Hirdetés

  • grün

    újonc

    könnyen lehet

    A párnád tollára is lehetsz allergiás, vagy valamire, ami a szobád közelében van, vagy a házatok közelében egy fa, ami most virágzik....

    Ha nincs színe a váladéknak, akkor főleg. Vagy ha este lefekvés előtt, vagy reggel felkelés után mindig eszel valamit 2 hónapja, amit a nap többi szakában nem.

  • Dictator^

    PH! kedvence

    Nos, eddig semmi bajom nem volt, de az egyik épitkezési telken 2 napig csak parlagfüvet gazoltam, pár nappal rá, mintha megfáztam volna (bár lehet az is történt, mivel huzatba alszok). Nos , most viszont illetve már egy heze, csak fújjom az orrom, könnyezni nem könnyezek, de megállás nélkül taknyozom..

    Van mikor nem kell , van amikor egyhuzamba megállás nélkül tüsszögök..

    Itthon is és kint a telken is.. Ötlet?

    És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

  • Kanczy

    PH! kedvence

    Napok óta szipogok, viszket a szemem és ereszt a nyálkahártyám... nem vagyok megfázva, és valószínű, hogy porallergiám van, de azért idegesítő :(

    You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

  • Ramius

    őstag

    Nem hinném, hogy por. Ha most kezdődött nemrég, akkor szerintem parlagfű lesz. Én is hasonló gondokkal küzdök. Szerencsére napi egy szem gyógyszer és orrspray megszünteti a tüneteken. Vagyis inkább minimalizálja.

    gyakorlat teszi a mestert...tönkre...

  • kovsol

    Jómunkásember

    tegnap tárcsázott le öcsém kb egy hektár parlagfüvet ami úgy 1.5m magas volt már, az egész traktor sárga színű lett annyi virágpor rakódott le rá és mint valami porfelhő olyan volt utána minden
    gondoltam rátok allergiásokra :B

    May the Force be with you - facebook.com/KovsolPhoto

  • Kanczy

    PH! kedvence

    Azért gondoltam, hogy por, mert el van törve a lábam, és mielőtt elkezdődött volna az allergiás reakció, 1 hétig, ill. azóta sem voltam utcán (folyosóra kiülök néha-néha, de ennyi). Ettől függetlenül persze lehet, parlagfű :(((

    You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

  • Ramius

    őstag

    Ha allergia, akkor az a lakásban is utol ér, csak nem olyan mértékben jelentkezik. Simán bejut a pollen.

    gyakorlat teszi a mestert...tönkre...

  • AMD Power

    Jómunkásember

    Én több évig nagyon allergiás voltam... májustól - szeptemberig. De most nyáron szinte már kalciumot sem kell innom. :K

    Xbox One X White Special.

  • Dictator^

    PH! kedvence

    Erre up?

    Kezdödhetett ugy az allergiám, hogy sokat dolgoztam parlagfü között ?

    És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

  • Ariadne

    őstag

    No tovább próbálkoztam homeopátiás cuccokkal, és most parlagfűszezonban megvan a tuti kombó: histaminum (általánosan jó allergiák ellen) és ambrosia artemisiaefolia (parlagfű), ezeket szedem és egyáltalán semmi bajom. Rendszeresen túrázom pedig, és főleg most a párás erdőben éreztem a légzésemen, hogy ez nem túl jó, de mióta szedem ezeket, semmi gond. A hülye álmosító Telfast meg elmegy nyugdíjba nálam... :U

    "In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

  • vans?

    őstag

    'estét, gondoltam két orrfújás között írok ide... nekem 4-5 éve van allergiám, az állatszőröket kivéve mindenre, amit vizsgálnak. a fűfélékre a legmagasabb fokozaton. kenutúrán voltam, és közben is (a vízen annyira nem) meg most is elég durva a téma. Aerius-t szedek, de túl sokat nem ér... Használ valaki Singular-t? ~12k havonta, de egy ismerősöm szerint jó, csak hát ahhoz elég drága, hogy egy vélemény alapján vegyek...
    De ha arra nem is, azt hiszem Xyzal-ra biztosan leváltom az Aeriust.

    Amúgy én nem köhögök, csak teljesen bedugult orr, állandó tüsszögés, és napi 200 zsepi.

  • hossszú

    őstag

    A Xyzal nálam már nem sokat ér így kénytelen voltam ma beadatni magamnak egy jó adag szteroidot, most már jól érzem magam. Az utóbbi néhány nap már katasztrofális volt, semmi nem akart használni a diprofos megteszi a hatást, tudom nem csak ott ahol kell.

    „A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin

  • cocka

    PH! addikt

    Sziasztok!

    Csodálom, hogy ide ilyenkor nem ír senki. Ilyen kevesen vannak a poratka allergiások? Én pl. kifejezetten a poratkákra vagyok allergiás. Az európai meg amerikai háziporatkára. Kisebb mértékben a fekete ürömre, elhanyagolható mértékben pedig a gyomkeverékre.

    Ezek a kis szartermelőgépek:
    The European house dust mite (Dermatophagoides pteronyssinus) and the American house dust mite (Dermatophagoides farinae)

    Az én sztorim nagyjából 5-6 évesen kezdődött. Már akkor is baromi sokat fújkáltam az orrom. Aztán 7 évesen kórházban is voltam asztmagyanú címszóval, a kivizsgálás eredménye végül is ugyanaz maradt, gyanú az asztmára. :D Akkor még nem igazán voltak allergológiai rendelések, ezért a pulmonológiára jártunk anyámmal, marha jó program volt. :F Persze megcsinálták a Prick tesztet is, az összes allergénre negatív lett. Ennyit arról mennyire megbízható a Prick teszt 7-8 éves korú gyereken végezve. :D

    Eltelt közben x év ment a folyamatos orrfújkálás, akkor asszem csak Zyrtecet írtak, de bármennyire is próbálták volna bizonygatni, asztmás továbbra sem vagyok.

    Aztán vagy 2 éve elmentem egy ingyenes szűrővizsgálatra, ahol persze kijött hogy a poratkákra allergiás vagyok, mint állat. :D Az a bőrteszt elég felületes volt, meg aztán az Aerius + Beclonasal Aqua kombó is kezdte hatását veszteni, úgyhogy utána elmentem normális allergológiára is és ott kb. hasonló volt a megállapítás. Érdekes módon a parlagfűre nekem nagy negatív lett. :D

    Aztán most váltottam nemrég újabb orrspraykre: Avamys (szteroidos) + Allergodil (antihisztaminos) Kombinálva fújkálom, így lekopogom jól vagyok. Bár az orrdugulás teljesen nem múlt el. Szedni viszont nem szedek semmit.

    Itt van egy iszonyat jó leírás a témáról:

    [link]

    Ezek után egyébként röhögném, ha kiderülne, hogy nem is az allergiás rhinitis miatt van a tartós orrdugulás. Egyébként anno voltam arcüregöblítésen is, a kellemetlen része inkább az érzéstelenítés fázis, viszont amikor megszabadulsz 1 hektoliter cucctól, az óriási megkönnyebbülés. :DD

    Szóval akinek "csak" szezonális allergiája van és ezért télen tünetmentes, annak üzenem, hogy szerencséje van, mert az egész éven át tartó allergiás nátha egy fokkal kellemetlenebb. Annyi, hogy az ilyen típusú allergiánál a szemtünetek nem igazán jellemzőek, ahogy a fenti írásban is van, ezt csak megerősíteni tudom.

    Jobbulást kívánok mindenkinek!

  • viola49

    újonc

    Én ugyan nem vagyok allergiás szerencsére, de szívügyemnek tartom a kérdést, ugyanis a családom tele van allergiásokkal, és a gyerekeim is épp ezért igen veszélyeztetettek az allergiára.
    Én ezt ahol csak tudom hangsúlyozom, hogy mennyire fontos a pici babák táplálásánál az, hogy milyen ételféléket és alapanyagokat mikor vezetünk be, ugyanis a túl korai találkozásra bizonyos típusú élelmiszerekkel még nincs felkészülve az immunrendszer és védekezőreakcióval válaszol rá.

    Szerintem ez nagyon kis apróság, ahhoz képest, hogy csökkenthető vagy akár teljesen meg is előzhető az allergia, ha ezt a szülők megfelelő odafigyeléssel kezelik, és nem adnak teszem azt kiflit vagy tehéntejet a 6hónapos babának..

    Nincs második lehetőség!!! :P

  • attiati

    PH! kedvence

    használt valaki közületek Dr. Theiss Alergol Pollen Blocker Cream-et?

    Sajnos már nem gyártják. Mit használtok helyette?

  • stracker06

    fanatikus tag

    Sziasztok!

    Magam is allergiás vagyok háziporra, penészgombára és enyhén parlagfűre is. A szakdolgozatomat a gyógybarlangokról, a barlangterápiáról és a Béke gyógybarlangról írom. Az eredményes munkához azonban szükségem lenne arra, hogy minél többen kitöltsék a dolgozathoz tartozó, anonim kérdőívemet.
    Kérlek titeket, segítsetek egy kitöltéssel, ha tudtok, illetve javasoljátok allergiás, asztmás ismerőseiteknek is a kérdőívemet.
    Nektek 5 perc, nekem hatalmas segítség! :R Előre is köszönöm a segítségeteket! :R

    LINK

    SFm™ --- (with Vaio & Mi A1)

  • cocka

    PH! addikt

    Na, kb. ez volt az első olyan kérdőív, ami nem kérdez rá nyíltan az összes személyes adatra. Ha név kell, lakcím kell vagy irányítószám meg születési dátum és hely, reflexből zárom be.

  • Barell

    senior tag

    Sziasztok, kicsi korom óta allergiás vagyok nővényekre, főleg parlagfűre. Allergia tünetei jellegzetesen orrdugulás, váladékozás, esetenként szem viszketés. Telfast nevű gyógyszer szedtem rég óta most viszont 1 hete áttértem erre a bizonyos Zilola-ra. Nos a lényeg az hogy idén annyira kijött az allergiám hogy nem is hittem volna hogy tud ilyen is lenni. Tegnapi nap jött el hogy átéltem az első e-miatti olyan éjszakámat amiből kb 3 óra telt alvással, folyamatos orrfolyás, prüszkölés, dugult, irritált orr, viszkető torok, és hallójáratok. Ma már szépen köhögtem is asztma jelleggel. Jelenleg még pocsékabbul vagyok mint tegnap este így már lélekben felkészültem hogy ma sem alszok és holnap munka helyett irány az orvos, szerintetek tud valamit segíteni? Soha nem voltam még ilyen helyzetben, gyakorlatilag örülök hogy még levegőt kapok...

  • cocka

    PH! addikt

    Ne ilyen tablettákat vegyél be, mert azok lófaszt se érnek. Használj szteroidos orrsprayket:

    pl. Avamyst vagy Nasonexet. Ezek érnek is valamit, de gondolom te is tudod, hogy a kívánt hatás eléréséhez legalább 2 napig kell ezeket használni.

  • attiati

    PH! kedvence

    eletmodvaltas?
    taplalekallergia kivizsgalas?

    mondanek egy alkoholos gyogynovenykivonatot is, de megszunt a gyartasa es mar csak keszletrol lehet beszerezni. pont az "olcso" tb tamogatasos szteroid cuccoktol mennek tonkre a tb tamogatas nelkuli (hatasos) termekek gyartoi

  • cocka

    PH! addikt

    eletmodvaltas?

    Kétlem, hogy csupán annyitól megoldódik egy már meglévő allergia, hogy elkezdesz sportolni, mint a güzü.

    taplalekallergia kivizsgalas?

    Mármint nekem? Tudomásom szerint már volt és semmilyen élelmiszerre nem mutattak ki allergiát.

    a tb tamogatas nelkuli (hatasos) termekek

    Hát ebben a kategóriában max. egyet tudnék mondani: Allergodil orrspray. Slussz. Csak ennél meg az a probléma, hogy huzamosabb használatnál a hozzászokást követően egyre több kell.

    [ Szerkesztve ]

  • _AnTi_

    tag

    Pedig hidd el, hogy jelentősen csökkenthető (akár meg is szüntethető) az allergia rendszeres sportolással, rendes folyadékbevitellel (víz) és normális étkezéssel. Tapasztalat!

    Szép vagyok és okos, ügyes és aranyos...

  • Apollyon

    Korrektor

    Hali!

    Én világéletemben allergiás voltam a parlagfűre, macskaszőrre.
    Jópár éve rendszeresen edzem, egy pár éve pedig rendkívül szigorú diéta alapján étkezem. Tehát csak csirkehús, és zöldségek, rizs. Gyümölcsök néha. Üdítők, chips és egyéb szemét kizárva. A cukrot is teljes mértékben kizártam, továbbá mindent kókusz zsírban sütök / főzök, már ha kell.

    Naponta 4-5 liter víz simán lemegy, már amikor nincs hőség, ha igen akkor több.
    Az elmúlt pár évben néhány gyümölcstől is kijön az allergiám: alma, barack minden fajtája, görögdinnye. A sárgadinnyét utálom, szóval ezt nem tudom.

    Vitaminokat is szedek a sok zöldség mellé, főleg C-vitamint, napi 3-4000 mg legalább.

    Mindezek ellenére heti legalább 1 százas zsepit elfújok. Szóval a rendes kaja nem megoldás az allergiára. Persze én nem szedek marketing termékeket rá, sem homeopátiást, se semmit. Régen még asztmás bajaim is voltak, sokkal súlyosabb problémát okozott a parlagfű szezon, ez már elmúlt. Évről évre javuló tendenciát mutat maga a parlagfű allergiám, az étkezéstől függetlenül.

    #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

  • attiati

    PH! kedvence

    almára nekem is kijön, illetve csirkehúsra is kimutatták. Voltál bármilyen nyugati, keleti orvostudomány szerinti táplálékallergia vizsgálaton? Lehet, hogy a csirkét neked is jó lenne lecserélni pulykára (ami sajnos drágább).
    Napi 3-4g cvitamin nem lesz sok? Gondolom szintetikus. Vesekő?
    Valami biztos nem oké, mert már önmagában a c vitaminnak hatni kellene allergia ellen, főleg ekkora mennyiségben. Egész évben allergiád van?
    hány éve csinálod ezt a diétát? Én kb 12 éve figyelek rá oda, eleinte durva diétával (és tünetmentes voltam, igaz 65 kg voltam 182 centihez). Fél év diéta után egyre kevésbé tudtam betartani. De akkoriban a sav-bázis sokkal kevésbé volt savas.

  • Apollyon

    Korrektor

    Kb 13 évvel ezelőtt voltam allergiavizsgálaton, akkor még gyerek voltam, és egy teljes körű vizsgálat volt. A parlagfű mintája bedagadt az alkaromon, és kb 2 hónapig meglátszott.

    Az allergiám semmit nem változott pusztán az étrendem átalakításával. A pulykamell zsírosabb a csirkemellnél, csak úgy mondom. A csirkemellel nekem semmi bajom nincs, kb 2,5 éve eszem nagy mennyiségben, ha allergiás lennék rá már rég meghaltam volna.
    A C vitamin meg vízben oldódik, és könnyen lebomlik, nem halmozódik fel, legrosszabb esetben kiürül. Ergo akik azt írják hogy vesekövet okoz, az idióta. Sajnos a magyar wikipédiában is ez baromság volt korábban, látom mára már kivették. A napi 3-4 g egyáltalán nem sok, sőt épp hogy elegendő.

    Szintetikus C vitamin? Pff... sima aszkorbinsav, de ennyi erővel akkor te is szintetikus vizet iszol a csapból.

    Amúgy itt van egy kivételesen nem túl nagy ökörség az origoról: [link] – túl sok hülyeséget nem írnak benne.

    Ilyen savszinteket meg mittudomén mit nem szoktam nézni, meg kimérni sem szoktam a kaját mert nem járok testépítő versenyekre. Nincs is rá szükségem, mert csak azt eszem amire szüksége van a szervezetnek, aztán slussz.

    Ja igen, a lényeget lehagytam: sosem próbáltam, de állítólag a kalcium injekció lenne a megfelelő az agresszívabb allergia tünetekre. Mondjuk nem beinjektálva hanem lenyelve. Csak sajnos ezt nem osztogatják a gyógyszertárban.

    [ Szerkesztve ]

    #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

  • attiati

    PH! kedvence

    nem kioktatásnak írom ám.
    táplálékallergia teszt is volt?
    az esetek 70-80%-ban egy táplálékérzékenység áll a nyálkahártya irritáció mögött. (nem halálos, csak irritáció)
    a 100-as zsepkendő / hét szerintem jól mutatja, hogy valami nem oké és nem hatásos.

    szedtem megadózisban E, A, C vitamint. C vitamin vs. vesekő témában igazad van, de a cikkben is említik a kockázatokat. Itt is van egy jó cikk a vitaminokról.

    meglepően hosszú volt a diétás lista, hogy mi mindenre vagyok érzékeny: tojássárgája, tejtermékek, alma, csirkehús és vörös húsok (csak a pulykahús mehetne), stb... lúgosítani kellett a testemet, anyagcsere gyorsításra vízhajtó és salaktalanító teát kaptam (ami fogyást okoz rendesen).
    Az összes hatásos gyógynövény alapú szer vízhajtó hatású (volt).

  • cocka

    PH! addikt

    És azt meg szabad kérdezni, hogy mire vagy/voltál allergiás?

  • cocka

    PH! addikt

    Tehát csak csirkehús, és zöldségek, rizs.

    És nem rettentő unalmas? Pl. hal miért nem? Vagy néha napján egy kis vadhús, borjú, marha, akármi, ami nem csirke?

    A cukrot is teljes mértékben kizártam

    Ahhoz csak gratulálni tudok, mivel ugyebár a szervezetnek cukorra IS szüksége van!

    Naponta 4-5 liter víz simán lemegy, már amikor nincs hőség, ha igen akkor több

    Mondjuk én még nem számoltam meg hányszor nyomok le 2 deci ásványvizet, de nálam is megvan szerintem legalább 2 liter és ha nyár van, akkor lecsúszik talán 3 liter is. De a 4-5 literből gondolom 2-3-at ki is izzadsz és véletlenül nem szoktál feszt pisilni? :)

    napi 3-4000 mg legalább.

    Ennek a mennyiségnek igazán örülhet a veséd is. :)

    Kb 13 évvel ezelőtt voltam allergiavizsgálaton, akkor még gyerek voltam, és egy teljes körű vizsgálat volt.

    Na erről csak annyit, hogy nekem is elvégezték a csodálatos Prick tesztet gyerekkoromban és mint kiderült hamis volt az eredmény, mert azt gyanították, hogy asztmás vagyok, de a gyanújuk nem igazolódott be, későbbi tesztek viszont kiderítették, hogy igen durván allergiás vagyok a poratkafosra.

    nem halmozódik fel, legrosszabb esetben kiürül.

    Na ja, csak azt gondolom vágod, hogy a vesédnek is hagyni kell időt míg feldolgozza és igen napi 3-4 gramm simán okozhat vesekövet, ha nem iszol mellé, mint a gödény.

  • Apollyon

    Korrektor

    Semmi sem lehet hatásos, ugyanis semmivel sem kezelem a dolgot.
    Régen szedtem gyógyszereket, de csak kidobott pénz volt. Azt meg nem kockáztatom meg, hogy megint szedek valamit, és még súlyosabb lesz a doboz végeztével.
    A sok orrfújás csak parlagfű idején van, az év többi részében jól vagyok. Táplálékallergiám nincs se tejtermékek se mogyoró, csak az említett gyümölcsök, de semmi más.

    Allergia a tejtermékekre amúgy nem meglepő, mivel a tej emberi fogyasztásra alkalmatlan.

    (#228) cocka: Mint már mondtam, a vesekő duma egy városi legenda, a laikusok egyik kedvenc hülyesége.

    Jah, cukorra marha nagy szükség van, látom te is nagy táplálkozás szakértő vagy.

    Inkább ne írj többet ebben a témában, mert megnövekszik a cukorbetegek száma. Vagy mielőtt marhaságokat írsz, legalább olvass utána.

    [ Szerkesztve ]

    #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

  • cocka

    PH! addikt

    Régen szedtem gyógyszereket, de csak kidobott pénz volt.

    Ezzel egyetértek. Én is azért hagytam abba, mert nincs értelme. Bár nekem nem szezonfüggő a téma, hanem ez egész éven át tartó allergiás nátha.

  • lezso6

    VARÁZSLÓ

    LOGOUT blog

    Fakk, bammeg, szteroidos szart sohatöbbé. :((( Anno volt ekcémám, a szteroid kb arra volt jó, hogy atommód kifehérítse a bőröm, és még jobban viszkessen. Így értelemszerűen nem akarom tudni, hogy az orromon belül mit csinál. Ekcémára valami japó csodacuccot használtam, nem jut eszembe a neve, csak az, hogy bazi drága volt (2004 körül 10k), bár mint kiderült (csak a hülye háziorvos ezt nem mondta, inkább erőltette az idióta szteroidos irányt) vénnyel ezer (!!!) forinttért meg lehetett kapni, így később úgy is írattuk fel.

    Amúgy nekem pár napja jött ki az allergiám, bár szerencsére már múlik, egyre kevesebb ideig van vagy moderáltabbak a tünetek. Pl mogyoró virágára már nem jön ki, nagyon régen tavasszal pezsgős (nem a pia ;]) kálciumot kellett zabálnom, mert olyan szinten bedagadt néha a szemem. Persze rögtön lehozta. Allergiára anno valami Aeriust szedtem, meglepő módon egész jó volt, pedig nekem nem egyszerű allergiám van, napi 100-as zsepi simán elfogy.

    Primitív kérdésre nincs helyes válasz.

  • cocka

    PH! addikt

    A sima szteroidos cuccok hatását nem ismerem, ezek kortikoszteroidok, azt állítják róluk, hogy minimális mennyiségben szívódnak fel és hogy ahhoz hogy károkat okozzon a szervezetben annyi mennyiséget kéne orrba fújni, amennyit képtelenség.

    vénnyel ezer (!!!) forinttért meg lehetett kapni,

    Na ja, csak a vény még nem garantálja az olcsóságot, mert adott esetben (amit itt most nem kezdenék el kifejteni) beikszelheti a teljes árat.

    Aeriust szedtem, meglepő módon egész jó volt,

    Ja, az tényleg használ is, csak nálam meg az volt a probléma, hogy egy idő után (kb. 4 hónap) megunta a szervezetem és immunissá váltam. Úgy meg semmi értelme nincs továbbszedni, ha már nincs hatása. Ezért maradtam inkább a szteroidos orrspréknél, bár mostanában azokat se veszem, mert fasz se fog emiatt orvoshoz menni, másrészt ott az Allergodil, ami nem szteroidos és vény nélkül kapható és antihisztamin van benne.

    Nyugtassatok meg, ugye nem én vagyok itt az egyetlen aki pont nem a pollenekre, hanem a poratkákra allergiás és a nátha kb. egész éven át tart?

  • attiati

    PH! kedvence

    nem te vagy az egyetlen.
    Viszont a gond az ön készülékében van, és nem a hülye poratkában és virágporban.
    Ezekkel az anyagokkal együtt született az ember, mióta világ a világ. Kólával és tartósító anyagokkal .... viszont nem.

  • _AnTi_

    tag

    Házi por, macska, parlagfű, meg még pár fű/fa, amiket most nem tudok felsorolni, mert nincs nálam a papír.
    Az allergiavizsgálaton nagyjából minden második cuccra azt mondták, hogy allergiás vagyok rá. Van, amire csak +, van, amire több.

    Iscariah: sajnálom, hogy nálad így alakul, nekem nagyon sokat segített, hogy áttértem normális étrendre (nem nagy varázslat, kerülöm a feldolgozott cuccokat), iszok normálisan ( :) vizet) és mozgok. Nekem nagyjából eltűnt minden allergiám.

    C vitaminról: Jelenleg nem bizonyított, hogy ártana a veséknek (ellenkezője sem!), többek között vesekövem is volt régebben többször is (6-7 éves korban kezdődött), mégis szedtem 2 éven keresztül napi 2 g körüli mennyiséget (volt, amikor többet, volt amikor kevesebbet), de nem lett tőle bajom. Igazából, ha a folyadékbevitel megvan, akkor nem nagyon kell parázni a vesekőtől. Azóta sincs vesekövem (legutóbb 2000-ben volt).

    [ Szerkesztve ]

    Szép vagyok és okos, ügyes és aranyos...

  • attiati

    PH! kedvence

    Olvass utána a szintetikus vitamonok nagy dózisban való alkalmazásának
    Elég sok cikket elolvastam az elmúlt pár napban. Nem vitának szánom !

  • Mosqu!to

    PH! addikt

    Sziasztok!

    Kicsit eltér a krédésem ugyan a topictól, de ezért új topicot nem nyitnék, és még ide illik leginkább.

    Szeretnék allergiavizsgálatra menni, lehetőleg olyanra, ami minél több dolgot tesztel, és pontos eredményt ad. Milyen vizsgálatra, és hová érdemes menni?
    Elsősorban amúgy az ételek érdekelnek, de persze minden más érdekel.
    Ha nem is allergia, de ételintolerancia/érzékenység vizsgálat szintén érdekelne hasonlóképpen.

    Nincs jelenleg jobb támpontom, mint google alapján megnézni az első találatokat, de szeretnék nem elveszni a gyenge marketing bullshitek között, inkább tényleg olyan helyre mennék, aminek van is értelme.

    Van köztünk olyan, aki ilyenekkel képben van? :)

    Köszi,
    Mosqu!to

    Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

  • attiati

    PH! kedvence

    régen TB keretében is csináltak:
    1. a szokásos módon alkarra feltett mintákkal, és ha bepirosodik, akkor allergiás vagy (alma, tojás, dinnye... jó pár dolgot néznek)
    2. vérvétellel IgE antitesteket néznek (drágább, bonyolultabb)

    Elvileg a pulzusszám emelkedés is jelzi, ha allergizáló ételt ettél.
    És ha étkezés után, közben tüsszentesz valamelyik ételtől, az is árulkodó.

    egyébként egyáltalán nem tér el a kérdésed a topiktól, mert sokan pontosan ezt nem tudják, hogy táplálkozásból erednek a tipikus szénanáthás tünetek

  • Mosqu!to

    PH! addikt

    Köszi a választ! Azt hittem már, hogy teljesen kihalt a topik :)

    Elsősorban amúgy nem a szénanátha gyötör, inkább emésztési tüneteit érzem a dolognak, valamint pattanások serege jelenik meg időszakosan, aminél szintén valamilyen étel intoleranciára gyanakszom.

    Ezekre is az általad említett módszereket alkalmazzák?

    [ Szerkesztve ]

    Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.

  • cocka

    PH! addikt

    Ha jól tudom egyes bélbetegségek is okozhatnak pattanásokat.

    Ezekre is az általad említett módszereket alkalmazzák?

    Ja, gondolom igen.

  • attiati

    PH! kedvence

    szerintem a táplálékallergia / érzékenység nem pattanásként jelentkezik, hanem kiütésként!

    Viszket, fulladsz, kiüt, megdagad a nyelőcső vagy valamelyik végtag, hasmenést okoz, tüsszentesz.
    Bár ahogy most rágoogliztam, van találat pattanás + allergia szóra.

    Hormonális vagy táplálkozási eredetű (túl zsíros, túl cukros, fűszeres ételek, egyoldalú táplálkozás, vitaminhiány, ásványi anyag hiány), de szerintem ha allergia is lenne, akkor a fenti tünetek közül is jelentkezni kellene valamelyiknek, és nem csak a pattanásnak. De nem vagyok orvos.

    [ Szerkesztve ]

  • stracker06

    fanatikus tag

    Sziasztok!

    Turizmus-menedzsment mesterszakos egyetemi hallgató vagyok, ezen kívül évek óta házi por, poratka és penészgomba allergiás. Részben az allergia miatt érdeklődni kezdtem a gyógyturizmus és a klímaterápia iránt. A diplomadolgozatomat a gyógyhatású levegővel rendelkező Kőszegi-hegység gyógyturisztikai célú fejlesztésének lehetőségeiről írom. A témához készítettem egy kérdőívet is, amit főleg nektek/nekünk, allergiásoknak és asztmásoknak kellene kitöltenünk, hiszen fontos az, hogy egy olyan gyógyhelyen, ahová mi esetleg a jövőben gyógyulni vágyóként érkezünk, a mi igényeinkre szabottan működjön minden.
    Azt szeretném kérni Tőletek, hogy töltsétek ki az alábbi, nagyjából 5-7 perces, a dolgozatomhoz kapcsolódó kérdőívet. Nektek néhány kattintás, nekem viszont hatalmas segítség, az eredmény pedig ráadásul még akár hasznunkra is válhat. Előre is köszönöm a segítségeteket! :)

    LINK: http://kerdoiv.gtk.uni-pannon.hu/index.php?sid=71473&lang=hu

    SFm™ --- (with Vaio & Mi A1)

  • Sanyi19

    őstag

    Sziasztok.

    Ma kijött rajtam az allergia. Lordestint szedtem két éve, akkor jó volt rá. Viszont tavaly már nem volt olyan jó. Ezeket is cserélgetni kell évente? Ezt orvos írta ki annak idején. Most is szedem és ugyanúgy folyik az orrom nagyon. Régebben próbáltam ilye claritin meg allegra vény nélkül kapható gyógyszert egyik sem használt semmit. Vibrocil orrcseppet próbáltam még, az használt egy nyáron de jövőre már nem igazán...Otrivin, nasivin,rhinatiol ezek csak megfázásnál hatottak...

    Parlagfű és fekete üröm, lándzsás útifű amire allergiás vagyok teszt szerint. Van itt olyan, aki csak parlagfűre reagál? Kinek mikor kezdődik? Én általában pont augusztus 20-ra szoktam betaknyosodni. Ez az időszak olyan Szeptember 15-25 között szokott nálam záródni. Avamys orr spray-t is használtam az is jó valamennyire ti ismeritek? Szeretnék leszámolni a dologgal egyszer és mindenkorra. Ki mit ajánl? Szerintem újra elmegyek az orvoshoz, de ha valakinek van valami jó tanácsa vagy története, tapasztalata azt szívesen meghallgatnám.

    [ Szerkesztve ]

    “Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)

  • cocka

    PH! addikt

    Szervusz!

    Hát akkor mák, hogy neked minden évben elkezdődik, mert vannak ám itt olyanok is, akik egész évben szívnak az allergiával. Többek közt én is.

    A poratka meg lisztatka szarjai igen erős allergének, amik ellen nehéz illetve költséges védekezni. Úgyhogy szép dolog ez az irtsuk a parlagfüvet mozgalom, de olyan is lehetne már egyszer, hogy ingyen atkátlanítás minden atkaallergiás lakásában, házában. Ha ez tényleg az allergiások védelméről szól és nem a büntetéspénzek beszedéséről!

    Az Avamys mondjuk elég szar, mert sűrű és minden fújás előtt fel kell rázni, de ha már mindenképp vényköteles megoldást akarsz, a Nasonex sem rossz ám. :) Fújni mindenképp kényelmesebb azt, mint az Avamyst.

    Egyébként pedig bizonyára te is tudod, hogy kb. 2-3 hónap után hozzászokik ezekhez a szervezet, szóval egy idő után szart sem érnek, ezért kell őket váltogatni vagy befizetsz egy immunterápiára. Más lehetőség nem nagyon van.

  • Apollyon

    Korrektor

    Sziasztok!

    Nem tudom mi van most, de a szabad levegőn nem tudok sokáig megmaradni. Egy rövid idő után tüsszögök, folyik szemem, orrom és alig bírom nyitva tartani a szemem. Parlagfűre is allergiás vagyok, úgy vettem észre évről évre lazább a dolog, de ilyen még soha nem volt hogy év elején (tavasszal) ne bírjak kint lenni. Mi van most ami ennyire allergén lehet? Néztem az időjárás jelentést, de nem vagyok benne biztos hogy ott nem csak sablon szöveg van.

    #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

  • Feketelaszlo

    senior tag

    Most nagyon még semmi, késésben van a természet megint vagy 1 hetet, bár az is kérdés, hogy merre jártál, de É-Mo.-n a fák még csak most kezdenek el rügyezni, vadvirágok meg füvek akadnak még csak. Pollentérképet néztél? Esetleg a levegőminőséget is le lehet csekkolni, de az most mindenhol elég jó - szálló por esetleg olyan helyen nőhet gyorsan, amit a jó idő hatására hirtelen megszálltak a turisták.

  • Apollyon

    Korrektor

    Bocs, csak most olvasom a választ.

    Budapesti vagyok... Csepelen szoktam lenni napközben meg Pesterzsébeten, de a belvárosban lakom. Ha csukva van az ablak semmi bajom, de ha kinyitjuk (legyen az itthon vagy munkahely) érezhetően rosszabb. Éger van megjelölve a legtöbb oldalon, de nem rémlik hogy ennyire és ilyen korán szenvedtem volna az elmúlt években... Általában május közepén jött régen az allergiám "első része", de sosem volt ennyire durva.

    Nyáron jól vagyok, még a parlagfűszezonban szenvedek kicsit, de az sem volt ilyen durva mint a mostani. Bár legalább az asztmám nem újult ki, az tizenéves koromban volt.

    #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

  • Sanyi19

    őstag

    Megint itt vagyok. Nagyon erős most a pollenszezon. Ti hogy viselitek? Ki mit szed rá? Nekem nem nagyon hat egyik gyógyszer sem, egyik idényben a lordestin jó volt (teljesen tünetmentes voltam tőle), de következőbe már nem segített. Most novocetrint + mometason-t írtak fel, de ez se sokat ér. Próbáltam már a DeslorEP-t, meg csomó vény nélkül kaphatót pl. Claritin-t de nem igazán vált be egyik sem. A szememet is bántja, azt Taleum-mal kezelem több-kevesebb sikerre.
    Egy időbe használtam Vibrocilt, meg Otrivin-t néha kidugítja az orrom.

    Hogy lehetne ezzel az allergiával egyszer és mindenkorra leszámolni? :W

    “Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)

  • cocka

    PH! addikt

    Nagyon tudom sajnálni a pollenallergiásokat, de nekem pl. poratka allergiám van, szóval ez egész éves nonstop sztori.

    Hogy mit szedek rá? Semmit, csak néha fújkálok egy kis Mometason Sandozt vagy Nasonexet, amikor már megbolondulok a takonytól.

    Hogy lehetne ezzel az allergiával egyszer és mindenkorra leszámolni?

    Sehogy, mert az immunterápia is csak 10-12 évig hatásos illetve gondolom egyénfüggő, hogy ki mennyi ideig tünetmentes vele. Plusz a kezelés drága és hosszadalmas.

  • Sanyi19

    őstag

    Én csak 1 hónapot, de ezt úgy kell elképzelni mint amikor beteg az ember egy vírustól csak nem 1 hétig tart, hanem egy hónapig.Lázam viszont nem szokott lenni. Ilyenkor mindig fogyok vagy 3-4 kilót annyira megvisel. Egésznapos folyamatos orrfolyás, tüsszögés, köhögés, éjszaka orrdugulás, rosszullét. Szemem viszket, könnyezik, megdörzsölöm úgy nézek ki mint egy húsvéti nyúl. Neked egész évbe ilyen? Általában egy arcüreggyulladással ér véget. Rátetéz, hogy sokat dolgozok padláson...

    “Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)

  • cocka

    PH! addikt

    Hát én még olyat nem hallottam, hogy valaki allergiától lázas lett volna. Talán esetleg anafilaxiás sokk esetén, de kétlem.

    Egésznapos folyamatos orrfolyás, tüsszögés,

    Ez a nonstop allergéneknél is megvan, szóval kb. zsebkendő nélkül soha sehova nem megyek. Stresszhelyzetben meg különösen előjön. Egyébként a folyamatosság mellett gyakorlatilag periódusok vannak, amikor hevesebbek a tünetek. Nyilván nyáron igen, mert kis mértékben az ürömre is allergiás vagyok, a parlagfűre viszont egyáltalán nem. Olyannyira nem, hogy a Prick teszten nemhogy nem viszketett, de még duzzanat sem volt, csak a karcolás helyén egy aprócska piros pötty.
    Viszont a poratkától, lisztaktáktól és társaitól megőrültem annyira durván viszketett.

    köhögés

    Na ez nincs. Illetve mostanában jött elő, ha olyan helyre megyek. De amúgy nem jellemző. Inkább csak torokkaparás.

    éjszaka orrdugulás, rosszullét.

    Orrdugulás az van mindig, de valószínű orrsövényferdülésem is van, mert nem mindig kapok levegőt se. De ez nem ilyen asztmás roham, hogy befulladok vagy valami, csak nem kapok levegőt és próbálok mélyebbet lélegezni. Nyilván gerinceredetű is a probléma.

    Szemem viszket, könnyezik, megdörzsölöm úgy nézek ki mint egy húsvéti nyúl.

    Ilyen nonstop allergiánál nincs.

    Rátetéz, hogy sokat dolgozok padláson...

    Hmm.. hát akkor azt lehet, hogy nem neked kéne végezni.