Új hozzászólás Aktív témák

  • BonFire

    veterán

    válasz lanszelot #2745 üzenetére

    Szkript alatt azt értettem, ha van egy bonyolult, kulcskockázott, sok effektet tartalmazó áttűnésed, azt le lehet menteni, és utána tömegesen rádobálni a sok vágást tartalmazó sávra. Tehát nem programozni kell, csak egyszer tökéletesíteni a beállításokat, majd elmenteni. Így időt spórolhatsz meg.

    A fenti videó is mutatja, hogy ez viszont kézi munka. Viszont ebben is lehet hatékonyan és gyorsan dolgozni, ha használod a Ripple Edit funkciót (és ezzel nem kell toligálni a sávokat vágás után), és gyorsbillentyűkkel dolgozol egérkattogtatás helyett.

    Például a Razor eszközt felejtsd el, és használd az S gyorsbillentyűt a szeleteléshez. Az üres, kivágott területet meg egy kattintással kijelölöd, és nyomsz egy Delt, akkor a két klip közötti üres részt dobja ki, és a hátsó klip odaugrik az előző vágáshoz. Így időt spórolhatsz.

    + 1 javaslat: kapcsold be a teljes hullámforma megjelenítést, mert ezen a félbevágott hullámon nem tudod elég jól látni a csúcsokat.

    Sequence helyi hamburger-menü -► Settings -► Rectified audio waveform -► pipa ki

    Ezzel a beállítással jobban fogod látni az egész hullámformát, nem a félbevágottat.

    Csinálhatod markerekkel is, úgy, hogy lejátszás közben a zene ütemére nyomkodod az M betűt, és berakja a markereket a Sequence-be, aztán a Shift+M illetve a Ctrl+Shift+M segítségével ugrálhatsz előre vagy vissza a markerek között.

    Ilyenkor viszont a kijelölt audió sávba kell nyomnod a markereket, mert az audió végig megmarad, te pedig csak a klipet szeleteled később és mozgatod a fent említett módszer szerint.

    [ Szerkesztve ]

    A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák