Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Simid

  aktív tag

  Ezért nem tudom hova tenni, mert jövő tavaszig nem igen lesz Zen APU. Viszont nem gondolnám, hogy APUn kívül más szoba jöhetne manapság egy konzolban. De ha már polaris és 14nm akkor XV vagy cats sem nagyon jöhet szóba.
  Furcsa, hogy még találgatásokat sem láttam mi lehet a polaris mellett.

 • leviske

  veterán

  De, a Zen teljességgel kizárható. A NX-ből már hónapok óta kell, hogy legyen CPU oldalról problémamentes ES példány, ez pedig Zen alapon nem megoldható. Ráadásul az APU-khoz szükséges library 14nm-en nincs kész, szóval -hacsak nem azt jelentik be két hónapon belül, hogy 2017 nyarán/tavaszán jön, akkor arra sincs sok esély, hogy 14nm-es lesz. Bár ez utóbbi még lehet máshogy, hiszen jöhet akár HPL-en is, ha nem túl sok a tranyó. Mindenesetre 14nm-en valószínűleg már beférne 16 jaguar mag is, azzal meg esélyes, hogy előrébb volnának, mint 4 xv-al.

  Nem X86-os CPU jelenleg szerintem egyet jelentene az öngyilkossággal megint, hiszen 3 évvel később jönnek és senki nem kezdene el nekik egy spéci CPU architektúrát is betanulni, mikor épp elég gondjuk van a fejlesztőknek a low level elérésével.

  Mindenesetre miután az EA konferenciáján már elvileg lesznek NX-re is bejelentett címek, nem hiszem, hogy tovább húznák a dolgot 2017Q1-nél, de esélyesebb a '16Q4.

  (#29) Simid: Korábban az AMD ügyfélmegnevezés nélkül bejelentette, hogy megkötöttek két, egyedi x86-os APU tervezéséről szóló szerződést. Szimplán az a helyzet, hogy tartalmazni fog jó pár, desktopon a Polaris-okban debütáló feature-t és vélhetőleg csak így tudtak rá hivatkozni. Szvsz kb olyan lesz a viszonya a Polaris-okhoz, mint a XO/PS4 lapkájának a GCN1.1-hez.

  (#31) stratova: Jó hogy mondod, kellhet majd egy Socket AM4 / SP3 topik is. :DDD

  (#32) Simid: A jelenlegi állás szerint a Raven esetében elég optimista becslés a '17 nyár is. Pláne mivel abból kellenek majd cherry-picked darabok a HPC piacra.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák