Új hozzászólás Aktív témák

  • ecaddict

    senior tag

    válasz World-Soft #9037 üzenetére

    Nincs annyi eszközöm, hogy érdemes legyen HUB-ot használni és nem akarok felesleges hibalehetőségeket bevinni a rendszerbe. Máskülönben jól működött. Ami még zavar az az, hogy képes az USB-ről visszatáplálni a router-t (a rack is).

    Egyébként szerintem 2 értelmetlen dolog terjedt el a mountolással kapcsolatban:
    1. A nem rendszer partíciót (ahol a torrent fájlok is vannak) az /mnt helyett sokan az /opt valamelyik alkönyvtárába teszik. Nem értem miért (nem látom mi lenne az előnye, a hátránya többek között, hogy megneheziti a rendszer archiválását)
    2. A diszk kezelését nem a pre-mount post-mount részbe teszik, hanem a post-boot részbe. Megint nem értem miért. A pre/post-mount-al szépen le lehet ellenőrizni felcsatolás előtt a diszket és utánna indítani rendszert. Azaz bármikor le lehet szedni a diszket (shutdown script után) és utánna vissza lehet tenni a router ujraindítása nélkül.

    Sajnos ezt a második pontot több dolog is nehezíti:
    - Alapból nincs rendes sorrend több diszk csatlakoztatásához (ezért vsz. Linux ismeretek nélkül nem érdemes hozzáfogni olyan rendszer építéséhez ami több storage elemet tartalmaz)
    - A service script írók hanyagsága miatt (nincs külön start/stop hanem előző példányt kilőjük, majd indítjuk a következőt) a második USB storage csatlakoztatása simán leállít majd újraindít néhány service-t (az első USB cuccról).

    Ezért is írtam, hogy flash eszköz helyett érdemesebb lehet RAM-ba beruházni (persze kérdés nem-e kezd már ez a router ehhez kicsit öreg típus lenni...). A fórum keresővel is lehet erre vállalkozót találni.

    ### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========

Új hozzászólás Aktív témák