Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Peci

  csendes tag

  válasz Krinyo #6206 üzenetére

  Remélem én is.

  Egyelőre az éles kb. 16 órája megy. Tesztelésként kapott mindent amit csak lehet de egyelőre semmi akadás, semmi köhintés. Most is nagyüzem van.
  Az AC68U-n a legújabb fw miatt AiMesh 2 van, a node pedig az AC58U v3, 11.04-i fw-el, ez még 1-es, ha nevezhetem így. Utóbbinak nem volt idáig sok frissítése, ez gyakorlatilag a gyári utáni első, de remélem jön majd erre is a 2-es verzió.
  Egyébiránt itt nálam ki fog derülni melyik update a fontosabb.

  Hasonló teljes lefedettség volt nálam korábban is. AP módban használtam egy N18U-t. Ez az eszköz is elnyűhetetlen és beton stabil. Szerettem.
  Most viszont tesztalany lesz ma-holnap. Nem nagyon használtam eddig custom fw-ket, leszámítva egy-egy-egy régi Linksys-t, D-Linket. (Anno még jtag kábelt forrasztgatva kellett feltenni - boldog békeidők ugye...) :)
  Felcsigázott a FreshTomato. Az újabbakban ahogy láttam van egy Adblock rész, ami nem nagyon van dokumentálva de érdekel... Egyszerűen unom azt a szeméthalmazt ami a netről dől. Jelenleg valami Orosz reklámblokkoló DNS-t használok. Teljesen rendben van, gyors és elég hatékony is!! Van valami közismertebb neve, de nem jut eszembe,:
  176.103.130.130
  176.103.130.131
  Gondolkodtam már amolyan saját közbeékelődéses megoldáson is:
  https://logout.hu/bejegyzes/sonar/pi-hole_reklam_blokkolo.html
  - de ez igen közel áll a fenti DNS-es dologhoz. Ráadásul a gúúgli elkezdte pár éve erőltetni a https-t, ami pont arra jó mindenféle hazugságaikkal szemben, hogy ne tudd kiszűrni, vagy csak piszok nehezen a titkosított adatfolyamból a reklámszemetet. (A gúúgli aljasságai megérnének egy külön topicot szerintem, de ezt nem feszegetném mert messzire vezetne és itt off is...)

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés