Új hozzászólás Aktív témák

  • Peci

    csendes tag

    válasz Obyboy #6202 üzenetére

    Helló!

    Köszönöm az infót! Ezt a weboldalas dolgot nem is vettem észre. Aztán, miután olvastam itt, megtaláltam. És erősen aggasztónak gondoltam!

    Jobb ötlet hiányában felhívtam Asusékat. Elsőre azt mondta a support, hogy ááá, ez nem is támogatja. Aztán lassan csoszogtunk csak előre - nem akart lerázni, de hallhatóan 1000+1 más dolga volt. Mondom neki, hogy AiMesh-ként árulják, meg a V3, meg a dobozán is rajta van, sőt a fw-en is ott van... Frissítve van, resetelve volt...
    - Aztán kiderült, hogy a legújabb fw-el mégis kéne tudnia, de azt mondta a szaki, hogy ezek szoftveresen tudják csupán és nem a benne lévő hardware csinálja alapból! A javallat az volt, hogy vigyem vissza a boltba, álljak el a vásárlástól és válasszak egy olyat ami nem csupán szoftveresen csinálja az AiMesh-t. Esetleg még a fő routert (AC68U) reseteljem és próbáljam meg úgy... (Ez utóbbi megfordult az én fejemben is, de mivel 2014 nyara óta megy, nagyon jól belakva - nem nagyon akartam...) De úgy véltem akkor ennyi esély még jár.

    Nos megkapta... És utána simán összehaverkodtak, elsőre létrejött az AiMesh kapcsolat! Rádión és vezetékkel is. Aztán szépen sorban állítottam vissza mindent, hiánytalanul. (Kézzel.) És semmire nem dobta el a már meglévő AiMesh kapcsolatot. Csodálkoztam is.Azt vártam, hogy lesz valami konkrét beállítás amit nem szeret de nem volt ilyen.
    Bizonyára a bő 6 év szoftverfrissítései és időnkénti áramszünetek miatt beteges lehetett már egy kicsit. Végül is nem ártott egyáltalán neki. Sőt! Sok év óta még az IP címem is megváltozott a procimagok olyan 1-13% körül ketyegnek, a Ram használat a korábbi 50%-ról 32%-ra csökkent.

    Azóta már élesben működik, semmi baj vele. Az éles környezetben is egyenes Cat5e-vel van összekötve. Egyszerűen hibátlan az egész. Az 58U-tól nekem ez elég, ezért vettem. És örülök, hogy nem valami ismeretlen előéletű hányattatott sorsú időzített bombát építettem be.
    Persze előtte szétnéztem a használt börzén (főként a jófogáson találtam ilyesmit) - de vagy szóba sem állt velem az eladó + másnapra levette az Asus routert, gondolom elkelt, vagy ránézésre is igen viharvert volt az eszköz.
    Ezek után jutottam az olcsóbb, új, de rendes garival lévő eszközhöz.

    Szóval, kalandosan de siker a vége a történetnek! Köszönöm szépen a segítségetek! :R

Új hozzászólás Aktív témák