Új hozzászólás Aktív témák

  • R3plica70

    aktív tag

    (#2274) ->Raizen<-
    Még bírom a gyűrődést, de valami nagyon nem kerek ezzel az Asrock lappal, vagy én gondolkodom nagyon másként :F
    Azt sikerült kiderítenem, hogy a SATA3_1 és SATA3_2-es aljzaton nem tetszik neki az Intel SSD, a Toshiba köszöni jól van :((
    Este a SATA2_A2-re dugva sikerült telepítenem, bár a kisokos szerint a SATA3_1 -4-ig aljzatra csatlakoztassuk a boot eszközt ha megfelelő sebességet szeretnénk.
    Viszont ma már a SATA_3-as és 4-es aljzaton is sikerült működésre bírni, viszont az 1-es és 2-esen továbbra sem megy. Csak érteném mi a különbség :F

    (#2275) zzola
    Hát én nem húzom le még a márkát, sok lapom volt tőlük, többnyire pozitiv tapasztalattal, de ez a B350-es lap rendesen szivat, lásd a továbbiak...

    (#2276) szunya1
    :R napokig agyaltam, hogy belevágjak-e ennyire korán, és 2 fórumtárs tapasztalatai alapján mertem meglépni végül. Főleg be voltam sózva, mikor megláttam hogy megérkeztek az első készletek a processzorokból és lapokból a múlt héten csütörtökön és pénteken. Csak a lappal rizikóztam, mert ilyennel még nem találtam tapasztalatot...eddig sajnos még nem vagyunk egymással barátok vele :(((

    (#2282) Malibutomi
    Köszi az infót. :R
    Így hogy sikerült béta CPU-Z-t és HWInfót is töltenem, legalább az órajelet és a feszt tudom monitorozni, amennyiben ezek már tényleg korrekt értékeket mutatnak. Sajnos a hőmérséklet még egyiknél sem jó, mivel nem hinném hogy 50 fok alatt maradna mindig a terhelések alatt.
    Tuningot próbálva 1,55V-ot is ad a lap a procinak, amit kicsit sokallok, de ezeknél a BIOS-oknál nem lehet még álltani a feszt.
    1.43-as bétába tettek fesz állítási lehetőséget, viszont a proci ezzel meg nem a beállított órajelen megy, hanem stabilan 27-es szorzóval.

    (#2287) apa111
    :R Én köszönöm neked a hozzászólásaidat és a tesztjeidet, többek között ezek alapján mertem belevágni a dologba :R
    A RAM-jaim Corsair 2666MHz XMP-s modulok, 2x8GB, 16-18-18-35 gyári időzítéssel 1,2V-on.
    Ez az egy pozitivuma van eddig az Asrocknak, XMP beállítással stabilan mennek benne a 2666-os RAM-ok. Viszont 1,35 V-on sem viszi a következő lépcsőt amit be lehet állítani a BIOS-ban, a 2933MHz-et, még lazább időzítésekkel sem. Egyelőre ezt fel is adtam, mert a CPU tuning problémásabb nálam, és most azzal szenvedek.

    Kérdezném tőled, hogy pl Cinebench futtatása alatt, gyári CPU beállításokkal meddig turbózik a procid? Mert nekem 3,2-ig max. :(((

    Ha viszont kézzel beállítok 3600MHz-et akkor így néz ki:

    3800-on még pl Valleyt le tudom futtatni, de Cinebench futtatására azonnal újra indul a gép, sőt utána képet sem ad.

    Amúgy a Valley döcögősebben fut alapból mint a 7700k-n, de fenti órajelen érzésre már kezd azonos lenni az élmény.

    (#2294) Fred23
    Megmondom őszintén ezt a részt nem néztem. Az biztos, hogy az én ramjaim vagy csak 2133-on vag XMP bekapcsolásával 2666-on hajlandóak csak menni. Talán későbbi BIOS-ok ezt javítják.

    (#2305) IstvánLászló
    Kívánom, hogy mire összejön a vásárlásod, a magam érdekében pedig mihamarabb :D , hogy gyorsan javítsanak a BIOS-okon.
    Az Asrock mellett azért mertem dönteni, egyrészt mert mint fentebb írtam nekem bevált márka, másrészt azt láttam hogy enyhe túlzással mostanában szinte naponta adnak ki béta BIOS-t, ami számomra azt jelenti hogy erősen dolgoznak a hibákon.
    Az SSD történetét pedig már fentebb taglaltam, gyak. kompatibilitási gond, és köszi a megjegyzésed :R

    (#2313) SLYM
    Hát igen ismerős a dolog, ha jön akkor csőstől jön...de azért most ezt kihagytam volna :R

    Remélem nem hagytam ki senkit aki megszólított :D :R
    És közben lett még egy :D

    (#2383) dergander
    Asrockhoz való hozzáállásom lásd fentebb. Az tény hogy az alaplap gyártók nem voltak felkészülve a startra, ez jól látszik.
    Próbálgatva az újabbnál újabb BIOS-okat, egyre többet tesznek bele és bizakodó vagyok, hogy rövid időn belül már elfogadható szinten lesznek.
    Emiatt a Ryzent én nem írnám le,, 3800-nál már kezdtem megérezni benne az erőt :C

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák