Új hozzászólás Aktív témák

  • pmikloska

    aktív tag

    Kedves Fórumozók!

    Sok éve használok egy WL-500gP V1-et, Oleg féle firmware-rel.

    Nemrég úgy alakult, hogy külföldre megyek hosszabb időre, de szeretném, ha legalább az alap Mindig TV csatornákat nézhetném bárhonnan. Egy ügyes, Linuxban jártas srác írásában találtam meg a megoldást erre, azonban a tudásom nem elég ahhoz, hogy meg is tudja valósítani, ráadásul vannak különbségek a leírásban szereplő hardverek, és az enyém között, így kérlek titeket, hogy segítsetek.

    Gyorsan felvázolom a helyzetet: Linuxos routerként van lehetőség arra, hogy az egyik USB portra csatlakoztatott DVB-T stick-ket kezelje a készülék (a cikkben egy TP-Link szerepel). Így azt szeretném elérni, hogy a router a digitális tunertől kapott adatfolyamokat továbbítani tudja a webre valamelyik porton keresztül, hogy én bárhonnan nézhessem a Mindig TV által elérhető néhány magyar tv csatornát, mindig a megfelelőt kiválasztva.

    A leírásban a különbségek a következők: Asus helyett ugye TP-Link a router, Oleg firmware helyett OpenWRT, és TDA18218 helyett már csak újabb tunert tudtam beszerezni (a sorban a legalsó és legújabb), de Dorián szerint ez nem gond, ezzel is működik a dolog, de SVN-ről és kernel fordításról beszélt, amihez én nem értek.

    Ha lehet, megtartanám az Oleg-et, Dorián azt írta, hogy valószínűleg maradhat, de ő ezt a változatot nem ismeri, mivel az FTP szerver része nekem nagyon jól jön, és könnyen tudom használni egy hozzá rendelt nagyobb méretű pendrive segítségével.

    Kérlek titeket, hogy ha tudtok, és kihívást éreztek a dologban, segítsetek nekem, hogy meg tudjam/tudjuk csinálni a dolgot.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák