Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • bogar879

  újonc

  Sziasztok!
  Szeretnék belevágni az otthoni film előhívásba, és ebben szertném a segítségetek kérni. Fekete-fehérben fotóztam eddig, 35mm-es és 120-as HP5+ és Delta 400-as filmekkel. Azért fekete-fehérrel, mert később szertnék nagyítani is.
  Kicsit már utána kerestem az interneten, de örülnék pár tanácsnak az eszközökkel és vegyszerekkel kapcsolatban mi előtt belevágnék ebbe. Eddig még csak egy Sevcsik Jenő féle A fotos labor című könyvet sikerült kerítem. :D
  Az eszközöket szeretném újonnan vásárolni, mert például ne egy-két film árán derüljön ki, hogy beereszti a fényt az előhívótartály. Tudom, hogy valószínű elrontom majd párszor az előhívást az elején (és később is), de akkor se ezen múljon.
  Találtam az ebay-en egy induló pakkot:
  http://www.ebay.com/itm/Film-Developing-Kit-35mm-120mm-6-BRAND-NEW-/351637009120?hash=item51df32f2e0
  Szerintettek megéri? Mondjuk a postaköltség kicsit húzós, de lehet azt tudom csökkenteni. (Vannak pár ezer forint eltéréssel más ilyen pakkok az eladónál, de sajnos mindnek kb 7600 HUf a posta költsége és akkor már legyen a teljes készlet.
  http://stores.ebay.com/studentphotostore-Outlet/_i.html?rt=nc&_sid=55344334&_trksid=p4634.c0.m14.l1513&_pgn=1)
  Viszont, ha a postaköltség csökkentés nem jön össze (vagy amúgy is), akkor egyessével szedném össze cuccokat e-bayről és itthoni boltokból. Magyarországon csak a syrex-et találtam, akik árulnak laboráláshoz eszközöket. Esetleg tudtok még valakit, aki árul ilyeneket?
  Vegyszerekkel kapcsolatban, eddig csak a fokuszfotó-t és a syrex-et találtam itthon, és sok másat külföldön, de a legszimpatikus talán a britt ag-photographic (http://www.ag-photographic.co.uk) volt. Csak ez utóbbi ugyan csak a posta költség miatt húzós. Tudtok még esetleg magyar értékesítőt?
  Azért még összeraktam egy listát a vegyszerekről, amit gondoltam és lehet kapni itthon:
  -Előhívó: Itt még nem tudom mi lenne a jó, szóval eddig a Kodak XTOL, Ilford DDX és ID 11 között gondolkozok
  -Stop fürdő: Indikátorosat szeretnék. Tetenal-ra gondoltam, mert Kodak-ét nem találtam Magyarországon. Mondjuk, habár abból drágább egy liter, de mivel jóval sűrűbb, ezért olcsóbb arányában.
  -Fixxálás: Ilford Rapid Fixir-re esett a választásom, mert azt lehet filmre és nagyításnál papírra is használni.
  -Csepptelenítő: Fotonal-nak a termékét találtam itthon csak, de jobban örülnék Kodak Photo-flo-nak, ugyancsak a sűrűség/ár arány miatt.
  Örömmel várom a javaslatotokat mind az eszközök és vegyszerekkel kapcsolatban is. Válaszotokat előre is köszönöm.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés