Új hozzászólás Aktív témák

  • Roachy

    senior tag

    válasz Bargab #1901 üzenetére

    A premiere-nél most már majdnem mindegy, hogy amd vagy nvidia kártyád van, mert a cuda mellett már az opencl-hez is szinte teljes a támogatottság. Bár erről megoszlanak a vélemények, bizonyos tesztek szerint a cuda még mindig lényegesen jobb (gyorsabb) választás.
    Tény hogy sok kártya lekerült a listáról, már csak a 700-as szériától felfelé használhatóak nvidia esetében. Egyébként ár/érték arányában még mindig a 780Ti messze a legjobb választás. Inkább csak a grafikus memóriában volt azóta komolyabb előrelépés, ami számít a premiereben. A grafikus memória szűkössége 4K+ anyagok vágásánál érződik, ahhoz nem árt legalább 3Gb, hogy gördülékeny legyen, de inkább felette.
    Aki sok effektet használ, annak kelleni fog egy dedikált videokártya. Rengeteget segít a valós idejű lejátszásban, illetve a rendernél és az exportnál is besegít a támogatott effektek használatakor. A premiere az effects panelen jelöli is a hardveresen gyorsított effekteket.
    Egyébként meg ha a széteffektezet videóval gond van lejátszáskor, de mondjuk a vágásokat akarod visszanézni ellenőrizni, akkor már lehetőség van az effektek ideiglenes kikapcsolására és azok nélküli lejátszásra. Van egy global fx mute kapcsoló amit a program ablak gombjainál lehet aktiválni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák