Új hozzászólás Aktív témák

  • Nisida

    aktív tag

    válasz kelkaresz #2997 üzenetére

    Ha 4000-eset digizel akkor az a 0.6 os hiba nagyon jó szerintem. A 4000-esen 1 mm = 4 méter vagyis te kb. 0.12 mm körüli pontosságban dolgozol. Ezt még a digitális munkában is jó nemhogy a kézi rajzolásnál, és főleg nem a nyomtatott anyagoknál. Gondolj bele ez kb. a vonalvastagság :) :Y
    Vagyis szerintem ennek elégnek kéne lennie, persze az más kérdés mi a cél , egy áttekintő hálózati rendszerrajz vagy ebből akartok utca szintű hálózati nyomvonal nyilvántartást csinálni, az elsőre tökéletes a másodikra már nem annyira.

    A raster automata digitalizálásnál elsősorban a vonalas két színű fekete / fehér rajzok az előnyösek - a többinél már gázosabb amikor színeseket kell mert ott tud nagy katyvaszt csinálni a program - , azt tudja jól megcsinálni. A folyamat annyi, hogy betöltöd a rasteres állományt majd kiválasztod a parancsot a Vectorization Tools menüpont alatt és rákattintasz az adott vonalra a raszteres állományon. Ő erre lefuttat egy algoritmust ami a toolban lévő választások alapján az "összeérő" pixeleket értékelve húz egy vektorizált vonalat. Az egész akkor nagyon tuti amikor szintvonalakat kell így digizni , sity - suty és kész. Persze annyi hátulütője lehet, hogy ha össze érnek , kereszteznek a vonalak akkor szépen mindet egy rendszerbe veszi és szép mákos tészta lesz és lehet kézzel takarítani. :) de alapjában nagyon jó kis tools.

    Persze ha javítani akarsz a digitalizálás minőségén nem árt egy kis machinálás a scanelt állományon, pl.: fekete - fehér konverzió, élesség stb. állítás.

    [ Szerkesztve ]

    "Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

Új hozzászólás Aktív témák