Új hozzászólás Aktív témák
-
aktív tag
Rábasznak remélem az AI-val,mint a 3D TV-arra a sorsra jutnak.
Nagy János
-
nagyúr
válasz Janika--1982 #1 üzenetére
Ez már megállíthatatlan, az AI egyre fejlettebb és fejlettebb lesz. Csak idő kérdése. Ráadásul kapcsolódik az önvezető autók fejlesztéséhez így mindkettőbe önteni fogják a pénzt. Illetve már öntik is.
Thanos was right.
-
skoda12
tag
Idén állították le az önvezető autós projektjüket. Az ottani embereket próbálták átcsoportosítani más AI-os területekre. Általában is minden önvezetős cég csökkentette az ilyen autói számát, kivéve a waymo, de ők is masszívan veszteségesek. Az egyik cég egy baleset után ki is vonult a területről teljesen. Szerintem ezeket pont az itcafen is megírták.
-
nagyúr
Én a crypto-ban sose hittem, nekem ez ilyen geekek által idealizált világnak tűnt.
#3 szerintem ezek a kutatásokat nem érintik, az erőltetett piacra lépésben égették meg magukat néhányan de mint technológia 100%, hogy nem mondtak le róla. Óriási előrelépés lenne a befektetőknek/cégeknek ha az emberi sofőröket gépekre cserélhetnék mivel az egész világon kevés a sofőr. Európában és Amerikában legalábbis biztos, már régóta sírnak a cégek emiatt.
Thanos was right.
-
cami][us
senior tag
Óriási előrelépés lenne a befektetőknek/cégeknek ha az emberi sofőröket gépekre cserélhetnék mivel az egész világon kevés a sofőr.
Ahhoz a robotikának is nagyon durván fejlődnie kellene és máris versenyképes az emberi munkaerő, mert nem elég pár érzékelő meg szoftver egy fizikai melós kiváltására.
Másfelől engem annyira nem nyugtat meg a tudat, hogy lennének olyan kamionok, amiben nem ül senki. Pár baleset után elmeszelnék az egészet.ez ilyen geekek által idealizált világnak tűnt.
Akkor sem és most sem a geekek tolták ezeket. A médiában ezeket nem drága hypeolni.[ Szerkesztve ]
-
instantwater
addikt
Nem kevés a sofőr, csak keveset fizetnek.
Nagy különbség.
Azért a pénzért inkább elmegy máshova dolgozni ahol nem kockáztatja az életét a közlekedésben résztvevő őrültekkel.
Továbbá a munkaidő lejártával leteszi a munkát, és hazamegy.
Nincs dugó, túlóra, külföld, parkolóban alvás, be/kirakodásra várás. -
Oliverda
félisten
100 embert?! Atyaúristen!
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Qtya123
őstag
válasz instantwater #7 üzenetére
Ez már nem is elsősorban a pénzről szól.
Nem azért nincs elég, mert nem fizetnek. Sok helyen azért nemzetköziben 3hét/1hét esetén magyar cégnél is megkapod a nettó 800e-1M közötti bért. Külföldön többet is.
Amiért nincs elég ember, az többek között az, hogy egyrészt minimálbérre vannak itthon bejelentve és napidíjban kapják a többit, másrészt hiába viszel haza havonta ennyit, ha 1 darab hetet vagy otthon a hónapban, se család se semmi addig, csak küzdés a közúton az elemekkel, a marhákkal, a parkolókereséssel, felborult bioritmussal, higiéniával. Munkaidőd szabályozása nagy vonalakban olyan, hogy heti 3x15 órára hosszabbítható, alap munkaidőd 13 óra.Ezt nem sok ember vállalja be, mindegy mennyi a pénz. Ha holnaptól nettó 1.6 millió lenne, akkor is hiány lenne. Max annyi változna, hogy bevonzana néhány próbálkozót, aki pár hónap után ugyanúgy sírva menekülne.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
+1
Faterom kamionos de ő már jövőre nyugdíjba akar menni. Itt ezt az életmódot nem vállalják be sokan, hosszú távon semmiképp. Előfordulhat, hogy egy vödörbe/flakonba kell WC-zned vagy 1 hétig nem tudsz fürödni. Normális kaja készítése, beszerzése se olyan egyszerű még ha van hűtőd akkor se, ami a kamionba van építve az nem olyan teljesítményű mint egy otthoni hűtő. Méretre meg kicsi. A parkolóban nem egyszer vágták már fel a ponyvát. Azt, hogy mikor vezetsz és alszol nem te mondod meg hanem a tachográf, utána persze a különböző nyitvatartási idők(hajó, komp, felrakó, lerakó hely stb.).
Thanos was right.
-
nubreed
veterán
Egyik haverom (bár egyre inkább kétlem, hogy az, szerintem kezdi elveszíteni a józan eszét) épp egy crypto piramis játékos cégnél "dolgozik". Szerinte most megfogta az isten lábát és végre ezzel megvalósítja hőn áhított álmát, kikerül a bérrabszolgaságból (már rég felmondott a munkahelyén) és élete végéig meg lesz a masszív passzív jövedelem. Hát én kíváncsian várom a fejleményeket, a popcornt már bekészítettem.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
hapakj
senior tag
válasz Janika--1982 #1 üzenetére
miért?
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook x360 1030 G4 i5-8365U 16GB RAM 512GB SSD világító MAGYAR bill érintő képernyő LTE modul
- AKCIÓS áron Dobozos ÚJ Asus Tuf FX506LHB /I5-10300H/16GB/512 GB SSD/GTX1650 4GB/FHD/IPS/144Hz/Gari
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB RAM 512GB SSD MAGYAR BILL
- Playstation 4 Pro Spider-Man edition CUH-7116B
- KIHAGYHATATLAN áron Dobozos új Hp Pavilion Gaming! /Ryzen 5-5600H 8GB 256SSD GTX 1650 Garancia/
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen