Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • johnjohn

  addikt

  válasz SebajTobias #496 üzenetére

  Az EOS300-as filmes gép előnye lehet, hogy tudsz vele program automatikát használva is fényképezni, ellenben a régebbi filmes vázaknál teljesen a szaktudásra, tapasztalatra alapozva kellene a gépet beállítani. Ez persze magával hozza, hogy a hibákat csak a film előhívása, és a képek nagyítása után látod, tehát elég nagy a hibaszázalék.
  Az EOS 300 váz fogadja a CANON EF objektíveket, ezek kompatibilisek a DSLR vázakkal is, a régebbi Canon vázak FD-rendszerű bajonettel voltak ellátva, ezek nem használhatóak digit vázon.
  Szintén jó, választás lehet a NIKON is,ezek is használhatóak automata módban is,rengeteg jó NIKON F bajonettes obi van a használt piacon. Kellő rutin után áttérhetsz a MANUAL üzemmódra természetesen bármelyik gépen.
  A gépek külső állapota is sokat elárul, de nem árthat, ha valamelyik fotós kereskedésben nézel körül, vagy valakit vigyél magaddal, aki jártas az analóg fotózásban, és leellenőrzi a gépet.
  A képek minőségét főleg az objektív, a film, és természetesen az előhívás-nagyítás minősége is meghatározhatja.. ZENIT géppel is lehet tökéletes képeket lőni, csak bonyolultabb a beállítások helyes megtalálása esetleg.
  Fotós szakkönyv átolvasása az analóg fotózáshoz alapvető.
  Itt is nézz szét. Az alsó F 65 kit elég szépnek tűnik.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák