Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Peci

  csendes tag

  Sziasztok!

  Bizonyára emlékeztek, nekem volt egy hete kb. egy olyan AC68U routerem, amely elkezdett csak dual módban működni a Wan portján... Gariban visszavittem a beszezési helyre és ott 1-2 hetet jósoltak a vizsgálatára. (Nem kiskerben vásárolok, így csere és pacsi, csá nálam nem játszik.)

  Nos megszületett az eredmény, az eszköz cserés lett.
  Az "új" eszköz, bár megszólalásig ugyanaz mégis más egy kicsit. A különbség leginkább a melegedésben érhető tetten. A beteg routerre nem mondom azt, hogy nem lehetett megfogni, de pl. a 2G és 5G wifi együttes üzeme esetében azért nem volt épp hűvös...
  Amin a régi beüzemelésekor csodálkoztam az az egy darab MAC lista mindkét üzemmódra. Nos az új esetében azt látom, hogy 2 napja full üzemben megy, mégsem meleg, illetve az 5 és a 2G-s wifi is külön külön ellátható MAC listával.
  Ami még feltűnő, az a ledek ki/be gombja. Szóba jött itt is már a gyengélkedő gomb. A lecseréltnél nálam is be tudott ragadni és elég kalandos volt utána újra működésre bírni. Ezzel szemben az új eszköz gombja korrekten működik. Ebben biztosan szerepe van a kisebb hőterhelésnek is.

  Mindkét eszköz esetében még 0 km-es állapotban firmware upgrade volt a legfrissebb gyárira. (jelenleg: 3.0.0.4.376_1663)
  Ami még szembeötlő volt, az a mobilnetes rész. A Svéd esetében tartalmazza a Telenort, míg az előző esetében nem találkoztam ezzel...

  E firmware tartalmaz amolyan Ram és Proci terhelés mérő/közlő miafenét is. Érdekes, hogy a jelenlegi vas esetében a procik 0-15% között, a Ram pedig 22% körüli terheléssel ketyeg, legalább is a saját bevallása szerint. A beteg router esetén ezek olyan: 70+ és 80%-os terheléssel mentek. Vélhetően ennek is lehetett oka a melegedés...

  Érdekes bár szubjektív: az új gyorsabban is bootol, illetve ha valami módosítást kell eszközölni, azt is gyorsan megcsinálja, fennakadás és tápfesz ki/be kapcsolgatás nélkül is. A beteg esetében ez nem volt így, sőt több dolog nagyjából egyidejű módosítása esetén volt amit egyszerűen kifelejtett, vagy a külső restartig nem vett róla tudomást.

  Nos nagy vonalakban ezek a tapasztalatok néhány héten belül 2 efféle eszközzel. Úgy vélem ez a második már rendben lesz, de egyelőre megy a teljes nagyüzem rajta, ha valami gyenge rajta jöjjön ki most, vagy hallgasson örökre... :-)

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés