Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Thrawn

  félisten

  Lekoppint? :DDD
  Egy 486-osban 1.2 millió tranzisztor van, azt pár ember belátható időn belül fel tudja dolgozni. Nade egy Skylake pl közel kétmilliárd tranzisztorból áll, szerinted mennyi időbe telne megérteni, hogy az egyes tranzisztorok miért ott vannak ahol és mit is csinálnak tulajdonképpen? Nem, lekoppintani itt már nemigen lehet semmit, hacsak nem akarsz évekre lemaradni.

  Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł DIV: Blessed Mother! Save us! łłł

 • leviske

  veterán

  Én vagyok a szegény ember tájékozott embere. ;] Komolyra fordítva a szót ezek csak a másik topikban említésre került dolgok.
  Nem, félreértesz. Nem ismert a Zen architektúra felépítése, csak a támogatott utasításkészletek listája (nagyjából?). Az alapján pedig az látszik, hogy a korábban behozott és fejlesztők által nem igazán használt cuccokat kivagdalták és ráfeküdtek az olyan fejlesztések implementálására, amik a Haswell/Broadwell/Skylake-ben mutatkoznak illetve Cannonlake-ben fognak bemutatkozni. Ez pedig ahhoz képest, hogy a Bulldozerrel mennyire ellentétes irányba indultak, mint az Intel, sokat sejtet.

  A Raven kapcsán meg reméljük a legjobbakat.

  (#9) Yutani: Szerintem az lehetett a probléma, hogy amikről beszéltetek, az igazából (bár nem mérési eredményekkel, de) át lett dumálva. Én is kérdezgettem a témában anno, mert nekem se volt tiszta, hogy a +40% akkor most mindenben értendő, vagy egy átlag, vagy egy legfeljebb növekedés. Illetve az sem volt teljesen érthető, hogy akkor ezek most a Piledriver-hez vannak mérve "legutóbbi" alapon, vagy a csak L3 nélkül, APU felépítésben megjelent Excavatorhoz. És ezek nagyjából át lettek dumálva.

  Félreértés ne essék, engem nem zavar. Sőt érdekes azt is látni, hogy a Deneb/Thuban hol áll/állhat a Zenhez és a Bulldozerhez képest, de tény, hogy a K10 utoljára 2009 környékén volt téma a topikban.

  (#22) stratova: Az AMD-s diákon rajta van, hogy a Raven FP5-ös mobil foglalatba jön. Eddig nagyobb váltásoknál mindig foglalatváltás volt a mobil termékekben. Trinity FP2, Kaveri FP3, Carrizo FP4...

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák