már egy programon végigmegy és már nem lesz eredetiBaleset első hátsó kamera, és egy olyan is mikkor sikerült az adatokat rátenni a felvételre
[link]Ezek meg összefűzött videók sötét és világos
[link] , és későbbi időpont ugyan az [link]( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
axlfsi
veterán
Oda-vissza átnéztem minden beállítást 3x is. Nincs olyan, hogy vegye figyelmen kívül a hátsót, ... mindegy, akkor majd beüzemelem.
Egyébként megvagy vele elégedve? Van esetleg pár perc publikus videód fent valahol, pár napszakból, időjárási viszontagságokból? (eső, hó, stb).˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
bul07
nagyúr
válasz axlfsi #31006 üzenetére
Nekem ez van fent.
De nem.emlékszek hogy hátsó kamera nélkül próbáltam e
Esetleg a beállításokba kellene megnézni hogy hátsó kamera lehetőség lekapcsolható e, vahy a figyelmeztettés.( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
őstag
válasz mghltm #31002 üzenetére
Azért annyira nem kerek, igaz csak apró szösszenet. A lengyeleknél 150 a pálya limit, tolod neki 150-160-al, 1x csak kint egy 80-as tábla, nem érted, h miért. Majd tapasztalod, h olyan "gyűrött" a pálya, mint amikor a szőnyeget feltolják, az autó úgy pattogott, bólogatott rajta, h majd kiestünk. Na, akkor értettük meg, a lassítás okát. Még 1x, ez egy autópálya szakasz. De, valóban jók az útjaik, viszont rohadt sok az átlagsebességmérős szakasz, nagyon kell figyelni! Egyébként Szlovákia déli részei is rohadt jó, autózás szempontjából(is). Tiszta, sima, rendezett környezetű széles utak. Fényévekkel vannak ők is előttünk ebben(is).
Joe
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Pár hónapja vettem egy DDPAI Z40 dual megoldást, de eddig nem volt időm vele foglalkozni, ... gondoltam ma ránézek egy asztal előtt és powerbankra dugtam az első kamerát, hogy majd beállítgatom, frissítem, appra ránézek; akinek van ilyenje, egyelőre csak egy kérdésem lenne: semmi esélyem csak az első kamerával használni, de legalábbis beállítani, hogy ne magyarázzon vég nélkül(!!), hogy hiányzik a hátsó kamera, hiányzik a hátsó kamera, hiányzik a hátsó kamera... ?! Elképesztően irritáló ... tudom, tudom, minek vettem dual megoldást, ha csak egy kamerát akarok beüzemelni és idővel fel is biggyesztem a hátsót, csak gondoltam gyorsan egy hosszabb utam előtt felpattintom az első szélvédőre és gyÍ! ... hát ezt nem lehet ilyen egyszerűen
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
at11
aktív tag
Nem, nem arra gondoltam, hanem, hogy a rendszámok mennyire jól olvashatóak, az elképesztő. Erre van optimalizálva az egész, nem "fényképezőgép", hogy jól nézzen ki, hanem a rendszám olvashatóság. Célszerszám. A hátsó kameránál, elég gyengének tűnik a kép, majd mikor beáll mögé a kocsi, még az arcok is jól láthatóak a kocsiban, a kocsin belül, este, sötétben. Nagyon komoly.
-
bul07
nagyúr
válasz mghltm #31002 üzenetére
Ha lengyel utak
Pisti ezen videójának az eleje lengyel utak [link]
Visszafelé úton meg innen a lengyel út [link]( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
Hát nem tudom nekem valahogy bajom van a felvétel
A vonalak meg egyéb dolgok is mintha nem lennének rendbeVibrál az egész,vonalak is recések lejátszás közben, olyan furcsa
Két kép mentés hogy mire gondolok (4K állítva a felbontás)
[kép] , [kép]
Nyíl is közelebb érve nem lesz olyan, mintha szelem kép lenneHát ennyi pénzért én jobbat vártam vagy nem is tudom
De láttam már ilyet más felvételen is
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mortal Kombat 1 Khaos Reigns - Középpontban Conan, a barbár
- Honor Magic V2 - origami
- Bekerült a Copilot a fogyasztóknak szánt Microsoft 365-be
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 2060 Super 8Gb/500Gb M2 SSD/16Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3060 12Gb/500Gb M2 SSD/16Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC távirányítós drón szett - újszerű, garanciával
- Új DLSS3 Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 4060 8Gb /500Gb M2 SSD/16Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 2070 8Gb Rog/500Gb M2 SSD/16Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar