Új hozzászólás Aktív témák

• parandroid

félisten

Kicsit talán offtopic, ahogy így az utolsó párszáz hozzászólást nézem, de azért csak témába vág, megkérdezném: milyen dashcamet vegyek?

A szempontok:

- Kínából nem szívesen rendelek, ahogy olvasom, a minőség is kétesélyes, a szállított termék is, meg nincs kedvem visszaküldözgetni, meg reklamálni sem.
    - Eleve szeretnék valami márkás cuccot...
    - 720p és 1080p között mennyire mellbevágó a különbség? Videókat nézem, de ugye youtube eleve átméretez, meg gondolom függ az optika minőségétől is. Nem akarom az út szélén az apróbetűs információs táblákat olvasgatni, az autók meg forma és szín alapján nagyjából úgyis azonosíthatók, gondolom - a rendszámot meg én személy szerint az 1080-as felvételeken sem mindig tudom elolvasni.
    - GPS mennyire úri huncutság? Azon kívül, hogy követhető az útvonal utólag a google mapsen, ér valamit?

Ezeket a készülékeket néztem:

Mio MiVue 338, 358, 388 - árban kb 95-120-200 EUR
    Garmin Dash Cam 10 és 20 - 195 és 210 EUR

Valakinek esetleg tapasztalat, vagy használja valamelyiket, neadjisten összevetés az olcsó, noname modellekkel, mint amilyen a sokat emlegetett G1W?

Ami kérdés még a továbbiakban is felmerült bennem:

- Mennyire bumszlik ezek a készülékek, mennyire tudnk kvázi észrevétlenül megbújni valahol a tükör mögött?
    - Mekkora probléma lehet a szélvédő mögött hagyott készülék esetében az akku (illetve az egész készülék) felmelegedése?
    - Ha fix bekötést szeretnék, azt hogyan lehet megoldani? Az ablakkeretnél végigmegy egy sokméteres kábel, amit valahogy rögzítenek, és ezt belevezetik a műszerfalba, valahova a rádió mögé, és ott csatlakoztatják tápra? Mert ez kevéssé elegáns megoldásnak tűnik, viszont elképzelni sem tudok mást - hacsak nem a kárpit alatti bújtatást esetleg... De hogy az meg mennyire megoldható, az gondolom típustól függ.

Ehh, tudom, sok a kérdés, de minden ötletet, választ szívesen látok.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák