• e30st

  fanatikus tag

  Lassan már mindenki használja az Apple termékeit a hétköznapokban, mivel ezek olyan minőséget és felhasználói élményt biztosítanak, mint semelyik másik cég eszközei, azonban nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a tényt, hogy bármennyire is király cuccokról van szó, a meghibásodási rátájuk semmivel nem jobb, mint más cégek termékeinél, sőt, sok esetben még több gond is van velük mint más gyártók hardvereivel.

  Ennek a topiknak az a célja, hogyha apple termékekkel kapcsolatban kérdésed van, mert az elromlott, vagy nem úgy működik mint azt szeretnéd, vagy netán az teljesen véletlenül leesett az emeletről, és nem tudod hogy mit csinálj vele, próbálj meg itt feltenni kérdéseket, hátha tudunk segíteni.

  Szoftveres és hardveres gondok egyaránt előfordulhatnak, bármelyik esetben készséggel fordulj ehhez a topikhoz.

  Bármi olyan jellegű kérdésed, hozzászólásod van, amelynek köze van az Apple termékek szervizeléséhez, örömmel fogadjuk, és igyekszünk válaszolni rá.

  Első körben ezek lesznek a topik szabályai, de majd az idő előrehaladtával még finomítgatunk az első hsz-en.

  CSAK Apple termékekkel foglalkozunk. Kérlek ne forduljatok olyan kérdésekkel ide, hogy hogyan kell nokia 3510-ben kijelzőt cserélni.

  Tilos másokat megalázni, sértegetni, elvenni a kedvüket a fórumozástól

  Tilos trágár, csúnya megnyilvánulásokat közzétenni.

  Ez a topik teljes mértékben elhatárolódik mindennemű illegális tartalomtól, így a jailbreaknek azon részé, amely a fejlesztők munkáját ingyenessé és szabadon letölthetővé teszi (Installous, Appsync) teljes mértékben elutasítjuk, tilos ennek népszerűsítése, és ezen programok telepítési útmutatóját közzétenni tilos.

  Végezetül egy első jó tanács: Használjátok nagy örömmel az iFixit.com oldalát, ahol majdnem az összes Apple termék részletes szerelési útmutatóját megtalálhatjátok, nagyfelbontású képekkel, részletes leírással, és rendelhettek számtalan pótalkatrészt tőlük.

 • e30st

  fanatikus tag

  na, ezzel megnyílt a topik, remélem tetszeni fog, igyekszem én is, meg pár tapasztalt kolléga válaszolni a kérdéseitekre, valamint bárki aki ért az apple szervizeléshez, nyugodtan szóljon hozzá ha úgy tartja a kedve :)

 • LogitechG15

  kvázi-tag

  Up!
  Úgy tűnik enyém az első kérdés!
  Iphone akksi az 2 cellából áll és azért van két csatlakozó hogy külön hozzá lehessen férni a két cellához? Ha igen az egyik cella 2,25v, a másik 1,69 voltot prudukál.. Mondanom sem kell, hogy a telefon be sem kapcsol töltő nélkül, de olyannyira, hogy akár le is húzhatom az akksit, akkor is pont ugyan olyan nyugodtan megy. (nyugodtan nem megy mert az akksihiány és a restore egy recovery loopot csinált nekem, de ettől tekintsünk el) Tehát a gondot mi okozhatja? Rossz maga az akksi, vagy valahol az alaplapon van a bibi?

 • irgum

  PH! addikt

  Csak én nem értem miről beszélsz? Milyen két cella? Erről én nem hallottam.

 • LogitechG15

  kvázi-tag

  Az akksik általában több cellából állnak. Mint ahogy a kocsikéban is több luk van. Ahhoz hogy töltésnél ne úgy töltsön, hogy az egyik cellát felnyomja 3,7 voltra a másik cellát 1 voltra ezért a két cellát külön tudja kezelni, úgy hogy minkettőnek van külön kivezetése.(Ez csak Li-ion és Li-po akksiknál fontos) Tehát az akksiról ha leszeded a fekete zacsit két darabra szedheted. Feltételezem, hogy az Iphone akksija is ilyen, különben miért volna ennyi csati és miért ezeket az értékeket mérném amiket mérek. De a lényeg ugyan az. Az akksiban össezes van 2,5 volt ami kevés... Bocsánat az érthetetlenségért, de a fő kérdés az, hogy miért viselkedik úgy a telefon mintha nem is lenne benne akksi és miért nem hajlandó feltölteni? e-kép alapján kimértem az akksi lábai nincsenek kitörve. Tehát az akksi rossz vagy valami az alaplapon ment szét?

  Szerk sőt még ez alapján is

  [ Szerkesztve ]

 • tgubicza

  újonc

  Hali!

  Rokon kért tőlem karácsonyra 4.generációs ipod hdd-t. Nagy pofával beígértem, hogy megoldjuk. Hol találok ilyeneket és mennyibe kerülnek?

  ÜDv

 • LogitechG15

  kvázi-tag

  Ha valakit érdekel tapasztalat a hibámmal kapcsolatban: A beázás miatt zárlat keletkezett az alaplapban, amit valószínüleg egy kondenzátor okoz (sajnos én nem tudom megjavítani, mert nem értek hozzá és hála istennek Magyarországon kb senki nem tud smd alkatrészeket forrasztani). Ez úgy derült ki, hogy az alaplap pozitív és negatív akku csatijánál 0 ohm ellenállást lehet mérni(több száz, akáz ezer ohmnak kéne lennie). Az akkumulátorban van egy áramkör, ami zárlat esetén nem enged az alaplapra áramot. Ezért mérek 0 voltot az akksin, ha alaplapra van kötve. Több oka is lehet ennek: Rossz PMU(almaikonos ic a nand memórialapka mellett) vagy vcc (dock csatlakozónál pici ic) vagy bármelyik kondi zárlatos lehet egy beázástól. forrás Szinte bármilyen hardveres alaplapi problémát lehet orvosolni, csak forrasztani kell tudni. :) Ha esetleg mégis akad valaki aki tud hőlégfúvóval, mikroszkóppal forrasztani, várom a jelentkezést! :)) Iphone alaplapi hibákat a fórum alapján fillérekből lehet javítani(már amennyire fillérekbe kerül a forrasztás)... de legalábbis olcsóbban mint 40-50 ezrekért másikat venni bele.
  Üdv.

  [ Szerkesztve ]

 • e30st

  fanatikus tag

  Szia!

  4. gnerációs iPodba az alábbi vinyók valók:

  MK2004GAL (20GB)
  MK4004GAH (40GB)

  ilyeneket tett bele gyárilag az apple, ezeket biztosan támogatja az iPod. Ez mindkettő Toshiba modell.

  szerelési útmutatót itt találsz: iFixit
  ugyanitt tudod megvásárolni (igencsak magas áron) a hozzá való, fent említett HDD-ket (20gb) (40GB)

  Elméletileg az MK2006GAL is kompatibilis az iPoddal, ami tudomásom szerint ugyanaz mint a MK2004GAL, csak egy javított, újabb széria. Hogy ez is kompatibilis-e vele, arról nekem nincs tapasztalatom, a parts4ipods szerint igen. és náluk meg is veheted 25 dollárért, ami nem is rossz, de van hardveraprón egy tag, aki sokféle ilyen kicsi vinyót árul, meglehetősen jó áron, itt 2200 Ft nála az említett HDD, ami szinte ajándék.

  Viszont nem árt tudni, hogy ezek a régi iPodok gyakran a HDD hiba jeleit mutatják, de ugyanúgy az alaplap is hibás lehet. Én egyszer nem kevés pénzt kiadtam egy új HDD-ért a 80GB-s iPodomhoz, és miután azt beszereltem, akkor derült ki, hogy alaplaphibás. Szerencsére kértem 3 nap próbagarit, és a srác nagyon rendes volt, és visszavásárolta. Javaslom, ha vinyót veszel, mindenképp kérjél próbagarit!!

 • e30st

  fanatikus tag

  hát én ennyire nem vagyok otthon a mikroelektronikában :S
  iDokit jó szívvel tudom ajánlani, őnekik szerintem van erre eszközük, az viszont más kérdés, hogy brutálisan elkérik az árát...

  A másik amit még ajánlani tudok, a Déli Pályaudvaron van egy úgynevezett Peron GSM (fent ahol a vonatok indulnak, ha jól tudom a 8-as vágány mellett). Ők szintén szoktak alaplapokon forrasztgatni, meg eleve iPhone szervizelésben nagyon otthon vannak. Próbáld náluk.

  Amúgy az én tanácsom az, hogy ne nagyon próbálkozz vele, mert ha már beázott, sajnos igen valószínű, hogy nem ez az egyetlen zárlatos kör, valamint már egy lassan 5 éves készülékről beszélünk, ami már egyre gyakrabban fog meghibásodni, a saját érdekedben szabadulj meg tőle minél hamarabb, minél drágábban (pl most karácson előtt, amikor magasak az árak) és vegyél valami újabbat, jobbat.

 • betyarr

  PH! kedvence

  üdv!

  külföldön vásárolt ipad2-őt javítanak itthon apple márkaszervízben?ha igen,akkor kell hozzá valamilyen papíros a vásárlásról?vagy nem az alapján szervízelik?

  köszönöm a válaszokat előre is!
  betyár

  Eladó OnePlus 6T: https://bit.ly/2IBgNpv ### CURVE meghívó privátban kérhető! 5 fontot kapunk mindketten!

 • LogitechG15

  kvázi-tag

  Köszönöm a segítséget. Szerencsére úgy néz ki találtam egyszerűbb megoldást Hát ez a jó magyar felfogás kicsit most arconcsapott. :U Ha van egy szar termékem nem az az első, hogy megpróbálok túladni rajta... Ha én veszek valamit azt várom, hogy azt is kapjam amit ígyérnek, amit kifizetek és én is ennek tekintetében adok el bármit. Bocsi ha valamit félreértettem! Egyébként én vagyok ennyire félretájékozott, vagy jól tudom, hogy öt éve még nem igazán volt iphone 4? :F

  Szerk: most nézem hogy fel sem tüntettem, hogy iphone 4ről van szó. Elnézést!

  [ Szerkesztve ]

 • e30st

  fanatikus tag

  szia!

  minden apple terméket a széria száma alapján javítanak. Erről volt egy bővebb cikkem, amit itt olvashatsz. mivel az iPad 2 még csak március óta kapható, még ha a start napján vásároltad, akkor sem telhetett le az egy év gari. Semmilyen papírt nem kell vinned, a szervizben széria szám alapján tudni fogják, hogy még garanciális. A dobozának és tartozékainak sem kell meglennie, azokat se kell vinni, elég ha magát a készüléket viszed.

  Márkaszerviz nem javít, csak cserél. ha kijelző törött, vagy egyéb nem garanciális jellegű gondja van, akkor csak vidd be, és kapsz helyette egy teljesen újat.
  Márkaszerviz az iStyle andrássy úti boltjában van, van továbbá az almárium pro, a west-enddel szemben, illetve bármely StarKing boltban (Aréna, árkád, allee, stb)

  ha betört vagy beázott vagy egyéb gondja van, akkor sajnos más szervizbe kell vinned, az i-dokit ajánlom.

 • e30st

  fanatikus tag

  igazad van. ha ismernéd tudnád, hogy nem vagyok ez a tipikus magyar ember, mielőtt eladom a cuccaimat, ráköltöm a gatyám is, hogy az új tulaj egy megfelelő cuccot kapjon. pl most is úton van valahol egy macbook topcase, új billentyűzet, trackpad stb, mert a macbookomban az egyik billentyű nem megy, és nem akarom úgy eladni.

  ami az iPhonet illeti, azt hittem 1. generációsról volt szó. magam sem értem hogy miért, hiszen a képeken is más alaplap volt. nem értem. bocs :)

  amúgy meg tedd ahogy jónak látod. én sajnos ilyen mélységig nem értek az iPhone szervizeléshez. de az a baj, hogy a beázással nem nagyon érdemes foglalkozni, mert valószínűleg csak egyre több gondja lesz. :R

 • LogitechG15

  kvázi-tag

  Nem akartalak megsérteni, a magyaros dologgal, ne haragudj! Minden elismerésem ez alapján.
  Ha meglenne a kellő eszköz és tudáshátterem (levegős forrasztó, mikroszkóp) akkor fillérekből megcsinálnám, ugyanis egy zárlatos kondenzátor nem olyan nagy dolog kicserélni... Mivel nem rendelkezek a tudással és ha elromlik, elrontom vagy valami már ki sem tudom cseréltetni az alaplapot így inkább kifizetem azt a nem kis összeget...:\ De ha valaki ilyen szinten szeretne foglalkozni a telóval, tudok segíteni, mert eléggé kikupáltam magam :DD

 • Puszedli

  újonc

  A minap kaptam egy [ilyen] Imac-et. Nem volt benne hdd, raktam bele itthon egy 160gb-os maxtort, amit még előtte partition wizarddal átformáztam hfs+ fájlformátumra. Letöltöttem a 10.3-as panthert, kiírtam cd-re, elindítom a gépet, lenyomom a c betüt és annyi történik, hogy megjelenik az apple logó, és utánna nem történik semmi. A gép bekapcsolásnál adja a tipikus mac hangot, ezt ha jól tudom azt jelenti nincs semmilyen hardware-es hiba. Van valami ötlet esetleg hogy miért nem tudom felrakni az op rendszert?

  Kvantumfizikus paraszt

 • e30st

  fanatikus tag

  nem teljesen értem, hogy miért nyomsz 'C' betűt... ha nincs semmi a HDD-n, akkor magától is lemezről indul, és amúgy meg inkább próbáld az 'alt/option' billentyűt nyomni.

 • Raidon

  senior tag

  Sziasztok nekem olyan gondom lenne hogy van egy Apple Shuffle készülékem.
  A fülhallgatója nem igazán mi történt vele. De a jobb oldali fele halkabban szól mint a bal!
  Ezen lehet vmit ügyködni vagy vennem kell újat??

  [ Szerkesztve ]

  "A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin

 • e30st

  fanatikus tag

  hát első körben az kérdéses, hogy a shuffle-el, vagy a fülhallgatóval van-e gond.
  Ha a füles a problémás, az még a kisebbik gond. Ha valóban a készülékkel van probléma, akkor az sajnos nem, vagy csak nagyon-nagyon nehezen javítható.

  Akár az is előfordulhat, hogy pusztán az illeszkedés gyenge, és a jackdugóba bedugott alkoholba mártot fültisztítóval ki tudod tisztítani.

  Rosszabb esetben ha tényleg rossz, és az iPoddal van a baj, akkor újat kell venni, mert a jack dugó az alaplap része, alaplapot pedig nem nagyon árulnak shuffle-höz. Egyedül a 3. generációs shuffle az, amit lehet szerelni, úgy hogy a jack dugó kicserélhető, bár az is nagyon körülményes, tapasztalat és megfelelő eszközpark nélkül nem ajánlott!

  ha netán pont 3. generációsod van és cserélnél benne jackdugót, akkor ahhoz itt az útmutató, és itt az alkatrész.

  De szerintem a költségeket illetően nem ajánlott. egy Shuffle-t ugyanis szétszedni és összerakni külsérelmi nyomok nélkül lehetetlen.

 • Raidon

  senior tag

  Már közbe kiderült mert kipróbáltam telón meg gépen is a fülesét...
  És hát szerintem haldoklik. Mivel mindenhol tompábban szól a jobb fele.
  Vagy megtört a kábel vagy gyengélkedik a hangszóró,,,

  Gyári fülest lehet hozzá rendelni vhol? Mert Apple Store on nem találtam csak hangerőszabályozóst....

  [ Szerkesztve ]

  "A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin

 • e30st

  fanatikus tag

  de akkor neked pontosan melyik féle shuffle van? csak mert az első illetve második generációshoz kellett a sima iPod füles, ahhoz ilyen kell.

  a 3. generációs, amin nem voltak gombok, ahhoz kellet a hangerőszabályzós, mikrofon nélküli headset, illetve van a legújabb, a 4. generációs, ami mindkettővel működik.

 • Raidon

  senior tag

  Amit linkeltél nekem olyan van,illetve az enyémhez olyan kellene de nem találok...
  Amit linkeltél annak mennyi az esélye hogy kihozzák Magyarországra?
  Illetve a sima kellene mert ha jól látom az hangerőszabályozós.

  [ Szerkesztve ]

  "A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin

 • e30st

  fanatikus tag

  amit linkeltem, az nem hangerőszabályzós. legalábbis a leírás szerint nem. Amúgy meg eBayen be kell írni hogy Apple Earphones, és mellé az authentic, genuine, original szavak közül valamelyiket, akkor az elméletileg nem lehet utánzat, különben az eBay kitiltaná őket.

  átlagosan postával együtt maximum 10 dollárba kerül egy ilyen eredeti füles eBayről, az 2200Ft, jellemzően 1-1,5 hét míg ideér. Semmi nem kell hozzá csak egy paypal számla, ami pillanatok alatt intézhető, ahhoz pedig ugyebár egy dombornyomott bankkártya kell. Paypal egyébként nagyon kedvező áron váltja a devizákat, úgyhogy már csak azért is megéri.

 • dorcsi006

  újonc

  Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! A minap töltöttem a Iphone 3G S-met a konyhában, és került rá pár víz csepp, a gond az az, hogy a töltő részéhez is. azóta ezt írja ki: Ez a kiegészítő nincs ehhez az Iphone készülékhez optimalizálva , A mobil interferencia által okozott zajt, és a mobil térerő csökkenését tapasztalhatja!
  Szóval valószínű zárlatos lett.-mivel saját gyári töltőjével töltöttem! A fura ebben az, hogy első nap kb fél percenként írta ki ezt a szöveget, és elment a telefonon minden hang, tehát a lakat hang- sms- hívás. aztán hazaértem feltettem tölteni és onnantól egyre "jobban" lett - és most ott tart, hogy csak akkor írja ki ezt a szöveget ha épp használom ,viszont a középső gomb behalt :( rendesen szól minden hang, kijelzője is teljesen jó, de a középső Fő gomb nem. hiába nyomkodom nem érzékeli, és elég gáz mert csak azzal lehet kilépni a főmenübe. Szerintetek meg tudják javítani? Csak a gomb a rossz, vagy az egész? Ötleteket légyszi! köszi

 • e30st

  fanatikus tag

  a dock csatlakozó víztől könnyen zárlatos tud lenni, nekem is fordult elő már ilyen, mindig ezt a kiegészítős dolgot írta ki, mert azt hitte, hogy egy dokkolóra van csatlakoztatva, és azon keresztül próbálta lejátszani a hangot. Ez elmúlik egy idő után, amint kiszárad, rendesen működni fog. Nekem utána még hónapokig előfordult 1-2 alkalommal, (3-4 naponta egyszer) az eset, de utána teljesen elmúlt, és azóta is minden rendben megy.

  A home gomb lehetséges hogy meghalt benne, annak a pótlása egy 2 dolláros tétel eBayről, a beszerelést viszont már érdemes szakemberre bízni.
  i-Doki biztos meg tudja szerelni, de az 5000Ft. ha megveszed te a home gombot (kb 2 hét míg ideér kínából) akkor az 400Ft, és rendesebb GSM szerviz beszereli max 2000Ft-ért.
  házilag tapasztalat nélkül, nem ajánlom hogy szétnyisd, mert a legkisebb feszengetéstől is összerakva már nem lesznek pontosak az illesztések.

  ha erősebben nyomod a home gombot, talán még működhet...
  átmeneti megoldás, ha jailbreakeled, és Cydiából töltesz le olyan kiegészítőt, amivel multitouch gesztusokkal lehet helyettesíteni a home gombot. elsőre fura lesz, de 1 nap alatt teljesen hozzá lehet szokni.

 • dorcsi006

  újonc

  Szia!
  nagyon szépen köszönöm!!! el sem hiszed, mennyire örülök annak amit írtál! :) Igen -igen én is tapasztalom, h egyre kevesebbet írja ki, de ez nem is zavar, csak az a fránya fő gomb :D szerencsére van olyan ismerős aki a szereléshez is ért, akkor vele kicseréltetem! :)
  Nagyon köszönöm mégegyszer, remélem beválik!

 • e30st

  fanatikus tag

  most néztem amúgy a neten, hogy a homegomb szerelése annyira mégsem egyszerű 3GS-nél, mert a kijelzővel egyben van majdnem. Meg lehet oldani, csak ahhoz 1005 pormentes környezet kell, és sok tapasztalat.

  mindenesetre sok sikert!

  a csatlakozó meg előbb-utóbb kiszárad és "megjavul". ha van otthon porpisztoly, az is segíthet, kifújja a port, meg egyéb piszkokat onnan. (ha nincs, akkor pl biciklipumpával érdemes belefújni, hogy tiszta legyen.

 • dorcsi006

  újonc

  Tudnál még ajánlani olyan programot ami multitouch-ossá teszi a telóm. mert találtam egy-kettőt de mind iphone 4s-re van :S nagyon köszi!!!!!

 • e30st

  fanatikus tag

  az az igazság, hogy nem használok 3GS-t már jó ideje, és sajnos a szoftveres részben annyira nem vagyok otthon. az iPhone használók szakmai topicjában talán tudnak többet segíteni.

 • e30st

  fanatikus tag

  nm. remélem hogy segíthettem.
  és minden jót a továbbiakra is!
  :R

 • riska1982

  fanatikus tag

  Sziasztok!

  Szükségem lenne egy kis infóra. Nem olyan régóta vagyok Ipad 1 tulajdonos, de nem vagyok túlságosan elragadtatva a készüléktől, ugyanis rendszeresen előfordul olyan próbléma, hogy az alkalmazások bezáródnak. Főleg a böngészőre (Safari) illetve a Facebook alkalmazásnál jön elő a probléma, vagy youtube link lejátszásánál vagy gif animáció betöltésénél.
  A legfrissebb IOS 5.1 van rajta. Amit nem használok alkalmazást azokat mindíg bezárom. Ekkora hulladék lenne az IPAD vagy szoftveres hibám van?

  Segítségeteket előre is köszi.

  https://autofejlesztes.hu Ahol az autódhoz szinte mindent megtalálsz. 06/70-507-08-38

 • Alex91

  PH! félisten

  Mindenkinel ilyen. Keves mar a RAM benne, venni kell ujat :DD!

  Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

 • e30st

  fanatikus tag

  én is iPad 1-et használok, de csak ritkán, egyszer kétszer fordul elő ilyen.
  javaslom próbáld meg újratelepíteni, hátha az segít.
  A facebook app nemrég van a piacon, van még sok bug benne. Safari helyett pedig ajánlott a Dolphin Browser (ingyenes) vagy ami mégjobb az az Atomic Web Browser (fizetős)

  Amúgy iPad 1 sajnos már régi darab, az iOS 5 már nagyon kihasználja a kétmagos processzor előnyeit, iPad 1-en már nem úgy fut mint kellene neki.

  Ha teheted, szerintem mostanában vegyél használtan iPad 2-t, mert az új iPad megjelenése nagyon lenyomta az árakat.

 • riska1982

  fanatikus tag

  Köszönöm mindenkinek az infót! Csak akkor azt nem értem miért istenítik ezt a készüléket annyira :). Na mindegy :)

  Mégegyszer köszi :R

  https://autofejlesztes.hu Ahol az autódhoz szinte mindent megtalálsz. 06/70-507-08-38

 • Alex91

  PH! félisten

  Akkor gondold, hogy milyen lehet a tobbi, ha ez az "isten"! :D

  Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

 • riska1982

  fanatikus tag

  Én régebben próbáltam egy kínai 18.000Ft-os tabletet, esküszöm azokkal nem voltak gondok, pedig neve nincs cucc volt. Na mindegy.... apple. Kétszer is meggondolom, hogy vegyek e.

  https://autofejlesztes.hu Ahol az autódhoz szinte mindent megtalálsz. 06/70-507-08-38

 • missmonroe

  kvázi-tag

  sziasztok:) 3 pici kérdésem lenne.

  Egy régebbi típusú fehér macbookom van, még nem az unibody, 2008as lehet.

  1.Letört a topcase egy darabja, mondták hogy még ingyen garancián túl cserélik...a kérdésem az, hogy ez azt jelenti, hogy jobb minőségűre cserélik ki, vagy ugyanilyenre? ugyanis novemberig van módom lecseréltetni, és félek mivan ha megismétlődik a dolog. A topcase sere után jár újabb gari?

  2. mivel lehetne védeni ezellen? gondoltam olyan átlátszó színes vagy nem színes szilikon védőtokra, az segít valamit ezen? iszonyat nehéz beszerezni, itthon szinte nem kapható már erre a modellre max ebayen, ezért lenne jó tudni. Vagy tudtok valami mást?

  3.Meghalt az akksi, már "replace now" fázisban van. Használtan vettem a gépet, a tulaj bevallotta, hogy utángyártott, és hogy max 300 kisülésig bírja. okéoké az enyémben 123 van, és itt tartunk:S úgyhogy vennem kell egy újat...eredetire márkapboltban nincs pénzem, de van egy ember, aki az egyik aukciós oldalunkon árul eredetit, egy év garanciával olcsóbban....tapasztalat van erről? (ő 21ért adja, a márkaboltos meg majdnem 40).

  Nagyon köszönöm a segítséget előre is:) :U

 • e30st

  fanatikus tag

  Szia!

  ugyanolyanra cserélik a topcaset, csak hát ugyebár egy teljesen újra, ami tartalmaz új műanyag felületet, új trackpadet, új billentyűzetet, szóval mindenképp megéri becseréltetni.
  Előbb vagy utóbb ez is meg fog repedni. A repedés oka, hogy a kijelző fölött lévő mágnesek lecsukás esetén lendületből nekiütözik a topcasenek, és ennek a sokszori megismétlődése előidézheti ezt a repedést, később meg le is töredeznek ezek a darabok. Ha vigyázol rá, nagyon óvatosan csukod le, az lehet egy megoldás, de én már láttam olyat is, hogy odaragasztottak egy ilyen 0,5mm vastag szivacs jellegű réteget, ami megoldotta a problémát, sőt még egész jól is nézett ki, meg kényelmes is volt.

  Akksiból utángyártottat nem érdemes venni.
  ha valaki 21-ért árul eredeti akksit, az teljesen korrekt ár.
  egyébként amikor az iStylenak volt ez a nagy kiárusítása, ott láttam 10000-ért régi MacBook gyári akksikat, bár elég hamar elkapkodták. szóval nem lehetetlenség 21-ért eredetit árulni.

  akksihasználattal kapcsoaltban.

  a benne levő gyári töltöttséggel elején teljesen ki kell sütni, addig használd, amíg ki nem kapcsol tőle a gép. utána rakd rá töltőre, és 24 órát legyen töltőn. Majd ezután még 5-6 cikluson át úgy csináld, hogy megvárod míg teljesen lemerül, utána pedig megvárod míg teljesen feltölt. Így hosszabb életű lesz.

 • missmonroe

  kvázi-tag

  Szia,

  Köszönöm a választ....hát elvittem az iStyle-ba,mit ne mondjak kifejezetten nem voltak szimpatikusak nekem, én se nekik...bár érdekesen mutathattam az ő szavaikkal élve egy "vén" macbookkal én az egyetemista diáklány a rolexes Gucci öltönyös üzletemberek mellett de sebaj:P

  hát akksit nem látok a neten sem eredetit 32 alatt, ezért lepődtem ezen meg, de ha te mondod, akkor adok ennek egy esélyt, hátha eredeti...megkérdeztem a szervízben, hogy honnan tudom ránézésre hogy az-e, a válasz annyi volt h rajta van az apple logo és nincs ráírva hogy replacement a matricára....hát azt hiszem ezt magamtól is tudtam volna:)

  én ilyen top case védőnél olyasmira gondoltam mint a moshi palm guard protector, de rohadtul nem látom az én gépemre:S úgy néz ki túl régi vagy nemtom az ilyen technikai vívmányokhoz:P

  akkor mit gondolsz van értelme olyan hard case-nek, vagy az csak szép és kívülről véd és igazából halottnak a puszi?:D

 • e30st

  fanatikus tag

  nem voltak szimpatikusak? velem mindig kedvesek, pedig én is a szakadtas egyetemista korosztályt képviselem. Bár én már törzsvendég vagyok náluk. És akkor most ők nem cserélik a topcaset? vagy miért is mentél be pontosan hozzájuk?

  A moshi palm guarddal az a baj, hogy az csak egy fólia, annak az a célja, hogy ne karcolódjon. Persze biztosan véd valamilyen szinten a repedések ellen, de csak annyira, amennyire a fólia vastagsága elnyeli az ütődést. Mert itt arról van szó, hogy a kijelző tetején vannak ilyen kis műanyag kinövés ami itt jól látható, és ahogy az hozzácsapódik a topcasehez, az okozza a repedéseket és töréseket. És azért csapódik oda erősen, mert mágnes van ott. Ezt pedig csak ilyen kis vékonyka szivacsszerű izével lehetne jól kivédeni, vagy ha esetleg odaragasztasz egy kis vásznat, vagy valami kis gumit odaragasztani, stb.
  Sajnos az ilyen vékony fóliák nem oldják meg a problémát.

  A hamis akksit elég hamar fel lehet ismerni, más anyaga van, a műanyag is olyan gagyi, nem olyan jó a fogása, stb.
  itt van olcsó utángyártott akksi.
  És van itt új, eredeti akksi, meglepően olcsón. Ezt ha megveszed, az kb 12000Ft, annyi van, hogy 2-3 hét míg ideér. És persze kell hozzá paypal számla, eBay regisztráció. Ismerettségi körödben biztos találsz olyat, aki segít neked, ha neked esetleg nem lenne erre lehetőséged.
  Amúgy meg ezek az eladók megbízhatóak, nem kell tartanod semmitől, ha nem érkezik meg visszaküldik a pénzt, ha esetleg rossz, akkor is visszaküldik a pénzt, stb.

  Ha sehogy se tudod megoldani a megrendelését, vannak itt prohardveren olyan tagok, akik 5-10% jutalékért bárkinek segítenek eBayről hozni.

  Hard casenek semmi értelme nincs, az csak kívülről véd. a töréseket egyedül odaragasztott valamikkel, vagy a fehér izék lefűrészelésével lehet kivédeni.

 • missmonroe

  kvázi-tag

  köszi:) nemtom még a köv. ösztöndíjig megszülöm, hogy ebay vagy vatera, és nem igaz h gagyibb műanyag az utángyártott...a mostanim is az, ezzel vettem a gépet (használtan persze) és tök olyan mint az eredeti, csak ha kiveszem akkor látszik hogy nem az.

  Egyébként csinálják a topcaset csak nem voltak szimpatikusak:S de lehet hogy már a tökük ki volt délután 5kor:P

  ezt a szivacsos odaragasztósdit nem tudom elképzelni egyenlőre még.hogy hogyan záródik akkor meg ilyesmi. meg azt mondtad jól nézett ki amit te láttál...hát elképzelni se tudom jelenleg hogy a mesés fehér gépemen szivacsdarabkák vannak:P de ez az én nyomiságom, hogy a mások által vénnek és lejártnak titulált gépet a rajongásig tudom imádni és vigyázni rá:P

  és jól tudom hogy ehhez a szériához az akksi még csak a 300 ciklust bírja?

  ezután már hagylak, majd akksi vásárlás előtt-közben-után jövök fel zaklatni valakit a tecnikai analfabetizmusommal:P

  jóéjt

 • e30st

  fanatikus tag

  Hát az akksiknál olyan nagy különbség gyártásilag sosem volt. A világon minden laptopot cserélhető aksikkal gyárottak (bár biztosan volt 1-2 cég aki nem). mindenesetre 2008-ban állet elő az Apple azzal, hogy bizony mostantól az ő gépeikben nem cserélhető az akksi. Mindenki nézett is, hogy ez mi, és a cég kezdett is magyarászkodni azzal, hogy nekik nagyon jó teljesítményű akkumulátoraik vannak, amik 1000 ciklust is kibírnak, ezért nincs szükség annak a gyakori cserélésére. A régebbi gépeknél valóban 300 ciklust adtak meg, de azt úgy, hogy addig garantáltan tudnia kell az eredeti teljesítmény 80 százalékát, vagy jobbat.
  Az új típusú akksiknál meg már úgy mondták, hogy 1000 ciklusig maximum 50%-osan romlik az akksi teljesítménye.
  Vagyis a réginél 300 ciklus után kellett 80%-nak lenni, az újnál meg 1000 ciklus után 50%-nak.
  Természetesen javultak az akksik, de azért nem olyan számottevően.
  Volt nekem még tavaly ilyenkor egy fehér gépem, benne eredeti akksival, 570 ciklusnál járt, és a Cocnut Battery szerint 73%-os volt. 2,5-3 órát lazán kibírt.
  Persze nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az akksik formázása nagyon fontos, hogy az legyen feltöltve és kisütve teljesen.

  Amúgy a vaterás csávó ha eredeti akksit árul, akkor tuti hogy ő azt az eBayről vette, csak ebből él, hogy importál, és drágábban elad.

  Amúgy ne úgy képzeld el, hogy olyan szivacs, mint amivel a táblákat törlik az egyetemen, hanem olyan fehéres izé, amibe csomagolni szokták az árukat, ha veszel valami elektronikai terméket, ilyen fehér műanyagos-szivacsos jellegű csomagolóanyagban vannak, ami védi őket. szóval nem átlátszó nylon, és nem is az a bubborékos fólia, hanem ilyen 1 milliméter vastag, fehér valami. És abból odaragasztva 1-1 csík, pont oda, ahol le szokott törni a topcase.
  Becsukódik teljesen rendesen, hiszen a mágnes ott tartja a kijelzőt, a gép is elalszik, szóval érzékeli magát, hogy le van csukva.

  még mindig nem értem miért nem szimpik az iStyleosok. jófejek ők. Csúnyán néztek? vagy nem köszöntek előre? vagy csak nem voltak elég segítőkészek? (amikor volt álláshirdetésük szervizes munkakörre, engem nem vettek fel :S pedig én biztosan segítőkész lettem volna)
  jóéjt.

 • missmonroe

  kvázi-tag

  az én gépem 2008 novemberi , a gyártása 2008 elején volt (http://www.everymac.com/systems/apple/macbook/stats/macbook-core-2-duo-2.1-white-13-early-2008-penryn-specs.html)...ebben meddig kéne bírnia az akksinak?

  Tudom milyen szivacsról beszélsz mostmár, és igen, te biztosan segítőkészebb lettél volna és tuti nem szóltad volna le a gépemet, engem bennük csak ez zavart:) de mondom lehet hogy csak nyúzott volt már a srác, majd ha visszamegyek érte meglátjuk:)

 • e30st

  fanatikus tag

  300 ciklus az, amit bírnia kell. De rendes használat esetén ez sokkal több is lehet akár.

 • trickyy

  őstag

  Sziasztok!

  Nekem Iphone 3GS-el lenne problémám,pontosabban az ,hogy nem működik a bekapcsoló gombom,így nem tudom Jailbrakelni egyben függetleníteni sem.Érdemes szétszednem és megnézni,hátha csak nincs a helyén valami,vagy vigyem szervizbe? Kb milyen árba van egy új gomb?

  Előre is köszönöm!:R

 • Claudine

  újonc

  Sziasztok!

  Tegnap vettem egy új ipad 32GB wifis kütyüt. Szép és jó csupán csak annyi a baja, hogy kedve szerint újraindul. Ilyenkor mi van?

 • e30st

  fanatikus tag

  Én ilyen hibáról még nem hallottam. Ha ez rendszeresen előfordul, akkor gondolom valami RAM kezelési hibája lehet, ami nem jellemző. Javaslom frissíts szoftvert, telepítsd újra az egészet, hátha az megoldja. Ha nem, akkor lehet hogy egykét alkatrész nem megfelelően működik, vagyis hardveres hiba is okozhatja ezt.
  Ez hányadik generációs iPad?
  Ha tegnap vetted, gondolom garancia van rá. Ilyenkor a szerviz újra fogja telepíteni, és ha továbbra is fennál a hiba, adnak egy teljesen újat.
  Mivel ez nem olyan hiba, amit felhasználók ezrei tapasztalnak, valószínűleg az új készülékkel ez el fog múlni.
  Egyébként a multitaskingból le szoktad állítani az éppen futó folyamatokat? mert adott esetben az is okozhatja ezt.
  Ha egy újratelepítés nem oldja meg a problémát, akkor mindenképp vidd el szervizbe, mert akkor csak az segíthet.

 • Claudine

  újonc

  Külföldi fórumokon többen írták ezt a jelenséget sajnos. Nővérem és sógorom ipadja teljesen hibátlanül működik, én még jól belenyúltam.
  Ez konkréttan egy ipad 2 32GB wifi fehér színü kütyü.
  A diagnosztikában pedig tele van panic.plist.synced és plist.synced üzenetekkel. a panic üzetben a végén CRC ERR! szerepel. Van hozzá CrashReporterKey is.
  Felkerestem az internetes boltot ahol vettem közölték, hogy küldjem vissza és visszaadják a pénzt.
  Friss software van rajta 5.1 (9B176)