Új hozzászólás Aktív témák

  • R3laX

    addikt

    Bekerült végre a Thermalright True Spirit 140 Direct a masinába. Frankón hátrafele fúj, a dobozon AM4 Ready, a dobozt kinyitva rögtön a szerelési infó pillantható meg ;) . Kicsit szívtam vele, mert először nem raktam be a ventik alá a kis gumi rezgéscsillapítókat, és a ventiket csak a belső lyukakhoz feszítve tudtam felrakni. Erre felhívták a figyelmem a hűtős topikban és megoldódott :). Rakok be alul képeket, ezeken is látni majd. Kapott még1 plusz fehér ventit előre az alap fekete mellé, amit hátra raktam, amúgy brutál kis jószág.

    Első nekifutásra 3.8 wraith spire 1.32V helyett feltoltam a feszt 1.4-re, a frekit meg 3.92 GHz-re. Így IBT very high fél órán át stabil volt, hőfok 70.4-nél állt meg. Előtte a wraith-tel 3.9-en még a cinebench is befagyott 1.420V-tal, persze itt rögtön felpattant a hőfok 75-80 körülre. Rápróbáltam a 4GHz-re, de 3925MHz fölött eléggé elkezdi bekérni a feszt, itt 1.440Volt a max amit kapott, de a cinebench befagy. Lehet agresszívabb LLC-vel és még egy kis plusz fesszel bírná, de nem vágom mennyi a még max adható biztonságos kakaó.

    XFR egyébként mennyire pumpálja meg fesszel nagy folyamatos terhelésnél mondjuk az 1600X-et? Vki ránézhetne egy stressz tesztre a kedvemért, aki auto fesszel XFR-rel használja, mennyire kapja folyamatosan és milyen magas feszt kap. Ugye ez sima 1600-as. Az alaplap sztem viselné szépen, a proci kérdéses hosszútávon.




Új hozzászólás Aktív témák