Új hozzászólás Aktív témák

  • rednifegnar

    senior tag

    válasz erahurka #2096 üzenetére

    lehet mert kb olyan mintha papirra irnad az iso-t... nezz utana din (es goszty) ertekeknek.

    az expot nem kitapasztalni kell hanem mereni. fenymerovel, esetleg mobilos appal. ehhez persze nem art ismerni a beeso es visszavert meres elveit mininalisan (= net).

    amit a keresoben latsz vilagossag az a kepen akkor lesz hasonlo ha tudod milyen zaridovel (es film erzekenyseggel = iso/din) fotozol es mi a celod. jobb/egyszerubb egy olyan vaz amiben van fenymero pl 12xp vagy E, stb.
    ezen az objektiven 3 gyuru van, fokusz, rekesz es rekeszbeugraszto. eleg macera hasznalni. az ilyen tipusu megoldas eleg lassu es soxor elfelejtodik. nem lehetetlen de erdemes utananezni, letolteni hasznalatit es egyszer vegigolvasni, biztos van angolul (talan meg magyarul is).
    ami gond lehet hogy ezeknel a gepeknel sok a hiba, egy olcso teszttekercs kimutatja a nagyjat.

    az persze kulon kerdeses, hogy a leexponalt filmel mi legyen, mert ott vege is a filingelesnek. innen jon a miben hivjam/hivassam mivel/hol szkenneltessem/szkenneljem tipusu kerdesek. es ezek soxorosaba fognak kerulni egy gep aranak de meg egy digitgepnek is. nem lehetetlen de latni kell hogy a filmezes az nem csoro sport manapsag foleg ha egy minosegi szint is a cel.

    A camera does not make art, the artist makes art.

Új hozzászólás Aktív témák