Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • leviske

  veterán

  Nem annyira nagy meló akár csak dieshrinkelni egy adott lapkát kisebb gyártástechre, csak nincs ingyen és a BR esetében jó eséllyel ezért ez el is maradt. Ill, mint írtam, a HDL elvileg még nincs kész a GloFo 14nm-es gyártósoraihoz, így csak HPL-el jöhetne az új cucc. Márpedig a HPL-t a Jaguar esetén nyugodtan megengedhetik maguknak, mert még akkor is elenyésző méretűek a magok.

  Azt meg ne feledjük, hogy Polaris újításai valószínűleg a NX lapkájában hamarabb jelen voltak, mint a Polaris 10/11-ben, miután valamikor a Tonga és Fiji megjelenése közt jelezte az AMD, hogy kaptak két nagy egyedi megrendelést. Épp ezért hívtam fel a figyelmet a GPU-k és a NX lapkájának várható viszonyára.

  Mindenesetre a Sony nem véletlenül kért APU felépítést. A Microsoft se véletlenül használ azt. A NX drágábban jönne ki és 2018 környékén lemaradhatna a fizika és AI számítások terén a konkurenciával szemben.

  u.i.: Az XV/Zen és többi cuccnak a cache miatt kell szerintem a HDL. A Jaguar-nál ez nem annyira vész.

  [ Szerkesztve ]

 • Petykemano

  addikt

  Én is úgy látom, hogy néhány szuboptimális helyzet van, mindegyik tradeoffal:
  1) APU, 14nm, Polaris + XV => XV shrink?
  2) APU, 14nm, Polaris + Jaguar leszármazott shrink (Cheetah) => Egy harmadik architektúra fejlesztése párhuzamosan
  3) APU, 28nm, Polaris + Jaguar/XV => Polarist kell portolni 28nm-re
  4) APU, 14nm, Polaris + Zen => nem idén rajtol
  5) nem APU, 14nm Polaris + valamilyen CPU => Nem APU

  Ha abból indulok ki, hogy elvileg a Cat-core családot befejezték és az XV-t vetik be a Stoney RIdge-ben a Jaguar (Puma) magok helyett a korábbi Beema meg Mullins platformok szintjén, akkor szerintem a legtöbbet azzal nyernének, ha az XV shrinket lépték volna meg.

  Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

 • Yutani

  nagyúr

  Szóval vagy nem APU és tényleg ilyen PC szerű lesz (ami jó nagy fail egy konzolnál...)

  Miért is? Mit tud egy mai konzol, amit egy fix hardverű PC ne tudna? Főleg, hogy ezek a konzolok alapjában véve szintén PC-k, és a HSA meg társai a kanyarban sincsenek még kihasználtság terén. Tényleg érdekelne!

  Régi ISA SB és GUS hangkártyákat keresek saját részre, nem kereskedni! Privizz, ha van valamid! ABIT AU10 is érdekel! #tarcsad

Hozzászólok Aktív témák