Hozzászólok Aktív témák

 • Fiery

  veterán

  2 szerver lapka keszul. Az egyik, az egyszerubb, a Snowy Owl kodnevu lesz. Ez lesz a Broadwell-DE es utodainak kozvetlen konkurenciaja. Max. 16 CPU-mag, 4 db CCX, tulajdonkeppen 2 db Ryzen die osszedrotozva egy BGA csomagban. Alaplaponkent 1 db ilyen procit lehet integralni. Velhetoen die-onkent 2 db DDR4 csatorna lesz, tehat osszesen 4 db. A TDP egyelore nem vilagos, de valahol 65 Watt konyekere varhato.

  A bonyolultabb varazslat a Naples lesz, ez lesz a Broadwell-EP/EX es a Skylake alapu Xeonok kozvetlen konkurense. Max. 32 db CPU-mag, 8 db CCX, tulajdonkeppen 4 db Ryzen die osszedrotozva egy tobb mint 4 ezer labu socketben. Majdnem biztos, hogy die-onkent 2 db DDR4 memoriacsatorna lesz, tehat osszesen 8 csatorna. Alaplaponkent kezdeskent 2 db ilyen procit lehet telepiteni. A 4 db die egy negyzet 4 sarkaban lesz, kepzeletben. Nyilvan a tokba is igy kerul fizikailag beepitesre. 180+ Watt TDP per socket.

  Megjegyzem, a CCX interkommunikacios problema/bottleneck a szerver lapkakat fokozottan fogja erinteni. Viszont nem erinti majd a Raven Ridge-et, hiszen az csak 1 db CCX-et fog tartalmazni ;)

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák