Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Stauffenberg

  nagyúr

  válasz MrChris #1325 üzenetére

  Az egykor volt prémium Olympus OM vázak is megfutnak néha ennyit. Most például egy gyönyörű Olympus OM-4 Ti vázat látok 70k körül Ebayen és a rendszer 74k "trending" árat mond rá. Anno a Nikon FM sorozat is a csúcsot és prémiumot képviselte.

  ---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

 • kayaman

  senior tag

  válasz MrChris #1325 üzenetére

  Az előbbi hsz-ekből az jött le nekem, hogy ez annyira nem túlzás. Csak kicsit :D
  Obi 30, váz 50 (ezt szeretném 40-re levinni, nem tudom mennyit dob rajta, hogy az n-es, újabb változat...). Ebay-es árakat nézve így nem lenne rossz vétel.
  De jah, így is elég húzós egy ilyen régi vázért.

 • masterful87

  senior tag

  válasz MrChris #1325 üzenetére

  A manuál topikban már tegnap is megmondtam, hogy a Nikon nevet nagyon meg kell fizetni. Jól ráéreztem! :DDD

  (#1324) kayaman
  Én ugyan csak 5-10 ezres értékben vásároltam Zenit és Praktica vázakat kitobival, és egyáltalán nem a váz állapota volt a lényeg, de pár dolog azért feltűnt az én amatőr szememnek is:
  Felhúzó kar: ez egyértelmű, felhúzásra kattanjon a zár, lépjen a filmkocka számláló, és lehessen exponálni, majd újra indul az egész folyamat.
  Redőnyzár: a lamellák ne legyenek összekuszálva, exponáláskor szépen, gond nélkül fusson le. Valami fényforrás felé tartva, obi nélkül, a film felől átnézve a gépen, különböző záridőknél legyen látható némi különbség. Egyik irányból elindulva, és folyamatosan változtatva a záridőket egész jól észlelhető az idő változása. (pláne ha ketteséve lépsz) Persze meg nem mondod, hogy ez tényleg 1/500 volt-e, de ha egy irányba lépkedve egészen más sebességgel záródik, akkor ott baj van. (kivéve ha az a vaku 1/200-a :DDD )
  Tükör: ha a zárat már letesztelted, akkor valószínűleg a tükör is rendben fel, és le csapódik.
  Kereső: ez lehet koszos, az idők alatt beleszokott kerülni némi piszok, Zeniteknél jellemző volt, hogy megjelent egy függőleges csík középen, mert elengedett valami ragasztó. Ha a keresőn átnézve nem tiszta minden az még nem tragédia, az a képekre úgy se kerül rá.
  Beépített fénymérővel nem tudom mi a helyzet, ha egyáltalán van. (wiki szerint van)

  De a hozzáértőbbek majd kiegészítik, vagy javítanak! :)

Hozzászólok Aktív témák