Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Peci

  csendes tag

  válasz Intruder2k5 #108 üzenetére

  Szia!

  Akkor a teljesség elvi igényével egy kis feedback. Bocsánat ha Asus ügyben kissé Off.

  Ma megejtettem azt a fő tesztet amit említettem. A tesztalany egy Linksys WRT54GL 1.1 volt.
  Erre került pár napja Tomato fw. (Intruder2k5 kicsit korábbi javaslata szerinti fw-el.)

  A fő teszt természetesen a POS áteresztése volt ma, mint záró akkord. Az eredmény e témában sajnos ugyanaz lett mint a DD-WRT családdal. Nem megy át rajta, sőt a jó ég tudja mit csinál közben mert a timeout kb 3-5x hosszabb...
  Ami még meglehetősen szembetűnő volt az az, hogy a beállítások aktualizálása eléggé nagy hibaszázalékkel megy. Sok esetben a módosítások életbe léptetéséhez csak a tápfesz elvétele, visszaadása az egyetlen járható út. A beépített reboot sokat nem ér, sok sok esetben a web server korrekt inicializálása sem történik meg utána.
  A tesztrouter nem hibás!!)

  Kíváncsi voltam nagyon... Sokan használtok paradicsomos firmware-t így nagyon nem kívánok sarkos véleményt megfogalmazni itt. Esetleg sommásan csak: összességében nem javasolnám olyan helyre ahol elengedhetetlen kérdés a megbízhatóság, és/vagy az üzembiztonság.
  Ennek eredményeként marad az Asuson is a gyári szoftver, ill. egyéb POS mentes helyeken a DD-WRT.

  Az pedig már-már teoretikus kérdés, hogy mi a csoda lehet ezekben a csinált firmwarekben ami miatt nem jut át rajtuk a POS. (No meg fordítva is igaz a kérdés.)
  Mindezek mellett otthoni játékra, tapasztalatszerzésre, meg cimborával megosztott net szemmel tartására még alkalmas lehet.

Hozzászólok Aktív témák