Új hozzászólás Aktív témák

  • BonFire

    veterán

    válasz Vasinger! #16983 üzenetére

    Na látod, én meg téged csodállak, amiért tudsz programozni, én meg hatökör vagyok hozzá. Hogy miért? Mert soha nem volt hozzá annyi affinitásom, hogy igazán el tudjak merülni benne. Persze megtanultam egy-két kóbor HTML meg CSS kódot, azokat, amelyekre nagyon rá voltam kényszerülve mint átlagos számítógép felhasználó, de aztán elhivatottság híján el is fogyott az érdeklődés. Ma is pont annyira nem tudok programozni, ahogy nem tudtam két évvel ezelőtt, és nagy a gyanúm, hogy két év múlva is pont ugyanott fogok tartani. Ha nincs motiváció, nem fogsz fejlődni, ez mindenre érvényes. Persze motiváció az is lehet, ha a főnököd csesztet, hogy tanuld meg, különben kirúg, de általában ez nemigen szokott hasznos hajtóerő lenni.

    Világéletemben utáltam a történelmet, a politikát, a mai napig se bír lekötni, és ma is felvágnám az ereimet, ha meg kéne tanulni akárcsak egyetlen oldalnyit is belőle. Mert nem érdekel.

    Érdekel viszont a képszerkesztés. Már párszor leírtam, de akkor most még egyszer leírom: az én motivációm sokkal nagyobb volt az átlagemberénél. Én gyakorlatilag önkéntes elvonókúrára tettem magam; nem volt választásom, mert majdnem beledöglöttem a piálásba. Amikor felszabadult a napi 12-16 órányi időm, azt valahogyan hasznosan kellett eltöltenem, különben visszaestem volna, és már azóta rég a földben lennék. Ezért kerestem magamnak valami olyan hasznos elfoglaltságot, ami érdekelt is. Kicsi gyerekkorom óta érdekelt a képszerkesztés, csak szerencsétlen módon előtte soha nem akadt időm az elsajátítására, mert állandóan dógom volt a kocsmában. Így még számítógépre, szoftverre és internet-előfizetésre sem tellett. (Aki piál, az ismeri a fílinget, az ember állandóan le van égve, a fél városnak tartozik, mindenét pénzzé teszi, csak hogy ihasson…).

    Mióta nem iszom, lett szabadidőm, meg pénzem is, hogy kedvemre kiélhessem a hobbijaimat. De nálam az elvonó a mai napig tart. A Photoshopra úgy rávetettem magam, mint a fuldokló a mentőövre, és elkezdtem a tutorial.hu-n található tutorialokat megcsinálgatni, és gyakorlatilag egy éven át napi átlag 12 órán át nyomtam a Ps-t. Az effektíven 365 nap volt, hétvége, karácsony, húsvét is. Elvonón nincs szabad szombat. Akkor számold ki, hogy az hány óra volt. Na, akkor egy év után kezdtem el úgy érezni, hogy én ebből már tovább is tudnék adni valami tudást. Utána kezdtem el blogolni, de már annak is vagy hat éve…

    És azóta is fejlődök, sokkal ügyesebb vagyok, mint hat éve, amikor már saját tutorialokat kezdtem el írni.

    Szóval valahogy így megy ez. Szeretnék én is tudni programozni, csak ne kéne annyit se99elni, meg gondolkodni hozzá! ;] Azért vagyok zenész – többek között –, mert zenélni lehet ész nélkül is, csak érezni kell. Ott például kimondottan káros a gondolkodás.

    A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák