- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Sweet.tv - internetes TV
- Windows 11
- Milyen program, ami...?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Linux kezdőknek
- AliExpress tapasztalatok
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Hálózati / IP kamera
- ArchiCAD és Artlantis topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz Intruder2k5 #600 üzenetére
Tényleg, nem is néztem, látom így szegény topik Tg nélkül árválkodik. Pedig azt hittem az összes Asus router topikot viszed...
Nem, tuti a Reset volt az, bent a likban.
Ennél tényleg csak ilyen bénán lehet static DHCP-t állítani (kézzel beírni a MAC címet)? Olyat nem lehet (mint amihez szoktam), hogy "rábökök" a csatlakozott kliensre, bevágja a MAC-et a megfelelő menüpontba és mehet is a fix IP? Valamint nem lehet nevet adni a klienseknek? Vagy megint csak én nem találom ezeket...?
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
MODERÁTOR
válasz canniball #601 üzenetére
Valamikor vittem, de a 30 topikból leadtam 20-at, miután nagybetűs lettem. Képtelenség annyira figyelni.
Sajnos ez a buta gyári fw, ez ilyen. Ráadásul ebben még nem is ASUSWRT van. De ha már sikerült belépned a menübe, ott legalább megcsinálhatod a reset-et. Ezek szerint akkor a reset gomb lehet hibás hardveresen.
-
canniball
nagyúr
válasz Intruder2k5 #602 üzenetére
Érthető.
Na igen, nem vagyok egy nagy guru így az igényeim sem nagyok, de ez még ahhoz is foghíjas... Lehet majd teszek rá Tomatot, akkor legalább a jól megszokott felületet nézegethetem.
A wifi sebességétől sem vagyok elájulva. Az előd maximumon a névleges sebesség cca. felét tudta, ez meg csak kb. a harmadát. De legalább kábelen hozza a tempót.
-
MODERÁTOR
-
canniball
nagyúr
válasz Intruder2k5 #604 üzenetére
B1, mintha úgy láttam volna hogy ez az.
-
MODERÁTOR
válasz canniball #605 üzenetére
Ha csak nem az "U" verzió (RT-N10U), akkor sajnos nem. Tomato csak BroadCom Chipset-es routerekre létezik, az pedig RealTek, de legalább DD-WRT van rá..
A BroadCom-os Tomato képesnek ilyen a hátulja...
A RealTek-es verziónak pedig ilyen...
-
canniball
nagyúr
válasz Intruder2k5 #606 üzenetére
Utóbbi van; akkor az nem nyert...
-
Destructo
senior tag
Sziasztok!
Van egy Asus RT-N10E routerem. Körbenézegettem , hogy a DD-WRT t rá tudom-e tenni ,de nem sok eredményre jutottam. RTL8196C , RTL8188RE IC-k vannak fent , a sima 10 nél másik IC van feltüntetve ,és a + nál is.
Valaki valami ötlet ?
Köszönöm!
-
MODERÁTOR
-
Destructo
senior tag
válasz Intruder2k5 #609 üzenetére
Értem ,köszönöm !
Van egy kb 1 évesem , és nem tudom hova tették a garancia papírját. Ahonnan vettem cég ott sem találják.Van ,hogy weboldalakat nem tölt be. Legújabb FW van rajta. Igazából van helyette másik és csak eladni szeretném ,de így nem igazán tartom lehetségesnek.
-
ddanger
aktív tag
Sziasztok!
Van egy RT-N10U routerem. Az alább hibaüzenetet hozza, hogyan tudnám ezt orvosolni?
Read-only file system (30)
Current Version: 1.28.0000 MIPSR2-128 K26 USB BTgui-VPN
Üdv.
-
MODERÁTOR
-
ddanger
aktív tag
válasz Intruder2k5 #612 üzenetére
Szia!
A teljes nas meghajtó.
Az eset úgy állt elő, hogy egy 500gp-ből kivettem a telepített pendrive-ot és áttettem az n10u-ba miután itt konfiguráltam a firmware-t. Lehet ezt nem kellett volna, de lehet csak valamilyen lépést kihagytam a beállításnál. Még történt egy firmware frissítés is az N10U-n, de nincs változás.Attached Devices
Partition 'sda1' ext3 (965.05 MB / 839.13 MB free) is mounted on /opt
Partition 'sda2' swap (494.18 MB) is active
Partition 'sda3' ext3 (56.83 GB / 18.52 GB free) is mounted on /nas YesRun after mounting
umount /tmp/mnt/*
swapon /dev/sda2
mount -t ext3 /dev/sda1 /opt
mount -t ext3 /dev/sda3 /nas
/opt/etc/init.d/rc.unslung startÜdv.
-
ddanger
aktív tag
Hi!
Tettem fel egy Transmissionnel "szerelt" firmware-t, és ezt használom az rtorrent helyett.
1.28.0000 MIPSR2-128 K26 USB BT-VPN
Most így jó. Kipróbálom ezzel milyen.
Lehet a pendrive kezdi megadni magát, vagy csak simán nem szeretik egymást.Köszi a segítséget.
Van felső határ torrent darab vagy adatmennyiségben, ami fölé ne menjek? Erről van tapasztalat?
Üdv.
-
MODERÁTOR
Szia!
Felső határ igazából csak a ténylegesen futó (tehát éppen le vagy feltöltő) torrentek darabszámát tekintve van, na meg persze a nyitott slotokat illetően, bár konkrétan meghatározni ezt se nagyon lehetne, de érzed majd úgyis, amikor nagyon terheli már a routert. Az, hogy mennyi van éppen a kliensben darabra, vagy adatmennyiségre, teljesen mellékes. Nekem RT-N66U-ban volt már betöltve 450-460GB adattal, 1000 feletti torrent is, de ebből ténylegesen aktív csak 10-20 volt, mondjuk 4-5 letöltés, és 10-15 seed-elt torrent, a többi csak állt, de persze a tracker szerint mind seed-ben volt. RT-N10U nyilván nem bír ennyit, de szerintem 1-200 torrent, mondjuk egyenként letöltve, és 5-10 egyszerre seed-elve, nem gond annak se. Be kell korlátozni a slotokat meg a queuing opciót, és kész.
-
ddanger
aktív tag
válasz Intruder2k5 #615 üzenetére
Szia!
Egész jó értékek, amit írsz. Nekem bőven jó.
A korlátozásokat megcsinálom/tam, sávszélesség miatt is kell/ett (1Mbit/128kbit).Egy kis tapasztalat: Egy 500GP-m van még. Rátettem egy fogyasztásmérőre és 2 W-tal is beéri, míg a GP 7 W.
Köszi!
Üdv.
-
korcsillio
addikt
válasz Intruder2k5 #606 üzenetére
Üdv.
Most került hozzám egy olyan mint az első képen van.Szeretném wifin kapni a netet egy másik routertől és kábelen továbbítani xboxba.Ezt meg tudom oldani vele? -
törölt tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy N10+ B1 verziót, de valahogy lassúnak tűnik a 40/40Mbit-ével 100/50-es digi mellett. Ugyanis az előző, ősöreg WGR614 v7-es Netgear-em is bírt 50Mbit fölött le/föl irányban, ez az asus pedig újabb és combosabb is elvileg (320Mhz valami mips soc +32 mega memó stb)
A kérdésem az volna, hogy ez tényleg csak ennyit tud, vagy én csinálok rosszul valamit
-
törölt tag
Pörög a topic pörög
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #620 üzenetére
Jó nagy bunkó voltam indokolatlanul veled, bocsánatot kérek. Valamit nagyon félreértettem..
-
törölt tag
Abban ha jól emlékszem valamilyen realtek proci van fele annyi rammal, mint az N10+-ban. Az az igazság, hogy nem tiszta. Már DD-Wrt-vel került hozzám, az eredeti firmware-ét/működését sosem láttam. Valahol mintha írták volna, hogy a DD-Wrt "lassítja" legalábbis lassabb eredményeket produkál. Egyébként lövésem sincs, mennyit kellene tudnia reálisan De az sanszos, hogy a baromi régi netgear 614v7-em teljesítményét el kellene érnie, ami 52~53 körül mocorgott le/föl, ez az asus viszont megáll 40 körül legeslegjobb esetben és tesztszerverrel.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
SAIKON
tag
Üdv!
ASUS RT-N10E router problémáim vannak.
Dlink modemre van kötve. Időnként ledobja a telefont, notit, meg-.megszakad a net.
Nem tudom hogy a modem, vagy a router miatt lehet. Valaki találkozott már ilyen problémával?A mobilon, ill. a desktop-on ilyeneket szokott üzenni:
FW update meg volt. Sajnos nem tudtam vele sokat foglalkozni, két hete láttam, most viszek kábelt, ill. megpróbálok egy másik modemet is szerezni, tesztelni...
-
MODERÁTOR
Szia!
Így van, a log alapján a WAN oldalon lehet probléma, vagy a modem döglődik, vagy a kábel, vagy rosszabb esetben a router WAN portja. Milyen net, ADSL? A modem D-LINK 360R?
-
SAIKON
tag
válasz Intruder2k5 #628 üzenetére
5 megás ADSL, sajnos modemet nem találtam Egy másik router-rel fogom tesztelni.
Köszönöm az infókat! -
kristof123
őstag
Üdv!
Olyan problémába ütköztem, hogy amikor több eszközzel szeretnék felcsatlakozni wifi-re, egy bizonyos szám után nem enged (3 eszköz után a 4. már nem tud). A router lenne rosszul beállítva? Átnéztem a beállításokat de nem jöttem rá mi a probléma, újraindítás sem hozott eredményt. Asus RT-N10U Tomato 1.28.
Üdv,
K. -
MODERÁTOR
válasz kristof123 #634 üzenetére
Szia!
Advanced -> Wireless oldalon mennyi a Maximum Clients értéke?
Basic -> Network oldalon az IP Range (first/last) nincs túlzottan lekorlátozva?
Status -> Logs nem ír valami érdemit amikor a 4. eszköz akar csatlakozni? -
kristof123
őstag
válasz Intruder2k5 #635 üzenetére
Advanced -> Wireless oldalon mennyi a Maximum Clients értéke?
3... -.-
Basic -> Network oldalon az IP Range (first/last) nincs túlzottan lekorlátozva?
Ez rendben van.
Status -> Logs nem ír valami érdemit amikor a 4. eszköz akar csatlakozni?
De, miután a max clientet átírtam azt, hogy kiosztott az eszköznek egy ip-t és megy. : DKöszönöm a segítséget!
Üdv,
K. -
kodahckr
csendes tag
Üdv!
Van egy Asus RT-N10U routerem (a fekete), és szerintem elég szar jele van. 2 helységgel odébb alig van jel. Raktam rá egy 15dbi-s antennát de nem javult semmit. Mi lehet a gond?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
korcsillio
addikt
Üdv.
Asus RT-N10U Tomato 1.28.
Meg lehet azt oldani vele hogy kapom wifin a netet és azt nem csak kábelen hanem wifin is továbbítom?[ Szerkesztve ]
-
gerisz23
őstag
Sziasztok!Van egy ASUS RT N12 routerem. Szolgáltató már oszt ki dinamikus Ip címet így dhcpt kikapcsoltam.Bejövő kábel nem a wan portba megy (elég laikus vagyok).
Na most kérdésem hogy tudom-e korlátozni a torrentezés sebességét routeren keresztül?Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F,Pure Power 10 400W,Corsair 2*4GB,Rx 570 4 GB
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
RT-N10U-m van, de a 10 wifi kliens megfogta. Az egyik gepen szalad a net, a masikon meg akadozik, meg a router kezelofeluletenek az elerese is. Lehet, hogy valamit rosszul allitottam be?"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
hallga
csendes tag
Szia Mindenki! Asus RT-N10 (MSQRTN10B ez azt jelenti,hogy B-sváltozat?) routerhez konkrétan melyik Tomato-verziót ajánljátok?Kösz.Ha még a telepítés pontos módját is érthetően leírjátok,el leszek ájulva....
-
NorbertoEco
tag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek van egy ASUS RT-N10E routere. Egy olyan problémája van hogy véletlen megnyomta a WPS gombot a router hátoldalán és azóta nincs internet a gépükön. Se kábelen se wifin. próbálták már kikapcsolni a WPS funkciót illetve a routert kikapcsolni meg vissza, de a helyzet változatlan.
Előfordulhat olyan hogy a WPS bekapcsolásával megszakad az ineternet?
Sajnos én csak távolról tudok nekik segíteni (telefonos segítség) mert tőlem elég messze lakik.
Resetelni nem szeretnénk, mert nem tudják a nethez szükséges felhasználót/jelszót.Valakinek van valami tippje, hogy mit próbáljanak meg?
Kérsz egy falat falat? Szólt a falat faló, fa ló.
-
gerisz23
őstag
válasz NorbertoEco #643 üzenetére
Nemis látja semmi az eszközt kábelen sem?
WPS elvileg csak egyszerűsített wifi jelszó,ha megnyomják a csatlakoztatni kívánt eszközbe be kell írni a router alján levő szám kódot(kb 2percen belül).
Kábel nem csúszott ki?Biztos nem a reset gombot nyomták meg?Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F,Pure Power 10 400W,Corsair 2*4GB,Rx 570 4 GB
-
NorbertoEco
tag
válasz gerisz23 #644 üzenetére
IP cím alapján válaszol az ASUS admin felülete. a visszajelző ledek is világítanak/villognak. Reset gomb be van süllyesztve azt elvileg kézzel nem lehet ugyebár benyomni.
Attól, hogy a net kábel kicsúszik még a mobiloknak illetve a laptopoknak rá kellene tudniuk lépni a routerre.
Majd kérek tőlük több információt.Kérsz egy falat falat? Szólt a falat faló, fa ló.
-
stirlicz
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus RT-N10U routerem. H/W Ver.: B1. Szeretném valahogy torrentezésre bírni. Végiglapoztam az egész fórumot de a linkek ahol leírásokat adtatok már nem élnek. Az lenne a kérdésem, hogy milyen firnware mehet rá és hogyan lehet torrentezésre bírni. Illetve DLNA képes TV-vel elérhetők e közvetlenül a letöltött filmek?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz stirlicz #647 üzenetére
Szia!
Én első körben ezzel próbálkoznék:
tomato-K26USB-1.28.RT-N5x-MIPSR2-132-Nocat-VPN.zip
Az viszont nem biztos, hogy ebben torrent kliens is lesz, mert sajnos a buildek egyre nagyobbak, a Te routeredben viszont csak 8MB flash memória van, információ meg nem nagyon van a kiadások összetételéről. Persze utólag rátelepíthető bármi a HDD-re.
Vagy pedig van itt egy régebbi, ebben viszont tuti van torrent kliens is.
tomato-K26USB-1.28.RT-N5x-MIPSR2-128-BT-VPN.trx
A firmware cseréhez segítség itt. Ha az első fw-t választod, ne felejtsd el kicsomagolni.
-
stirlicz
csendes tag
válasz Intruder2k5 #648 üzenetére
Szia!
Végig csináltam a firmware frissítést, az első verziót próbáltam. De most a számítógép a következő üzenetet adja:
A beállítások frissítésre kerültek. A weboldal frissítése most megtörténik.
Az IP-cím vagy portszám módosult. Az Ön és a(z) RT-N10U közötti kapcsolat bontásra kerül.
A(z) RT-N10U beállításainak eléréséhez csatlakozzon újra a vezeték nélküli hálózathoz és használja a frissített IP-címet és portszámot.Nem tudom elérni a router menüjét, csak vezetéknélküli hálózaton és internet sincs.
Mi a teendő?Köszi.
Stirlicz -
MODERÁTOR
-
stirlicz
csendes tag
válasz Intruder2k5 #650 üzenetére
Közben megpróbáltam a második firmware-t felrakni, azóta wifin se érem el a routert. A power led villog.
Valami ötlet?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
stirlicz
csendes tag
válasz Intruder2k5 #652 üzenetére
Hiába töltöm rá a firmware-t, akkor is tovább villog, pedig azt írja hogy sikeres volt.
-
-
MODERÁTOR
-
stirlicz
csendes tag
válasz Intruder2k5 #656 üzenetére
-
MODERÁTOR
válasz stirlicz #657 üzenetére
1. Töltsd le ezt a file-t.
2. Nevezd át a kiterjesztését tar.gz-re.
3. A benne lévő transmission-daemon file-t másold a router HDD-re.
4. Adj neki futtatási jogot: chmod +x /eleresi_ut/\transmission-daemon
5. Az USB and NAS -> BitTorrent Client -> Transmission binary path menüben add meg a bináris helyét, állítsd be amiket kell, és indítsd el. -
stirlicz
csendes tag
válasz Intruder2k5 #658 üzenetére
1.Hogyan kell a router HDD-re másolni?
2.Melyik particióra másoljam?
3.Hogyan kell futtatási jogot adni?Bocs, de ilyen láma vok.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz stirlicz #659 üzenetére
1. WinSCP-vel pl. meg lehet oldani.
2. Tök mindegy.
3. SSH konzolon. -
stirlicz
csendes tag
válasz Intruder2k5 #660 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
stirlicz
csendes tag
válasz Intruder2k5 #662 üzenetére
-
MODERÁTOR
-
stirlicz
csendes tag
válasz Intruder2k5 #664 üzenetére
Azt sem tudom, hogy kell .
Szerintem hagyjuk egyelőre.
Köszönök minden segítséget. -
MODERÁTOR
-
stirlicz
csendes tag
válasz Intruder2k5 #666 üzenetére
Egy utolsó kérdés mára: a routerből a HDD-t biztonságosan el lehet távolítani vagy egyszerűen húzzam ki?
Köszi.
-
MODERÁTOR
válasz stirlicz #667 üzenetére
Hát, el lehet távolítani, az USB and NAS -> USB Support oldalon alul, ahol a mountolt partíciókat látod, jobb oldalon van egy [Unmount] gomb, amivel le tudod választani a lemezt. De ha valamilyen alkalmazás használja a HDD-t, akkor ez sem fog simán menni, akkor előbb azt kell leállítani.
-
dchard
veterán
válasz Intruder2k5 #668 üzenetére
Azt jól látom, hogy RT-N10-hez van LEDE és Openwrt is?
Próbáltam webről és TFTP-vel is (tftp-nél recovery módban kiírja, hogy sikerült feltöltenie, de újraindítás után a gyári felület jön be), egyelőre egyik sem ment fel, de most látom, hogy az újabbak már csak az Asus firmware restore cuccal mennek fel, holnap azzal is kipróbálom.
Amúgy RT-N10 B1-em van.
Dchard
[ Szerkesztve ]
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
MODERÁTOR
Ez BroadCom firmware, az RT-N10 B1 viszont Ralink SoC-ra épül. A BroadCom alapú sima RT-N10-nek hátul az ethernet portjai fém borításúak.
De úgy nézem van arra is OpenWrt:
https://wiki.openwrt.org/toh/asus/rt-n10plus[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz Intruder2k5 #670 üzenetére
Hogy száradnának el... Akkor ezért hiába erőltettem a sima RT-N10-es LEDE-t tftp-n...
Ráadásul a linkelt képen a címkén RT-N10+ szerepel, az enyémen mindenhol csak RT-N10 szerepel, és a HW verziója B1, és valóban műanyag az RJ-45 környéke...
Na majd pénteken kipróbálom, aztán beszámolok.
Köszi az infót!
Dchard
-
dchard
veterán
Csak hogy ne maradjon lógva:
Valóban az RT-N10 hw ver1 a következő LEDE verzióval működik:
Ezt kell a TFTP-s módszerrel rárakni.
Ugyanez működik Openwrt-nél is.
Dchard
-
dchard
veterán
Hogy megosszam a tapasztalatomat: úgy tűnik az utolsó gyári firmware-rel a leggyorsabb a wifi. Mind OWRT mind LEDE alatt számottevően lassul, úgyhogy én visszaraktam a gyárit.
Dchard
-
bkvbusz
csendes tag
válasz Intruder2k5 #652 üzenetére
Tiszteletem!
Sikerült olcsón és jóáron téglásítanom egy ASUS RT-N10 C1 típusú routert. Elvileg egy rossz drivert (RT-N10+ B1) sikerült rátelepíteni.
Elméletileg recovery módban van, mert a power folyamatosan világít, a WPS pedig villog.
Wifin sehol és sehogyan nem látható, nem lehet rá csatlakozni. etherneten szintén nem viszi, bár a hálózatot érzékeli. Egyszerűen sehogy nem lehet hozzáférni, hogy javíthassam a hibát. Valakinek ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fujifilm X
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- LEGO klub
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Apple asztali gépek
- Magyar árat kapott a Honor MagicPad 2
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Azonnali navigációs kérdések órája
- További aktív témák...