Új hozzászólás Aktív témák

  • Ndruu

    MODERÁTOR

    válasz Tapló #4831 üzenetére

    7-10 MB amúgy sem kicsi, az legalább 150-200 ezer elemet, vagy sok blokkot tartalmaz a modeltérben. Ha ezek mellé van még legalább 6-10 papírtér sok viewporttal megfűszerezve, akkor mindegy milyen gépet raksz alá, szaggat, lassul. Autocadnél csak a processzor órajele és a RAM mérete számít.

    A kapott rajzokat takarítjátok, mielőtt dolgoznátok benne? Mi pl. saját rétegeket használunk, felrobbantjuk az összes blokkot és a végén purge-ölünk. Ennél azért bonyolultabb, de már írtunk rá LISP-et, így szinte teljesen automatizálva lett a tisztítási folyamat. A meglévő papírtereket is törölni szoktuk. A legbonyolultabb rajzok is maximum 5 MB-osat szoktak lenni végeredményben, de inkább 1-3 MB a jellemző.

    Papírterekből mi is sokat használunk és régebben hasonló problémák voltak nálunk is.
    A probléma az volt, hogy minden egyes megnyitott papírteret eltárolt a gép a memóriában és egy idő után elfogyott a 16 GB. A beállításokban, System fül, bal alul (Layout Regen Options) átállítottuk "Cache model tab and last layout"-ra (LAYOUTREGENCTL=1). Így csak az utolsó megnyitott papírteret tárolja, amire viszonylag gyorsan vissza lehet váltani, ha szükséges. Azóta gyorsabb a papírtér váltás és a memória sem fogy el.

    Harrrr!!!!

Új hozzászólás Aktív témák