Új hozzászólás Aktív témák

  • mgrincs

    tag

    válasz sekli #16688 üzenetére

    Szia,

    ugyan már nem működik, de sokáig használtam távoli elérést jelszó nélkül.

    Az Ecaddict hozzászólásában hivatkozott puttygen-nel generálsz egy SSH kulcsot.
    A privát kulcsot elmented magadnak, a publikusat, ami az ablakocskában is megjelenik, berakod a tomato megfelelő ablakocskájába.

    A következő csatlakozási kísérletnél, a kapcsolat típusa SSH, a bal oldalon a kapcsolat beállításainál a Connection--Data alatt megadhatod a felhasználónevet, egyébként kérni fogja.
    A Connection--SSH--Auth panelon a "Private key file for authentication"-nél pedig betallózod a privat kulcsodat.
    Ahogyan a kolléga is írta, még rakhatsz jelszót a privát kulcsodra, így azonban elveszted a valódi egy-klikkes belépés örömét. Természetesen a kulcs ezentúl használható a winSCP-hez is, illetve a putty csomagban levő pscp hez is akár.

    Mivel én is megszívtam, arra figyeljen, aki esetleg linux/UNIX alól használná ezt a privát kulcsot, hogy a PUTTYGEN conversion menüjéből vagy az "Export OpenSSH key" vagy az "Export ssh.com key" pontokat használja, ne egyszerűen a mentést, egyébként a PUTTYGEN teleszemeteli a privát kulcsot és UNIX/linux-os ssh kliens nem fogja megenni.
    Egyébként a root home-jában automatikusan létrehoz egy .ssh könyvtárat, és abban egy authorized_keys nevű fájlt. Abban lesz a publikus kulcsod. Persze mint a neve is mutatja, több kulcsot is belerakhatsz.

    http://www.youtube.com/watch?v=HkTa3-ZZbD8

Új hozzászólás Aktív témák