Új hozzászólás Aktív témák

  • Nisida

    aktív tag

    válasz Caldera #3066 üzenetére

    Nem akarok kötözködni de nem mindegy mire kívánod használni az adott programot. A reflistában (Cadian) túlnyomó az épület gépész és a villamos szakág. Ami nem is meglepő mindkettő alapjában vonalas kis méretű, átlagosan A3 körüli rajzokkal dolgozik. Nem azért mert rosszabb vagy más lenne, nekik ez elég, és be kell vallani ebben igazad van ezért ide a felsorolt 3-4 clone tökéletesen jó. Az más kérdés , hogy mindegyik fejlesztő ha jól tudom a Cad allaince tagja vagyis mindegyik program szinte detto ugyanaz. Ez értendő a hibákra és a kiválóságokra.

    Amit a többiek írtak az a nagy mennyiségű, eltérő forrású és eltérő formátumú vegyes összetételű cadrajzokra vonatkozik elsősorban. Ott az említett clonok elvéreznek az első körben. Nem azért mert nem jók, de a Zwcad is kb. 1 éve írta le , hogy megbirkózik 100 Mb+ file mérettel. Én rendszeresen érsd. évente 1 alkalommal amikor kijönnek az új verziók és akciósak, letöltöm megnézem és értékelem. Mert hátha jobb lett és akkor újé nem kell többet frissíteni egy vagyonért. Ehhez van egy file kollekcióm, amivel az autocad 2007 még simán elbrünnyügött de a 2013 néha kicsit mellére szívja. Az az etalon, ha azt betölti köhécselés nélkül és lehet nyomtatni, módosítani és 1 óra munka alatt 1 nél kevesebbszer omlik össze akkor megveszem...
    De hát nem, az addigi legjobb is a file megnyitásáig tudott eljutni. Az első forgatás vagy fólia műveletekben meghal a progi. Igaz a fileban 150k+ rajzelem van kb. 250+ fólia 10 csoportra bontva, és 20+ fólia leválogatással, 10 scanelt állománnyal és egy vagon blokkal meg miegymással ja és 60+ Mb-os a file. Nem napi feladat de ha ezt tudja akkor van értelme megvennem.

    A file kompatibilitás kérdése: én anno a 90-es években R12-vel kezdtem ezzel dolgoztam kb. 6-7 évig, ez dos-os volt az igazi old school cad program. Nekem ha jól emlékszem megnyitja a program az akkor készül fileokat, de ha nem nyitná .. ki az sz... akar 25 éves fileokat birizgálni ?

    Ezek alapján szerintem pro és kontra is igazatok van de csak azért mert más más az igényetek. Amúgy meg TurboCad a király mert egy meg nem nevezett magyar építész irodájában anno 20 db futott belőle, és ezen tervezetek 10+ emeletes hoteleket. Ezek után csak respect minden dolgozónak akit a hülye főnöke zsugorisága kényszerít hülyébbnél hülyébb progik használatára. :R

    "Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

Új hozzászólás Aktív témák