Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • no more

  addikt

  Srácok, mekkora sztorim van! :DDD Főszerepben én, és egy Xperia SP! Mellékszereplő egy 50-es hölgy, aki ismerkedik az okostelefonok világával, egy ilyen készüléket kapott cégesnek, csak épp informatikus -hozzánemértő- barátaink gondolták levédetnek rajta ezt-azt.

  Na, most felhív, hogy segítsek már neki, le van kódolva a telefonja, de ezt "szedjem ki", mert neki elég csak a kijelző-végigsimítós képernyőzár. Mondom, rendben, lássuk... Nem lehetett kiszedni a jelszóval való zárolást, valami tanúsítvány miatt. Jó, megteszem a bonyolult "csodát", tanúsítványok törlése, telefon feloldódik egy felfelé simítással. Néni happy, megköszöni a kemény "hozzáértésem", jó vége... DE! Mégsem! :D 10 perc múlva hív, hogy ismét jelszó került a telefonra, de most már feloldani sem lehet... Visszamegyek hozzá, nézem, mi a rááák??? Volt rajta valami antivírus cucc (nod talán?), ami totál lezárta a telefont és kért egy jelszót. Na most, ezt a jelszót nem tudta a nő, hát mondom fasza, ezzel nem tudok mit kezdeni így, kéne a jelszó...

  Gondolkodok-gondolkodok, játszogatok a telóval, mi ötlött az eszembe? A Sony híres multitasking felülete. Ami lagol. Ugye megnyomod a multitask gombot, majd rányomsz valamire, akkor először körberajzolja, majd csak utána reagál, hogy "hé, te amúgy megnyomtál itt valamit, oké, csinálom!". Ugye ezt hívják lagnak, ami még a Z3-on is előfordul, meg pl jellemző a Samukra (a Sony és Samu felhasználók ezt "animációnak" hívják xD :DDD ;] ) is. Nézem... megnyomom a gombot, egy pillanatra beadja a felületet, majd azonnal lezárolja a telefont az a retek antivírus (mi a f*sznak telefonra ilyen amúgy?), vagy tűzfal, mi...

  A megoldás, drága barátaim? Nos, röhögni fogtok, én kihasználtam a tájmszkép júáj adta lagolós lehetőségeket... megnyomtam a multitasking gombot, egy pillanatra felvillant a felület (tényleg egy 0,5 secre csak) és bezártam a futó antivírus appot egy simítással. :DDDDDDDDDDDDD Onnan már az alkalmazások menüből ki tudtam törölni az app adatait, és magát az appot leállítottam és ennyi... NO MORE password! Viszont, mivel elvileg figyelik a telefonján, hogy milyen appok vannak, újraindítottam neki beállítások nélkül azt a szart, így nem fogják szerencsétlent b*szogatni. :)

  Slusszpoén: Felhív az informatikusok vezetője, hogy mégis hogyan szedtem ki a jelszót, mert ők próbálták és nem tudtak vele mit kezdeni... Mondom, csak a tanúsítványokat kellett kitörölni, mert felraktatok valamit, ami rendszergazda jogosultságot adott valahogy arra a sz*rra (legalább is ezt írta a telefon, én nem értettem igazából). Megszólal "ahaaa... tanúsítváááány... én is gondoltam erreeeee". Jah, mondom, gondolom, visszhall.

  Samsung Galaxy S7 Edge Black Onyx

Hozzászólok Aktív témák