Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • spanyoll

  addikt

  válasz A Zéé #761 üzenetére

  Persze, jogos, odáig, hogy hívsz negát, addig okés, semmi gáz nincs, de azért értetlenkedtem, mert a nega hívása ugye nem nagy művelet amennyire néztem ( a filmes már gondolom bőven macerább ott is) , másrészt meg egy negával sokra nem mész magában. Tehát onnan még mindig kell nagyíttatnod valahol, akkor pedig már simán beadhatnád alapból a filmet is. Ha van ilyen fotós klub vagy akármi amit te mondtál (amúgy a lab4artnál lesz most filmes hívós tanfolyás azt hiszem), ahol lehet hívni tagsági díjért nagy nyomatokat is (persze anyagköltséged állod magadnak), akkor okés, az jó buli, de akkor szóljatok nekem is. Ha pedig nem akkor továbbra sem értem :D
  Mármint vagy én csináljak mindent vagy semmit. Vagy beadom a gépből kiszedve a fimet, hogy na kérek mindegyikből egy 10x15ös képet, aztán akkor tolhatom színesben is simán, vagy én hívok mindent meg nagyítok, de akkor még mindig felmerül a kérdés, hogy hol hogyan :)
  Amúgy persze, hogy nem árt, nálam is kb mindig nálam van a filmes gép, szeretek is vele lövöldözni. Ha meg lehetne oldani valahol a hívást ÉS a nagyítást még emberi áron (úgy, hogy én csinálom), akkor lehet, hogy többet foglalkoznék és költenék filmesre...

  "Super perfundo on the early eve of your day."

 • optikus

  senior tag

  válasz A Zéé #761 üzenetére

  Ne hagyd magad lebeszelni;)
  A szkeneles es a nagyitas se ordogtol valo, csinalni kell es maris egyszerubb mint leirva.
  Igaz hogy a jo filmszkenner draga de sztem van egy nagyon jo olcso tipus, a nikon ls30. Ebben van ice (bar ez ezust ff nem hat) de nagyon jo kepe van, kello felbontasa, a szoftvere is nagyon jo, az ara meg nevetseges a tobbihez es tudasahoz kepest, 15-20e ft. Peresze meg kell baratkozni a scsi csatoloval, az xp-vel jol megy tobbit nem tom. Hasonlo tudasu filmszkennerek min 2-3xoros aron vannak (pl minolta msd 3/4).
  A hazi nagyitas se nagy penz inkabb elszantsag kerdese. Jo nagyitok vannak bagoert, tobbe fog kerulni a nagyito papir meg a vegyszer mint a hw. Erdemes itt is kerulni a ruszki csodakat, de igazabol az obi a lenyeg, lehet szerezni olcso minosegi obit es barmire ratenni. Persze sokat kell kiserletezni mindent feljegyezni, es kell egy sotet folyovizes helyiseg.

  Buy books not gear.

Hozzászólok Aktív témák