Új hozzászólás Aktív témák
-
somogyib
őstag
Hát ez olyan hiánypótló lesz, mint anno a Samsung telefonok bixby gombja.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Le lehet majd tiltani?
Kb. olyan lesz majd, mint a menü előhívó a jobb Ctrl mellet. Még soha nem nyomtam meg szándékosan...Aki él és nem boldog, az téved!
-
Tutti Georg
csendes tag
De kellett!!!
-
aleister
veterán
Nagy segítség ez a magyar családoknak.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
paatrick
őstag
Szerintem mire a többség telepíteni fogja a Windows 11-et már ki is veszik belőle ezt a gombot
Ismét óriási piackutatás mehet a háttérben.Közben mondjuk a Windows beépített keresője nem talál meg egy saját fájlt a gépemen, hanem internetes ajánlások ad rá
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
nubreed
veterán
Mint egy falat kenyér...
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
asdf_
veterán
Közben mondjuk a Windows beépített keresője nem talál meg egy saját fájlt a gépemen, hanem internetes ajánlások ad rá
regedit
\HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer
új duplaszó32
neve: DisableSearchBoxSuggestions
értéke: 1
kilépsz
belépsz
örülsz[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz Döglött Róka #13 üzenetére
dwordöt írtam, aztán javítottam át arra, amit a magyar regedit írt, hátha valaki, akinek köze sincs hozzá, nem tudja hova tenni. Fájt nekem is, nyugi
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Döglött Róka #15 üzenetére
😂🤣😂
-
Gargouille
őstag
What a innováció!
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
ddekany
veterán
PH-n volt már szinte ugyan ez a cikk... De ezt kétszer kell két szerzőtől postolni: [link]
Amúgy javasolnék én valamit az MS-nek, mert ez így a jobb Ctrl vagy Alt helyére nem eléggé troll. A Z-U-G-H-J-V-B billentyűk hatszöget formázó helyére kéne egy hatalmas piros gomb, amin szivárványos LED-es Bing Chat logó van. (Ha esetleg valaki pont ezeket a billentyűket akarnál beütni... minek, hát diktáljon, az AI érti.)
[ Szerkesztve ]
-
NandoXXL
senior tag
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
yanna
addikt
Jó az irány, minek gondolkodni...
-
somogyib
őstag
-
Tasunkó
senior tag
Ami látszik, az játszik.
Kérek egy számot a jútútú
-
nagyúr
Én nem mondom, hogy ez most ez jó. A világ erre halad. Azt sem biztos, hogy vakvágány.
Meglátjuk, hogy folyamatosan használva olyan 10 éves időtartamban milyen hatást vált ki.
Távlatokban érdemes gondolkodni szerintem.
Ezeket az új gépeket is meg fogják venni és hosszú időn keresztül fogjuk használni.
Tehát érdemes átgondolni.
És igen. A gomb, a gomb funkciója és megvalósítása is tiltható/cserélhető lesz szerintem. De mélyen be kell majd mászni a beállításokba. Aki akarja - megteszi.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
btprg
senior tag
válasz Polarstar #25 üzenetére
Ezt a "világ erre halad" dumát rámondják mindenféle felhájpolt baromságra, és úgy kezelik mintha valami olyan folyamatokról lenne szó, amire nincs ráhatásunk... A világ arra halad, amerre mi haladunk. Ha valamire nincs szükség, és nem alakul rá ki fizetőképes kereslet, akkor nem fog arra haladni a világ.
"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
-
nagyúr
Igen, ez bizonyított, hogy néha masszív, ellentétes folyamatok is kialakulnak ezzel egy időben.
Mp3 korszak.. Ó, hát meg fog dögleni a rádió, a kazi és lemezipar is!
Nocsak... Egyre több rédióadó van itthon. És novemberben meglepődtem, hogy egy vadúj "bakelit" hanglemez üzlet nyílt a szomszéd utcában - frissen nyomott albumokkal...
A Forte pedig filmet fog hamarosan kiadni. A Leica és Pentax pedig filmet gépet tervez gyártani.
Merem remélni - a Blackberry klavis mobil is egyszer csak visszatér!Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Tasunkó
senior tag
Bukósisakban gyalog, 100 métert lehet haladni anélkül hogy feltűnést keltene, azután már az egyik végponton kell hogy legyen egy motorbicikli.
-
paatrick
őstag
válasz Polarstar #25 üzenetére
15 éve minden a 3D "fele haladt" a gyártók szerint. 3D mozi, 3D TV és még 3D telefon is volt. Ma már egyik sincs
Ez a kamu AI amit ma mindenre rámondanak, részleteiben megmaradhat pl a képszerkesztésnél (bár a 10 évvel ezelőtti photoshop is tudta már az alapjait szóval nagy újdonság nincs), de én pl nem tudom elképzelni hogy a most nagyon hypeolt chatelő programok 5 év múlva bárkit is érdekeljenek. Főleg mert copyright problémák lesznek, és már most sincs rajta szólásszabadság, ergó vagy hazudni fog neked (már most is csinálja), vagy kibannol, feljelent stb.
Legutóbb pont olyat láttam hogy a chatgpt egy Koránhoz kapcsolódó kérdésért letiltotta a felhasználót és figyelmeztetést küldött neki a cég e-mailben[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
opr
veterán
Te lehet, en meg nem vagyok hajlando megvenni olyan billentyuzetet, amin nincs olyan gomb.
Cserebe erre az AI baromsagra viszont tenyleg semmi szuksegem nincs, tehat meg jo, hogy pont azt a gombot valtja, amit tok gyakran hasznalok. Remelem, olyan igazi MS-fele arcon csuszas lesz az egesz kezdemenyezes, bar attol tartok, a billentyuzetek annyira nem erdekelnek senkit, hogy le se fogja szarni senki sem, igy atpufolik a marhasagukat a nepen."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
-
paatrick
őstag
válasz Polarstar #31 üzenetére
Hogy mondjak egy még frissebbet, a Volkswagen valószínű visszahozza az autóiba a gombokat mert "sokan panaszkodtak az érintőkijelzőre". Ezt is csak le akarták nyomni a torkunkon mert "erre tart a világ" aztán koppantak komolyan mintha ezek a mai vállalatok kihagynák a piackutatást és a logikus gondolkodást a folyamatokból.
[ Szerkesztve ]
-
opr
veterán
-
Apollyon
Korrektor
Remek, de persze értelmes elrendezésű billentyűket már nem tudtak tervezni, jól láthatóan valami misztikus sötét erő gátolja őket abban, hogy legalább a nyílgombok ne legyenek nyomorítottak.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Tasunkó
senior tag
Azon meglepődnék, mivel a filléres kütyük jellemzői is hogy minimalizálják a gombokat. Hol az ujjam a képernyőn, az egy univerzális modul, azt is le kell programozni hogy egy adott appban, adott helyzetben mire szolgál a tekerő vagy a gomb, csak még le is kell gyártani, tervezni, logisztikázni minden egyes darabot.
[ Szerkesztve ]
-
Alusky
aktív tag
Legyen. De akkor lehessen alapból áttársítani bármi másra is.
Eső által úttestre mosott murván a gépjárművet csúsztatni kötelező. Köhém/1998/2145/2B XD
-
nagyúr
Igen. Ez a Volkswagen csapatot is meglepte a felmérések során, hogy a felhasználók nem kérik a tapit. Sima munkavédelmisek is emlegették a kocsik kapcsán, ennek sok értelme úgy nincs. Elvonja a figyelmet.
A mai kocsik olyan villódzó karácsonyfák lettek, hogy csak fogom a fejem - ez meg minek???
Múltkor elsuhant egy merci mellettem... Elöl-hátul-alul-felül-kívül-belül mindenhol minden pulzált, fénylett, csíkok-foltok-színek! Mi a szent sz.rnak??? Elképzelem, hogy ködös szürkületben konfekciós fekete átlagpolgárt nem is látja az úton a járdáról lelépve, mert belül sokkal több a fény.
Na, de kanyarodjunk vissza a témához.
A Microsoft azt csinál, amit akar. Max veszünk egy régi Genius klavit.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Namelesske
addikt
Most gondolj bele milyen erős brand ha minden hardveren rajta van a Copilot ikonja a Windows logó mellett. Legyen úgy. Majd linuxon legalább lesz egy újabb funkciógomb
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
somogyib
őstag
válasz Namelesske #41 üzenetére
Csak a jobboldali mellett lesz. Egy rendes MS billentyűzeten van baloldali Win gomb is.
-
Tasunkó
senior tag
A MS a gombban bízik, hogyha ráteszi a billentyűzetre, az unatkozó userek feltalálják neki hozzá az AI-t, pláne most hogy Sam Altman is egy kótyagos komédiás lett, aki figyelmezteti az emberiséget hogy jön a terminátor, már nem is maradt más lehetősége, mint A Gomb. Linuxot már csináltak, androidot, facet is néhány pattanásos kocka, az AI-nál is hátha beválik.
[ Szerkesztve ]
-
Tasunkó
senior tag
válasz Döglött Róka #44 üzenetére
Az AI egy lufi lesz, legalábbis nem olyan mértékben hozza vissza az árát amennyit fújtak bele, továbbá megakadtak a fejlődésében, ezt Sam Altman bohóckodásából látni, ahogy ugrabugrált az MS és az OpenAI közt, közben verte a tamtamot hogy meg kell óvni az emberiséget a felolvasóprogramtól, ami egy marketing trükk, (hozzáteszem rendkívül kétségbeesett) mert ha az AI veszélyes, akkor tutira sok lóvét hoz majd a konyhára. egyébként is az Ensz, Unicef, EU és a sajtkészítők, programjára tűzte az AI rettegést, ezáltal arra a szintre emelte, mint az óraátállítást amit nem szabad lebecsülni, mert ha kilövik az atomot, és visszatekerjük az órát még van egy órája az emberiségnek.
Na most ezt a megakadást orvoslandó, rátesznek egy billentyűt, hátha a kényszerbeteg userek, akiket idegesít a semmirekellő billentyű megléte valami open source projekt keretében, tényleg alkotnak egy AI-t(lsd.linux, android, facet is a Czuki lenyúlta), amire rátenyerel a Microsoft ügyvédei, és onnantól árulni fogják, vagy betagolják a marketingstratégiájukba, hogy pénzt hozzon akár közvetett módon.[ Szerkesztve ]
-
Necroman_Mk2
őstag
Hasonlót tudok elképzelni én is, hogy a Windows/Super gombot fogja váltani, és az AI-t hívja elő a Windows menü helyett. Aztán biztos lesz majd mód arra, hogy ezt konfigurálni lehessen.
#3 pilóta Én időnként szoktam használni pl. a Win+E vagy Win+D kombinációban.
#39 Polarstar Kocsikra aggatható neonok már 20 éve is léteztek. Vagy te nem játszottál a NFS Undergrounddal?
#45 Tasunkó De ez a gomb nem létrehoz egy új AI-t, hanem előhívja a meglévőt, ha a user használni akarja.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
nagyúr
válasz Necroman_Mk2 #46 üzenetére
Nem a win gomból beszélek, hanem ami mellette van. Jobb oldalon a win és a Ctrl között van egy, amivel kb. az egér jobb gombot szimulálod.
Aki él és nem boldog, az téved!
-
somogyib
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Ukrajnai háború
- Meghozta a 9. generációs V-NAND dizájn QLC-s verzióját a Samsung
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Elektromos autók - motorok
- Synology NAS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Megjött a Logitech G PRO X Superlight 2 "ergonomikus" változata
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- HP EliteBook x360 1030 G4 i5-8365U 16GB RAM 512GB SSD világító MAGYAR bill érintő képernyő LTE modul
- AKCIÓS áron Dobozos ÚJ Asus Tuf FX506LHB /I5-10300H/16GB/512 GB SSD/GTX1650 4GB/FHD/IPS/144Hz/Gari
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB RAM 512GB SSD MAGYAR BILL
- Playstation 4 Pro Spider-Man edition CUH-7116B
- KIHAGYHATATLAN áron Dobozos új Hp Pavilion Gaming! /Ryzen 5-5600H 8GB 256SSD GTX 1650 Garancia/
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen