Új hozzászólás Aktív témák

  • Speederer

    senior tag

    válasz pinnacle #63041 üzenetére

    Ezt a netdata-t nem ismertem, de ez is hasznos tool-nak tűnik. Köszönet érte kovakovi77-nek!

    Nálam kicsit bonyolultabban van megoldva, zabbix + grafana kombóval. Fut egy külön zabbix szerver, a klienseken pedig a zabbix agent és kb. bármilyen lekérdezést be lehet neki állítani. A végén pedig a grafana csinál belőle szép csicsás grafikonokat. :)

    A CPU hőmérsékletét én itt nézem:
    cat /sys/class/thermal/thermal_zone0/temp
    Igazából egy számot ad vissza, amit el kell osztani 1000-rel. Ha nem is akarod megjeleníteni a dolgokat vagy eltárolni, érdemes lehet akkor is ránézni, hogy alapesetben hány fokos, illetve terhelés alatt meddig megy fel.

    #63000 CoF:
    Én nem is azt mondom, hogy pont az IPTV-től fog jobban melegedni, mint bármi mástól. Ha alapjáraton is magas a hőmérséklete és a hűtése nem az igazi, akkor az IPTV is okozhat annyi melegedést, hogy az már sok legyen a box-nak.
    Azért láttam már itt a topikban olyan kommenteket, hogy ki hogyan javított a hűtésen, mert a gyári olyan "jól" sikerült.

    #63002 gyűrű:
    Köszi, ezt megnézem majd. Olyan élményre viszont emlékszem ezzel kapcsolatban, hogy a box-hoz adott távirányító egyik gombját sehogy sem sikerült be/átprogramoznom ezen a módon, mert azt hiszem nem látszott semmi ID sem ennél az adott gombnál.
    Ezekre akkor nincs is megoldás?

    A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!

Új hozzászólás Aktív témák