Új hozzászólás Aktív témák

  • Dénó

    újonc

    Sziasztok!

    Elég láma vagyok, elnézést a pontatlanságokért, de akad egy kis problémám a routeremmel.

    Pár napja kötötték be a Digi 1000/300-as netjét. A speednet appja (nem a netes verzió) viszont csak legtöbbször 330 mbps körüli sebességet mutat. Néha 400 körüli, eddig egyszer mértem kicsit több, mint 500 mbps-ot. 3 laptoppal és egy androidos telóval is megmértem. Ebből 2 eszköz Wifi 6-ot is tud, mindegyik 866 mbps sebességgel kapcsolódik az oprendszer szerint. Mindannyiszor legfeljebb 1,5 m távolságra voltam a routertől. A Nasomról wifin 80 MB/s sebességgel tudok letölteni a routeren keresztül, ami jó (kb 640 mbps). Ha ennyi lenne tartóan a netes sebesség, már sokkal jobb lenne, de ugye általában a fele ennek. De előfordult már olyan is, hogy a feltöltési sebesség gyorsabb volt, mint a letöltési. (konkrétan 5 Ghz-en 179/232, 2,4 Ghz-en 101/124 - ez mobilon mérve)

    Kábelen is mértem több eszközzel és ott 730-930 mbps letöltési sebességet tapasztaltam, ami nagyjából elfogadható (ugye tudjuk, hogy a Digi csak 300-at garantál blabla).

    A routeren a legújabb firmware van. A NAS és egy Powerline adapter csatlakozik hozzá kábelen, semmi más. Általában egy tucat eszköz lóg rajta wifin, de nem bonyolítanak komoly forgalmat. Qos, játék támogatás, cloud stb. minden deaktiválva vannak. A router nem fagy, nem melegszik, mindenben jól működik, kivéve a leírtakat.

    Tudtok segíteni?

Új hozzászólás Aktív témák