Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • leviske

  veterán

  A Zen elméletileg egy, a Haswell-hez nagyon hasonló felépítést kapott. Gyakorlatilag befejezte vele az AMD a nagyjából 10-20 éve tartó különutas fejlesztési politikát és beálltak az Intel mögé. Konkrét termék szintjén valahova a i7-5820K - 5930K környékére várhatóak azokban a programokban, amik nem érzékenyek a memsávszélre. A gond az, hogy az i7-6850K - 6900K eléréséhez nem lesz elég egy 3GHz-es alap órajel, miközben az AMD jelenleg ott áll egy új architektúrával egy friss gyártástechnológián, aminek az analog verzióján az Intel 1 évet szívott.

  Szóval a legnagyobb kérdőjel a Zen kapcsán az, hogy megismétli-e a K10 vergődését. Amennyiben erre a válasz az lesz, hogy nem, az nagyjából annyit jelent, hogy a jövő nyárra várható Raven-nek minden esélye meglesz, hogy letarolhatja a mobil és mainstream piacot 4770K+R9 270 teljesítménnyel.

  u.i.: A Sandy IPC-je elvileg már valamikor a Steamroller-nél megvolt, az Excavator meg esélyes, hogy azon azért túl is lépett. Csak azt hiszem ezen a kisebb/lassabb cache rontott az APU-kban, szimpla CPU meg nem jött belőlük.

  (#5) Remusz911: Legjobb tudomásom szerint a K10 nem skálázódott eléggé. Nem jó üzlet 8x akkora lapkát készíteni 6x akkora teljesítményért. A Bulldozer többek közt ezen akart változtatni az osztott erőforrásokkal, csak a párhuzamosítás nem jött olyan sebességgel a szoftverpiacon. Mostanra meg a 3-4 évvel fiatalabb Intelek abban is megeszik őket reggelire.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák