Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • optikus

  senior tag

  válasz erahurka #1781 üzenetére

  az a film valoszinuleg vesztett az erzekenysegebol, de hogy mennyit azt csak probaval lehetne megmondani.
  egyebkent ha a filmet a huto also polcan, netan fagyasztoban tartod akkor nagyon sokaig elall (fagyasztoban kb vegtelen ideig). persze vizmentesnek kell lennie ezert celszeru a muanyag dobozaban tartani. nyilvan hasznalat elott egy negyed, fel oraval ki kell venni, hogy ne csapodjon ki rajta a para.

  a zeniten az az elso karika a beugro blende (valoszinuleg valamelyik helios obi).
  azert van, hogy ha beallitasz egy rekeszerteket, pl f8 es ugy akarsz fokuszalni akkor semmit nem fox latni mivel sotet a kereso es nagy a melysegelesseg. ezert ilyenkor gyorsan kinyitod (a gyuruvel), fokuszalsz, majd visszazarod es exponalsz. ezt a modernebb gepek mar automatan csinaljak, nem neked kell ilyen korulmenyesen szorakozni vele.

  a homalynak tobb oka lehet, pl penezeszes az obi. szedd le nezd meg milyen kivul belul, akar zseblampaval atvilagitva. szinten, lehet hogy koszos, poros a tukor, vagy a mattuveg. vagy szimplan a kereso.
  ha nem koszos semmi, akkor mas gond van, ha szemuveges vagy, nezzel bele szemuveggel.
  elofordulhat, hogy a tukor nincs pozicioban, valaki mar szorakozott vele, feszegette, elallitotta poziciot, vagy csak regi koszos a mechanika es nem megy vissza pozicioba. kezzel meg tudod emelgetni hogy lasd mi van vele.
  szinten lehet hogy a mattuveg nincs helyen, ha valaki szerelgette mar akkor barmi lehet. a mattuveg alatt tavtarto lemezkek vannak, valaki kiszedte elhagyta. ezeknel a koru gepeknel barmi lehet.

  a fenymerod biztos nagyon pontatlan, ez egy szelenes erzekelo. halal primitiv megoldas, de mukodik. baj az, hogy az evek soran a szelencella eloregszik erzeketlenne valik, raadasul nem egyenletesen, megvilagitastol fuggoen. keves fenyben meg erzeketlenebb. mondjuk most ez pont jol jon a lejart filmednel mert tulexponalja, kvazi csokken a szamolt erzekenysege.

  tolts el egy telefonos fenymero app-ot, ezek eleg jok szoktak lenni es a modern telefonokban a fenyerzekelo is eleg jo.

  Buy books not gear.

Hozzászólok Aktív témák